Ανακοινώσεις

21-05-2013
Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, ο αγροτικός κλάδος λαμβάνει θετική ψήφο, με τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό και κατά επέκταση στην αγροτική επαγγελματική ενασχόληση, καθώς διαφαίνονται προοπτικές και ευκαιρίες.   Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού καναλιού για την καινοτομία και την ανάπτυξη, ka-business.gr, και παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου«Καινοτομία ... (συνέχεια)
20-05-2013
Την εκπόνηση και την περαιτέρω υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης "μεροκάματου" για αγροτικές εργασίες προανήγγειλε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αναφορά σ' 'ενα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο το ζήτημα να έχει προχωρήσει. Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας, είπε ο υφυπουργός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δώσει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλώντας σ... (συνέχεια)
18-05-2013
«Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά προϊόντα είναι σε πολύ υψηλή κατάταξη ποιότητας και ασφάλειας στις απαιτήσεις των ιδιωτικών προτύπων που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της ΕΕ», τόνισε ο κ Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, αναφερόμενος στην έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace για φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Και πρόσθεσε ότι «έχει αποδειχτεί ότι το 81% των ελληνικών φρ... (συνέχεια)
17-05-2013
Έτοιμοι για εξέγερση είναι οι Κρητικοί, βλέποντας την κυβέρνηση να προχωράει στην επιβολή νέου χαρατσιού στην αγροτική γη. Από την πρώτη στιγμή που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας περί χαρατσιού στις καλλιέργειες και τα χωράφια, ο αγροτικός κόσμος του νησιού ετοιμάζεται να στείλει οργισμένο μήνυμα στους κυβερνώντες, με τις αντιδράσεις να προμηνύονται έντονες και δυναμικές.   Τι λέει το σχέδιο για τις αγροτικές εκτάσεις   Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση ... (συνέχεια)
16-05-2013
Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.   Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμμ... (συνέχεια)
15-05-2013
Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση την αξία θα γίνει– σε αρχικό στάδιο, τουλάχιστον- η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συνεδρίασε την Τρίτη 14 Μαΐου .   Πιο συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα περιθώρια που υπάρχουν για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια, η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση τα αγροτεμάχια να φορολογη... (συνέχεια)
14-05-2013
Ο παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) παρουσίασε τη Δευτέρα ένα πρόγραμμα με σκοπό να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, ενός όχι ακριβού και οικολογικού διατροφικού στοιχείου.Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς, δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν ήδη έντομα, όμως μπορεί να γίνουν πολύ περισσότεροι, εκτιμά ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και τη γεωργία. "Το μήνυμά μας είναι: τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια... (συνέχεια)
13-05-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-5-2013 Οι Νέοι συζητούν για την Τοπική Ανάπτυξη        Την Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, στις 21.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, στην Μεσοκώμη Δήμου Εμμ. Παπά η ΕΝΑ Σερρών οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα τηνΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.      Πιστεύοντας απόλυτα ότι η ανάπτυξη ενός τόπου δεν είναι απλά μεγαλύτερα νούμερα σε ευρώ, αλλά δημιουργία και αποτελεσματική λειτουργία εσωτερικών δομών στην τοπική κοιν... (συνέχεια)
11-05-2013
Φύτεψε τον σπόρο της επιχειρηματικότητας και δες τα έσοδα σου να μεγαλώνουν! Το χωράφι σου είναι η επιχείρησή σου! Το έργο farmsUP έχει ως σκοπό να ενισχύσει την Ελληνική αγροτική οικονομία, ενθαρρύνοντας τους αγρότες να προσεγγίσουν την παραγωγή τους πιο επιχειρηματικά. Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία για τον ρόλο και την προοπτική της αγροτικής οικονομίας. Ενδιαφέρον που δημιουργεί ερωτηματικά, ειδικά για τις προθέσεις όσων μέχρι χθες όχι μόνον αδιαφόρησαν για την απαξί... (συνέχεια)