Ανακοινώσεις

03-12-2013
Με προσωρινή διαταγή της προέδρου το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελικής Θεοφιλοπούλου απαγορεύθηκε προσωρινά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα. Αιτία είναι η προσφυγή της Ζωοφιλική - Οικολογικής Ενωσης Ελλάδας που ζητά την αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη χρονική διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Αναλυτικότερα, η κ. Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζη... (συνέχεια)
02-12-2013
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών (IGC), ο γενικός δείκτης τιμών στα σιτηρά και τους ελαιούχους σπόρους παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος, αφού την πτώση κατά 3% στο σιτάρι και κατά 1% στο καλαμπόκι, αντιστάθμισε η αύξηση της τάξεως του 2% στη σόγια. Ειδικότερα, το IGC αναφέρει ότι οι τιμές στο καλαμπόκι παραμένουν κοντά στα χαμηλά επίπεδα τριετίας, ενώ οι τιμές στο ρύζι ήταν ουσιαστικά αμετάβλητες. Όσον αφορά τη σόγια, η έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίο... (συνέχεια)
30-11-2013
Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του άρθρου 68 του Καν. (ΕΕ) 73/2009 και για το έτος 2014 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό, η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη λόγω του μεταβατικού καθεστώτος της ΚΑΠ για το έτος 2014. Τα μέτρα ... (συνέχεια)
29-11-2013
Σε ανοδική τροχιά θα επιστρέψουν οι τιμές του καλαμποκιού το 2014 παίρνοντας ώθηση από την ισχυρή ζήτηση, υποστηρίζει στην πιο πρόσφατη ανάλυσή της η Societe Generale. H γαλλική τράπεζα που ήταν από τους πρώτους που είχαν προβλέψει τη σταδιακή πτώση στις τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων από τα επίπεδα-ρεκόρ του Αυγούστου 2012, θεωρεί τώρα ότι οι επενδυτές υποτιμούν τη δυναμική καλαμποκιού και εκτιμά ότι οι τρέχουσες χαμηλές τιμές θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την ενίσχυση της ζήτησης από κλ... (συνέχεια)
28-11-2013
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. Ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο Υπουργός Αγροτικής ... (συνέχεια)
28-11-2013
Στο ένα ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα αγροτεμάχια, με απαλλαγή των κτισμάτων, κατέλειξε το υπ. Οικονομικών μετά τις διαμαρτυρίες των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα επιβαρύνονται τα αστικά ακίνητα μεγάλης αξίας. ..Την τελική έγκριση της τρόικας αναμένει εντός της ημέρας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προκείμενου να προχωρήσει αύριο, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στη Βουλή. Η ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ... (συνέχεια)
27-11-2013
Μια νέα επιδότηση για την μεταποίηση τροφίμων από Έλληνες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.   Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα διέπει το Μέτρο 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντ... (συνέχεια)
27-11-2013
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και εκπροσώπων των Διευθύνσεων Βιολογικής Γεωργίας και Ζωικής Παραγωγής καθώς και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τη καταχώρηση της ελληνικής γιαούρτης ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καλύπτοντας την παραγωγή σε επίπεδο επικράτειας. Ο Αναπληρωτής Υπουργό... (συνέχεια)
26-11-2013
Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) οι τιμές αγοράς τεύτλων για το 2014. Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή, 22/11/2013, στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ. Στο μεταξύ δόθηκαν από την ΕΒΖ στην τράπεζα Πειραιώς, τη Δευτέρα (25/11), οι καταστάσεις με τις πληρωμές στους τευτλοπαραγωγούς για την καμπάνια του 2013. Σε πρώτη φάση πιστώνονται 3,4 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς περίπου 1.700 αγροτών, που παρέδωσαν τεύτλα έως τις 15 Σ... (συνέχεια)
25-11-2013
Η ελιά είναι δέντρο που αντιδρά θεματικά σεκαλλιεργητικές παρεμβάσεις, όπως το κλάδεμα. Αρκεί να γίνεται σωστά! Αν η επέμβαση του κλαδέματος είναι επιτυχής, το δένδρο οδηγείται σε υψηλές αποδόσεις και περιορισμό της παρενιαυτοφορίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται προβλήματα που εντέλει ζημιώνουν το εισόδημα του παραγωγού. Μετά το πέρασμα από την νεαρή ηλικία στην ενήλικη ζωή, το ελαιόδενδρο απαιτεί εφαρμογήκλαδέματος καρποφορίας. Με το κλάδεμα αυτό στοχ... (συνέχεια)