Ανακοινώσεις

28-05-2013
Συνεχίζεται η κόντρα για το φόρο στα αγροτεμάχια ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, την ώρα που η νέα συνάντηση της τρικομματικής για το θέμα μεταφέρεται για την Τετάρτη. Για τα αγροτεμάχια, το σενάριο που εξετάζεται σε αυτή την φάση είναι η φορολόγηση των εκτάσεων με 10-13 ευρώ κατά μέσο όρο ανά στρέμμα,αλλά με συντελεστές που θα διαφοροποιούνται αναλόγως του εάν πρόκειται για καλλιεργήσιμα ή μη, την τοποθεσία τους κ.λπ.     ... (συνέχεια)
27-05-2013
Μια δεκαετία ήταν αρκετή για να εγκαταλείψουν το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου – γαλακτοπαραγωγού οι επτά στους δέκα στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Την ίδια ώρα, χάνει σε τιμή και ποσότητα το αγελαδινό γάλα το 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως το paseges.gr οι αγελαδοτρόφοι την περίοδο 2000 – 2001 ήταν 12.402, ενώ μια δεκαετία αργότερα (2011 – 2012) μόλις που έφταναν τους 3.932.     ... (συνέχεια)
26-05-2013
«Παπούτσι από τον τόπο σου…» λέει μία πασίγνωστη παροιμία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στην ελληνική αγροτιά. Μπορεί αρκετοί Έλληνες, λόγω ανεργίας, να έχουν επιστρέψει στα χωράφια, όμως ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι αγροτικές ανάγκες. Ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τα μεροκάματα που κυμαίνονται από 20 έως 35 ευρώ για δουλειά από…ήλιο σε ήλιο δεν πείθουν τους Έλληνες να γίνουν εργάτες σε ξένα χωράφια. «Μεγάλωσαν δύο γενιές νέων παιδιών με κακή νοοτροπία... (συνέχεια)
24-05-2013
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη πρέπει να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν υφιστάμενες εγκρίσεις, ώστε να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς της ΕΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Μπορούν να επιτρέπουν τη χρήση των υφιστάμενων αποθεμάτων έως την 30ή Νοεμβρίου το αργότερο. Οι εθνικές αρχές είναι αρμόδιες να εξασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή των περιορισμών. Μόλις είναι διαθέσιμες οι νέες πληροφορίες, και το αργότερο εντός 2 ετών, η Επιτροπή θα επανε... (συνέχεια)
23-05-2013
Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, στους συνταξιούχους του, για το τρέχον έτος 2013 που αφορά στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, που θα γίνει μέσω του TAXIS έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά. Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι η εφαρμ... (συνέχεια)
21-05-2013
Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, ο αγροτικός κλάδος λαμβάνει θετική ψήφο, με τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό και κατά επέκταση στην αγροτική επαγγελματική ενασχόληση, καθώς διαφαίνονται προοπτικές και ευκαιρίες.   Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού καναλιού για την καινοτομία και την ανάπτυξη, ka-business.gr, και παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου«Καινοτομία ... (συνέχεια)
20-05-2013
Την εκπόνηση και την περαιτέρω υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης "μεροκάματου" για αγροτικές εργασίες προανήγγειλε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αναφορά σ' 'ενα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο το ζήτημα να έχει προχωρήσει. Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας, είπε ο υφυπουργός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δώσει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλώντας σ... (συνέχεια)
18-05-2013
«Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά προϊόντα είναι σε πολύ υψηλή κατάταξη ποιότητας και ασφάλειας στις απαιτήσεις των ιδιωτικών προτύπων που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της ΕΕ», τόνισε ο κ Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, αναφερόμενος στην έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace για φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Και πρόσθεσε ότι «έχει αποδειχτεί ότι το 81% των ελληνικών φρ... (συνέχεια)
17-05-2013
Έτοιμοι για εξέγερση είναι οι Κρητικοί, βλέποντας την κυβέρνηση να προχωράει στην επιβολή νέου χαρατσιού στην αγροτική γη. Από την πρώτη στιγμή που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας περί χαρατσιού στις καλλιέργειες και τα χωράφια, ο αγροτικός κόσμος του νησιού ετοιμάζεται να στείλει οργισμένο μήνυμα στους κυβερνώντες, με τις αντιδράσεις να προμηνύονται έντονες και δυναμικές.   Τι λέει το σχέδιο για τις αγροτικές εκτάσεις   Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση ... (συνέχεια)
16-05-2013
Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.   Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμμ... (συνέχεια)