Ανακοινώσεις

05-04-2013
Η σοδειά βάμβακος της Ελλάδας –που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης- αναμένεται να καταγράψει πτώση 25% φέτος καθώς οι αγρότες στρέφονται στην καλλιέργεια πιο επικερδών προϊόντων όπως τα σιτηρά και ο αραβόσιτος, σύμφωνα με έκθεση μονάδας του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, μεταδίδει το Bloomberg. Η καλλιέργεια μπορεί να μειωθεί στους 200.000 μετρικούς τόνους την περίοδο 2013-2014 που ξεκινά τον Αύγουστο, από 265.000 τόνους την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία. Τ... (συνέχεια)
04-04-2013
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη, η απόφαση για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου οικονομικών με τον αριθμό ΠΟΛ 1066/02/04/2013 και όπως ορίζεται εφαρμόζεται για τις αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος που θα υποβληθούν από το 2013 και εφεξής. (συνέχεια)
03-04-2013
Στα πρότυπα της φορολογικής δήλωσης h Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, ενεργοποίηση κωδικού έως 1η Μαίου. Από φέτος μπορεί ο καθένας (αγρότης ή μελετητής) να υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου, αρκεί να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή και πρόσβαση στο ίντερνετ. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει, είναι να εξασφαλίσει κωδικό εισόδου, όπως γίνεται και στις φορολογικές δηλώσεις. Με τη διαφορά ότι οι αγρότες δεν θα παίρνουν κωδικό από το taxisnet, αλλά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)... (συνέχεια)
02-04-2013
Με αφορμή την έναρξη της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής επισημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία, μεταφορά, κατοχή και χρήση εισαγόμενων γεωργικών φαρμάκων λόγου χάρη Τουρκίας και Βουλγαρίας, τα οποία θεωρούνται παράνομα, καθώς δεν έχουν άδεια έγκρισης κυκλοφορίας και διάθεσης στην αγορά. Οι ποινές που επιβάλλονται για τους εμπόρους και χρήστες παράνομων γεωργικών φαρμάκων, μεταξύ άλλων είναι αυστ... (συνέχεια)
01-04-2013
Ο φετινός  εορτασμός της επετείου των αγωνιστών του Κιλελέρ γίνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας με την παρατεταμένη ύφεση και την  πρωτόγνωρα μεγάλη ανεργία. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον αγροτικό τομέα, ως τον τομέα που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας, δεδομένου και του μεγάλου πολλαπλασιαστή στην απασχόληση, που τον διακρίνει. Ο αγροτικός τομέας, όμως, περνάει και αυτός πολλές δυσκολίες, ειδικά εξαιτίας: 1) του μεγάλου ... (συνέχεια)
30-03-2013
Την ανακήρυξη της Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole ως Προτιμητέου Υποψήφιου για το 82,,33% (30.256.689 κοινές μετοχές) της ΕΒΖ ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ATEbank. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιλαχόντες υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν οι Krajowa Spolka Cukrowa S.A. και Litex Commerce JSC.   Για να αγοράσουν το 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι Γάλλοι της Cristal Union δίνουν 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν γαλλ... (συνέχεια)
29-03-2013
Ποσοστό μείωσης της τάξης του 4,98% σε όλες τις άμεσες ενισχύσεις των αγροτών άνω των 5.000 €, ή μια συνολική μείωση των1.471.400.000 €, προβλέπει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 28 Μαρτίου και αφορά τα κονδύλια που θα δοθούν μέσω του πρώτου πυλώνα της ΚΑΠ για το οικονομικό έτος 2014. Όπως τονίζεται, σε σχετική ανακοίνωση, με πρόβλεψη δαπανών για άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ και μέτρα στήριξης της αγοράς υψηλότερα από το προσωρινό ανώτατο όριο για το 2014, π... (συνέχεια)
26-03-2013
Η σερβική εταιρεία «Stampa Sistem d.o.o.», με έδρα το Βελιγράδι, η οποία διαθέτει μεγάλη αλυσίδα μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης (ψιλικατζίδικα & περίπτερα), επικοινώνησε με το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, ζητωντας στοιχεία επαφής ελληνικών εταιρειών παραγωγής καπνού σε τρίμματα, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων που διατίθενται μέσω των καταστημάτων της. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον Category Manager της ως άνω εταιρ... (συνέχεια)
22-03-2013
Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη Μελισσοκομία (νεοεισερχόμενοι/αρχάριοι), στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα. Το θέμα της εκπαίδευσης είναι  «Οργάνωση και διαχείριση μιας μελισσοκομικής εκμετάλλευσης», θα ξεκινήσει την Τρίτη 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασ... (συνέχεια)