Ανακοινώσεις

12-09-2013
Δραματικά είναι τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ για τον αριθμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.     Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς με «γυμνό μάτι», κάνοντας μια βόλτα στην επαρχία, δηλαδή τα χέρσα και ανεκμετάλλευτα κομμάτια εύφορης γης, αποδεικνύουν και οι αριθμοί, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση… λένε την αλήθεια. Μια τάση που όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όλα αυτά τα χρόνια. ... (συνέχεια)
11-09-2013
Στο ζήτημα των χαμηλών τιμών του καλαμποκιού αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι παραγωγοί καλαμποκιού βλέπουν οι κόποι τους να πηγαίνουν χαμένοι καθώς η τιμή που λαμβάνουν στο καλαμπόκι δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής. Παράλληλα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «οι αγρότες δεν έχουν ρευστότητα να πραγματοποιήσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες στα χωράφια τους ούτε να καλύψουν τα τρέχοντα οικογενειακά έξοδα και ... (συνέχεια)
10-09-2013
Τρόπους ενίσχυσης της βιωσιμότητας των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ, με την υποστήριξη Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, που θα συνδέουν κυρίως οικογενειακές φάρμες αναζητά η  άτυπη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Θέμα της συζήτησης των υπουργών είναι οι προοπτικές των οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ, ενώ θα αναζητηθούν τρόπο... (συνέχεια)
04-09-2013
Τον τελευταίο καιρό, τα διατροφικά συμπληρώματα με βάση τη σπιρουλίνα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον, τόσο του επιστημονικού όσο και του εμπορικού κόσμου. Και όχι άδικα, μιας και αποτελεί ένα τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες και καλά λιπαρά οξέα.  Επιπρόσθετα, πιστεύεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό, επιταχύνει το μεταβολισμό, ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου στο αίμα και προστατεύει από την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα να συ... (συνέχεια)
03-09-2013
Από την 1η Σεπτεμβρίου μηδενικοί είναι οι εισαγωγικοί δασμοί που διαμορφώνονται στον τομέα των σιτηρών. Τον Εκτελεστικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθ. 836/2013 της Επιτροπής της 30ής Αυγούστου 2013 για τον καθορισμό των εισαγωγικών δασμών στον τομέα των σιτηρών, οι οποίοι εφαρμόζονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Tzιέρζι Πλέβα. Επιπλέον, όπως ισχύει στον Κανονισμό, να σημειωθεί ότι κατ΄ εφα... (συνέχεια)
02-09-2013
Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες στο τέλος του καλοκαιριού που επικράτησαν στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, απειλούν με μείωση στις στρεμματικές αποδόσεις στην παραγωγή καλαμποκιού και ανατρέπουν τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής, κάτι που φαίνεται να έχει σαν αποτέλεσμα μια αυξητική τάση των διεθνών τιμών του. Έτσι την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια αύξηση στις διεθνείς τιμές κατά 6,5 % σε σχέση με τις τιμές των εμπορικών συμφωνιών του περασμένου ... (συνέχεια)
31-08-2013
«Ένας από τους πυλώνες που θα μπορούσε να «πατήσει» ο τόπος, το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, είναι η γεωργία μας, τα εξαιρετικά ποιοτικά της προϊόντα. Γι’ αυτό κάνουμε την ποιότητα και όχι το χαμηλό κόστος, μεγάλη μας στρατηγική επιλογή και στρέφουμε όλη την παραγωγική διαδικασία.», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Ρ/Σ ALPHA 989 και τη δημοσιογράφο Ντίνα Μόσχου με την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου καπνού για όλη ... (συνέχεια)
30-08-2013
Συνολικά 15,59 δισ. για άμεσες ενισχύσεις και άλλα 4,2 δισ. για την ανάπτυξη της υπαίθρου θα λάβει η χώρα μας κατά την επταετία 2014-2020. Τα νούμερα αυτά, που δίνονται σε ονομαστικές τιμές, περιλαμβάνονται στην συμφωνία για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο στην οποία κατέληξαν οι 27 τη προηγούμενη εβδομάδα, και η οποία αφαιρεί το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που στεκόταν στο δρόμο για τη νέα ΚΑΠ. Με βάση αυτά τα νούμερα, ο μέσος όρος αναφοράς για τις ενιαίες ενισχύσεις στην Ελλάδα διαμορφώνεται... (συνέχεια)
29-08-2013
Σε γόρδιο δεσμό μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης εξελίσσεται το θέμα με τις επιστροφές ΦΠΑ καθώς συνεχίζονται οι καθυστερήσεις καταβολής του σε μεγάλο αριθμό αγροτών λόγω των επανελέγχων. Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ΥπΑΑΤ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη για την επιτάχυν... (συνέχεια)
28-08-2013
Πριν λίγο καιρό "έτρεξε" το πρόγραμμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας που υλοποιεί από το από το Υπουργείο Ανάπτυξης και μόλις χθες 26-8-2013 είχαμε  αποτελέσματα... Ας συγκρίνουμε λοιπόν την ταχύτητα του Υπουργείο Ανάπτυξης με του Υπουργείο Γεωργίας... Γυναικεία επιχειρηματικότητα : 6500 αιτήσεις … αποτελέσματα σε 3 μήνες (Υπουργείο Ανάπτυξης) Βιολογική γεωργία: αποτελέσματα σε 1,5  χρόνος και βλέπουμε… (Υπουργείο Γεωργίας) Μείωση νιτρορύπανσης: Αποτελέσματα 1,5 χρ... (συνέχεια)