Ανακοινώσεις

07-12-2013
Μια ακόμα παρτίδα λιπασμάτων «μαϊμού» εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες στην αγορά. Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΕΛ εφιστά την προσοχή αγροτών και καταστημάτων αγροτικών εφοδίων για προϊόντα των τύπων 20-10-10, 20-10-0 κ.α. που διακινούνται ως «Λιπάσματα Ε.Κ.». Τα εν λόγω προϊόντα φέρουν στο σακί ανεπαρκή διεύθυνση και κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοχείο επικοινωνίας. Ως παραγωγός εταιρείας εμφανίζεται η «ΦΙΛΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε., Ανατολής 2 - Ν.Ιωνία» ενώ ως αποστολέας η «MEZOPOL HOLDING... (συνέχεια)
06-12-2013
Στην εξαίρεση των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς από το 2014, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες.   Η ΠΑΣΕΓΕΣ πρώτη είχε ζητήσει την εξαίρεση από το μέτρο όσων παραγωγών έχουν μικρά εισοδήματα, επίσημα, με σχετική της ανακοίνωση, από το 2012 κιόλας, ενώ πολλές παρεμβάσεις έγιναν και από βουλευτές της επαρχίας.   Οι συγκεκριμένες πληροφορίες φαίνεται τελικά πως για την ώρα ... (συνέχεια)
05-12-2013
Παράταση στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την 31η Δεκεμβρίου 2013 δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, στόχος της ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων είναι με βάση αυτό το νέο σύστημα να συγκεντρωθούν για πρώτη φορά αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία ... (συνέχεια)
04-12-2013
Νυχτερινή συγκομιδή ελιάς δοκιμάζει σε πιλοτικό επίπεδο στη γειτονική Ιταλία μια εκμετάλλευση στο Ουτζέντο της Απουλίας, με στόχο την παραγωγή ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας. Φέτος ο καιρός στην Ιταλία ήταν αντίξοος με ισχυρές βροχοπτώσεις στο Βορρά και τις υψηλές θερμοκρασίες στο Νότο. Εξαιτίας της ζέστης, ορισμένοι παραγωγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν για κάποιες μέρες τη συγκομιδή της ελιάς, για να μην καταστραφεί ο καρπός. Κι αυτό, διότι αν οι ελιές αποθηκευτούν για μακρύ χρονικό διάστημα... (συνέχεια)
03-12-2013
Με προσωρινή διαταγή της προέδρου το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελικής Θεοφιλοπούλου απαγορεύθηκε προσωρινά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα. Αιτία είναι η προσφυγή της Ζωοφιλική - Οικολογικής Ενωσης Ελλάδας που ζητά την αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη χρονική διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Αναλυτικότερα, η κ. Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζη... (συνέχεια)
02-12-2013
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών (IGC), ο γενικός δείκτης τιμών στα σιτηρά και τους ελαιούχους σπόρους παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος, αφού την πτώση κατά 3% στο σιτάρι και κατά 1% στο καλαμπόκι, αντιστάθμισε η αύξηση της τάξεως του 2% στη σόγια. Ειδικότερα, το IGC αναφέρει ότι οι τιμές στο καλαμπόκι παραμένουν κοντά στα χαμηλά επίπεδα τριετίας, ενώ οι τιμές στο ρύζι ήταν ουσιαστικά αμετάβλητες. Όσον αφορά τη σόγια, η έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίο... (συνέχεια)
30-11-2013
Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του άρθρου 68 του Καν. (ΕΕ) 73/2009 και για το έτος 2014 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό, η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη λόγω του μεταβατικού καθεστώτος της ΚΑΠ για το έτος 2014. Τα μέτρα ... (συνέχεια)
29-11-2013
Σε ανοδική τροχιά θα επιστρέψουν οι τιμές του καλαμποκιού το 2014 παίρνοντας ώθηση από την ισχυρή ζήτηση, υποστηρίζει στην πιο πρόσφατη ανάλυσή της η Societe Generale. H γαλλική τράπεζα που ήταν από τους πρώτους που είχαν προβλέψει τη σταδιακή πτώση στις τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων από τα επίπεδα-ρεκόρ του Αυγούστου 2012, θεωρεί τώρα ότι οι επενδυτές υποτιμούν τη δυναμική καλαμποκιού και εκτιμά ότι οι τρέχουσες χαμηλές τιμές θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την ενίσχυση της ζήτησης από κλ... (συνέχεια)
28-11-2013
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. Ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο Υπουργός Αγροτικής ... (συνέχεια)
28-11-2013
Στο ένα ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα αγροτεμάχια, με απαλλαγή των κτισμάτων, κατέλειξε το υπ. Οικονομικών μετά τις διαμαρτυρίες των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα επιβαρύνονται τα αστικά ακίνητα μεγάλης αξίας. ..Την τελική έγκριση της τρόικας αναμένει εντός της ημέρας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προκείμενου να προχωρήσει αύριο, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στη Βουλή. Η ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ... (συνέχεια)