Ανακοινώσεις

09-10-2013
Τις τελικές τους εκτιμήσεις για την παραγωγή ελαιούχων σπόρων της φετινής περιόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, έδωσαν στη δημοσιότητα (μετά τις εκτιμήσεις για τα σιτηρά) οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa και Cogeca. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή ελαιοκράμβης της Ε.Ε. «επιστρέφει» σε κανονικά επίπεδα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις των Copa και Cogeca αναφέρουν ότι η παραγωγή ελαιοκράμβης της Ε.Ε. των 27 θα παρο... (συνέχεια)
08-10-2013
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa και Cogeca έδωσαν στη δημοσιότητα τις τελικές τους εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών φετινής περιόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. Σύμφωνα με αυτές, τόσο η ποιότητα όσο και η παραγωγή θα «κινηθούν» σε καλά επίπεδα φθάνοντας τους 298 εκατ. τόνους. Σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,5 % από τα επίπεδα των τελευταίων ετών. Ωστόσο στην σχετική ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Copa – Cogeca τονίζουν ότι λόγω της καθυστερημένης συγκομιδής, π... (συνέχεια)
07-10-2013
Οι προοπτικές για την παγκόσμια προσφορά δημητριακών κατά την περίοδο 2013/14 παραμένει σε γενικές γραμμές ευνοϊκή παρά τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω στις προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών και τα τελικά αποθέματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). Επίσης, στη ίδια έκθεσή του ο FAO αναφέρει ότι παρά τις νέες εκτιμήσεις για μείωση της παραγωγής, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών ξεπερνάει ακόμα το επίπεδο του 2012 κατά περίπ... (συνέχεια)
05-10-2013
Πολιτικοί που εγκατέλειψαν τα έδρανα της Βουλής είτε γιατί αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν είτε γιατί δεν επανεξελέγησαν αποφάσισαν να αλλάξουν ζωή. Να αφήσουν πίσω τους νομοσχέδια, έδρες και υπουργεία για να γίνουν αγρότες. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της και βουλευτής της Ν.Δ., Θεόδωρος Κασσίμης βρίσκεται πλέον στα χωράφια του στην ορεινή Νεστάνη της Αρκαδίας και καλλιεργεί σαλιγκάρια, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Τώρα, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη το βράδυ βρίσκ... (συνέχεια)
04-10-2013
Για τις βασικές αρχές διαχείρισης της καλλιέργειας της ελαιοκράμβης, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν, όσοι αγρότες επιθυμούν, σε ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα.     Το θέμα της ημερίδας είναι «Βασικές αρχές διαχείρισης της καλλιέργειας της ελαιοκράμβης. Δυνατότητες και προοπτικές» και θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 10:30π.μ., στη... (συνέχεια)
03-10-2013
Αν δεν τιμολογηθεί το νερό που χρησιμοποιούν οι γεωργοί, τότε οι ελληνικές καλλιέργειες δεν θα επιδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο. Επιπλέον, κανένας αγρότης δεν θα μπορεί να διεκδικήσει επιδότηση αν δεν διαθέτει βεβαίωση άδειας και χρήσης νερού, δηλαδή αν δεν έχει δηλώσει πρώτα την παράνομη γεώτρησή του. Οι αποφάσεις αυτές, που έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόκειται πλέον να εφαρμοστούν και στη χώρα μας από την 1.1.2014 ή, αν οι ελληνικές αρχές παρουσιάσουν ένα ολοκληρω... (συνέχεια)
02-10-2013
Αύξηση στις τιμές που μπορεί να φτάσει και το… 90% προβλέπει η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), βάσει σχετικών της στοιχείων. Τα στοιχεία σχετικά με την φετινή παραγωγή των επιτραπέζιων ελιών ποικιλίας Χαλκιδικής έδωσε στη δημοσιότητα Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στους ελαιοπαραγωγούς, που φέτος ήρθαν αντιμέτωποι με τις χειρότερες συνθήκες των τελευταίων ετών. Βασική αντιξοότητα, οι κα... (συνέχεια)
01-10-2013
Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.631 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:     Νομός Ποσό ... (συνέχεια)
30-09-2013
Ο “έξυπνος” αισθητήρας μετράει την υγρασία, τη θερμοκρασία και τη φωτεινότητα. Με άλλα λόγια μας λέει πότε τα φυτά μας χρειάζονται πότισμα, αν είναι εκτεθειμένα σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και αν το σημείο που τα έχουμε τοποθετήσει φωτίζεται επαρκώς. Η IFA έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες (αν όχι η σημαντικότερη) εκθέσεις τεχνολογίας στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τη σημαντική αναβάθμιση στην παρουσίασ... (συνέχεια)
28-09-2013
Μια ντουζίνα από θέματα αναμένεται να συζητήσουν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της Τρόικας που περνούν το κατώφλι της οδού Σταδίου 29, στις 9.30 το πρωί. Μεταξύ αυτών, τα έσοδα των ταμείων και οι ομαδικές απολύσεις, η εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ, η τρύπα 1 δισ. ευρώ που αναμένεται να αφήσει στο σύστημα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και βέβαια η μείωση των επικουρικών και των εφάπαξ. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι …προαπαιτούμενα για την δόση, με την έννοια ότι είτε έχο... (συνέχεια)