Ανακοινώσεις

15-11-2013
Διανύοντας τον 3ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τον δρόμο στον κλάδο της, ισχυροποιώντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη χώρα μας, σε σύμπραξη με την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση και ένας αξιόπιστος τραπεζικός όμιλος ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην εφαρμογή ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί την καλλιέργεια του ελληνικού κριθ... (συνέχεια)
14-11-2013
Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία... (συνέχεια)
13-11-2013
Σβήνει και γράφει το οικονομικό επιτελείο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Αγροτεμαχίων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους βουλευτές των δυο κομμάτων. Το νέο σχέδιο νόμου εκτιμάται ότι θα καταρτιστεί πολύ σύντομα, ώστε να κατατεθεί και να εγκριθεί από τους Αντ. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλο,   Ο φόρος ακινήτων αναμένεται να λάβει νέα μορφή και να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, ενώ τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί (περίπου 2,9 δισ. ευρώ) να υποχωρήσουν ελαφρά, γύρω... (συνέχεια)
12-11-2013
Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα… νέα δικαιώματα… Προτάσεις έκανε η χώρα μας και μάλλον θα συνεχίσει να κάνει, οι αποφάσεις όμως έρχονται τον Αύγουστο. Τον Αύγουστο θα ξέρουμε τι πραγματικά θα γίνει… με τα γνωστά μέχρι σήμερα δικαιώματα (ή κατά το ευρύ κοινό… check…), όσο για όλα αυτά που ακούγονται μέχρι σήμερα μάλλον είναι περισσότερο καφενειακού… χαρακτήρα. Ποια θα είναι η περίοδος αναφοράς (αν υπάρχει…), πόσο και πως θα πληρώνεται η κάθε καλλιέργεια; Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και πο... (συνέχεια)
11-11-2013
Ποιο από τα κράτη μέλη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού, καλαμποκιού ή κριθαριού; Πόσο αγελαδινό γάλα συλλέγεται από τα γαλακτοκομεία στην Ε.Ε.; Ποια κράτη μέλη παράγουν τα πιο δημοφιλή στους καταναλωτές προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί, το βούτυρο ή η κρέμα γάλακτος; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και πολλά άλλα δίνονται μέσα από την τελευταία στατιστική έρευνα της Eurostat για το 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, η Γαλλία παράγει το ¼ των σιτηρών στην Ε.Ε. των 28, η ... (συνέχεια)
09-11-2013
Τα αλληλοεπικαλυπτόμενα και τα μη ψηφιοποιημένα αγροτεμάχια ή στάβλοι είναι οι συχνότερες αιτίες που μένει εκτός πληρωμών κάποιος δικαιούχος ενιαίας ενίσχυσης και τότε εμφανίζεται στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ ένας κωδικός αριθμός αντίστοιχος του προβλήματος που έχει προκύψει κατά τη διαδικασία των διασταυρωτικών ελέγχων. Όπως προκύπτει, πάντως, από σχετικό έγγραφο, οι 13 αιτίες που αναγράφονται ως αιτιολογία απόρριψης από την προκαταβολή του τσεκ (με τον κωδικό τους) είναι οι εξής:   ... (συνέχεια)
08-11-2013
Υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης επριουσίας, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και προοδευτικότητα βάσει της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του κάθε φορολογουμένου, με έναν μεγάλο αριθμό φορολογικών συντελεστών, τάσσεται η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία μελέτησε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρος ακινήτων και έκανε σχετικές παρατηρήσεις. Οπως, λέει η γνωμοδότηση της ΟΚΕ, με το σχ/ν προβλέπεται η κατάργηση, από 1/1/2014, του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) ... (συνέχεια)
07-11-2013
Η διατήρηση και η χρήση των γεωργικών μηχανημάτων μιας γεωργικής εκμετάλλευσης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος μετά την αξία των χωραφιών στο κόστος παραγωγής. Γι’ αυτό η σωστή επιλογή, η συντήρηση και η χρήση είναι καίριας σημασίας για το χαμηλό κόστος παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Το κόστος χρήσης ενός μηχανήματος αποτελείται από μια σειρά επιμέρους δαπανών που γίνονται κάθε χρόνο. Ένα πρώτο στοιχείο είναι η απόσβεση του μηχανήματος δηλαδή η αποπληρωμή του δανείου... (συνέχεια)
06-11-2013
Δεκτά έκανε η τρόικα τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/11/2013). Στα μέτρα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των κοινοτικών επιδοτήσεων των αγροτών με τις εισφορές που δεν καταβάλλονται στον ΟΓΑ. Τα μέτρα που παρουσίασε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών το υπουργείο Εργασίας είναι: Κατασχέσεις. Το μέτρο θα αφορά όσους χρωστούν στα Ταμεία πάνω από 5.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 600.00... (συνέχεια)
05-11-2013
Χρονιά των ρεκόρ είναι η φετινή για την Bayer, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν επʼ ευκαιρία των 150 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Ο τζίρος για το 2013 υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 100 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι  πλέον η Bayer,  είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Γερμανίας από άποψη κεφαλαιοποίησης, μετά τη Siemens. Από τον Οκτώβριο του 2010,... (συνέχεια)