Ανακοινώσεις

23-11-2013
Από τα Σωματεία τευτλοπαραγωγών και τευτλοεξαγωγέων ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η κοροϊδία συνεχίζεται. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, δεν έχουμε ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή μας. Η καθυστέρηση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά και έρχεται σε μια εποχή που μας βρίσκει σε άθλια οικονομική κατάσταση, δεδομένου ότι εδώ και ενάμιση χρόνο πληρώνουμε έξοδα για την παραγωγή με αποτέλεσμα να ασφυκτιούμε οικονομικά αντιμετωπίζοντας ακόμη και θέμα διαβίωσης, κάτι που προφανώς δεν αντιλαμβάνον... (συνέχεια)
22-11-2013
Στο έλεος των εισπρακτικών εταιριών τελούν πλέον χιλιάδες αγρότες που είχαν πάρει δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα, μετά τη διάσπασή της σε καλή και κακή και τον… μποναμά της κυβέρνησης στο Μιχάλη Σάλλα και την τράπεζα Πειραιώς. Οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν τη γη τους καθώς ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ ζητά τις οφειλές εδώ και τώρα.   ..Συγκεκριμένα, με επιστολές της τράπεζας προς του δανειολήπτες, ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ απαιτεί εντός δεκαημέρου να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές, απειλώντας ... (συνέχεια)
21-11-2013
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, τη συμφωνία που πέτυχαν οι διαπραγματευτές του με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κοινή Γεωργική Πολιτική που θα ακολουθηθεί στο διάστημα 2014-2020. Η νέα μεταρρύθμιση αν και λιγότερο τολμηρή στο περιεχόμενο από τις αρχικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εισάγει νέους όρους και καινούργιο τρόπο προσέγγισης της γεωργικής δραστηριότητας.   Απαιτεί έναν περιβαλλοντικά πιο φιλικό ρόλο  απ... (συνέχεια)
20-11-2013
Σε μια εποχή που πολλοί λοιδορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για δήθεν φορολογική ασυλία που απολάμβαναν τα περασμένα χρόνια, η πραγματική εικόνα της αγροτικής οικονομίας και κυρίως αυτών που έπονται διαψεύδει κάθε κακεντρεχές και κατευθυνόμενο σχόλιο. Παράλληλα περικοπές στις επιδοτήσεις φέρνει και η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα η ΠΑΣΕΓΕΣ ο αγροτικός τομέας πληρώνει ήδη βαρύ το τίμημα της κρίσης και τη... (συνέχεια)
18-11-2013
Την έναρξη διαλόγου προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος σε βάθος τετραετίας πρότεινε χθες ο διοικητής του ΙΚΑ, αγγίζοντας τη διακεκαυμένη ζώνη των συνεργειών της κοινωνικής ασφάλισης με την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Αλλωστε, αυτός («η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προαγωγή της απασχόλησης και της ασφάλισης») ήταν και ο τίτλος της ημερίδας του Ελληνοαμερικανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, από το οποίο εκλήθη να μιλήσει. «Αν προβλέψουμε ... (συνέχεια)
16-11-2013
Έτοιμη να σταλεί προς υπογραφή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου η ΚΥΑ αναμένεται να σταλεί προς υπογραφή στους συναρμόδιους Υπουργούς την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη (18 – 19 Νοεμβρίου) ώστε στην συνέχεια να πάρει ΦΕΚ και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προκήρυξη θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την 31η Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι θα π... (συνέχεια)
15-11-2013
Διανύοντας τον 3ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τον δρόμο στον κλάδο της, ισχυροποιώντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη χώρα μας, σε σύμπραξη με την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση και ένας αξιόπιστος τραπεζικός όμιλος ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην εφαρμογή ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί την καλλιέργεια του ελληνικού κριθ... (συνέχεια)
14-11-2013
Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία... (συνέχεια)
13-11-2013
Σβήνει και γράφει το οικονομικό επιτελείο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Αγροτεμαχίων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους βουλευτές των δυο κομμάτων. Το νέο σχέδιο νόμου εκτιμάται ότι θα καταρτιστεί πολύ σύντομα, ώστε να κατατεθεί και να εγκριθεί από τους Αντ. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλο,   Ο φόρος ακινήτων αναμένεται να λάβει νέα μορφή και να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, ενώ τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί (περίπου 2,9 δισ. ευρώ) να υποχωρήσουν ελαφρά, γύρω... (συνέχεια)
12-11-2013
Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα… νέα δικαιώματα… Προτάσεις έκανε η χώρα μας και μάλλον θα συνεχίσει να κάνει, οι αποφάσεις όμως έρχονται τον Αύγουστο. Τον Αύγουστο θα ξέρουμε τι πραγματικά θα γίνει… με τα γνωστά μέχρι σήμερα δικαιώματα (ή κατά το ευρύ κοινό… check…), όσο για όλα αυτά που ακούγονται μέχρι σήμερα μάλλον είναι περισσότερο καφενειακού… χαρακτήρα. Ποια θα είναι η περίοδος αναφοράς (αν υπάρχει…), πόσο και πως θα πληρώνεται η κάθε καλλιέργεια; Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και πο... (συνέχεια)