Ανακοινώσεις

18-10-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διευκρινήσεις για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012    Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενημέρωση των δικαιούχων που στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από κτηνοτρόφους, ανακοινώνει τα ακόλουθα. Με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εξα... (συνέχεια)
17-10-2013
Αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη μια αποστροφή της ομιλίας του ευρωπαίου επιτρόπου Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος στη Βουλή, όπου σε τοποθέτησή του για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αναφέρθηκε σε έλληνες πολιτικούς που πήγαιναν στις Βρυξέλλες «σαν ζητιάνοι». ..Ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένος του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη νέα αγροτική πολιτική 2014-2020, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ... (συνέχεια)
16-10-2013
Στην προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (αφού προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτών που αφορούν όλους τους γεωργούς), αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος. Ο ευρωπαίο... (συνέχεια)
15-10-2013
Στη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με παράλληλη αύξηση του ποσού προχώρησε η κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα δικαιούνται: Εισοδηματικά κριτήρια: o          άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ), o          έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο... (συνέχεια)
14-10-2013
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (International Cotton Advisory Committee, ICAC), κατά την περίοδο 2013/14 , η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού αναμένεται να ανέλθει στα 25,5 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας χαμηλό τετραετίας. Παρόλα αυτά στην κλωστοϋφαντουργία η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει σταθερή στους 23,5 εκατομμύρια τόνους με την κατανάλωση να μετατοπίζεται από την Κίνα και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία, το Πακιστάν και η Τουρκία. Η μείω... (συνέχεια)
12-10-2013
Στοχευμένες ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται κυρίως σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, δηλαδή σε χωριά και οικισμούς, κάνει την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση. Στόχος της μείωσης αυτής θα είναι να μην υπερφορολογηθούν οι κατοικίες και άλλα ακίνητα των αγροτικών νοικοκυριών. Το τελικό νομοσχέδιο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, μόλις καθαρογραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον φόρο ακινήτων, για τις οποίες έδωσε ... (συνέχεια)
11-10-2013
Από το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου άρχισαν να μπαίνουν τελικά τα χρήματα για τη δεύτερη δόση της επιστροφής του πετρελαίου των αγροτών στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Μετά τη διευθέτηση του τεχνικού προβλήματος, στην οποία απέδωσε την καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρήματα άρχισαν να φαίνονται στο σύστημα των δικαιούχων.   Όμως από το πρωί της Παρασκευής, που αναγνώστες του Agronews πήγαν στις τράπεζες να δουν τι ποσά είχαν κατατεθεί, διαπ... (συνέχεια)
09-10-2013
Τις τελικές τους εκτιμήσεις για την παραγωγή ελαιούχων σπόρων της φετινής περιόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, έδωσαν στη δημοσιότητα (μετά τις εκτιμήσεις για τα σιτηρά) οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa και Cogeca. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή ελαιοκράμβης της Ε.Ε. «επιστρέφει» σε κανονικά επίπεδα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις των Copa και Cogeca αναφέρουν ότι η παραγωγή ελαιοκράμβης της Ε.Ε. των 27 θα παρο... (συνέχεια)
08-10-2013
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa και Cogeca έδωσαν στη δημοσιότητα τις τελικές τους εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών φετινής περιόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. Σύμφωνα με αυτές, τόσο η ποιότητα όσο και η παραγωγή θα «κινηθούν» σε καλά επίπεδα φθάνοντας τους 298 εκατ. τόνους. Σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,5 % από τα επίπεδα των τελευταίων ετών. Ωστόσο στην σχετική ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Copa – Cogeca τονίζουν ότι λόγω της καθυστερημένης συγκομιδής, π... (συνέχεια)
07-10-2013
Οι προοπτικές για την παγκόσμια προσφορά δημητριακών κατά την περίοδο 2013/14 παραμένει σε γενικές γραμμές ευνοϊκή παρά τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω στις προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών και τα τελικά αποθέματα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). Επίσης, στη ίδια έκθεσή του ο FAO αναφέρει ότι παρά τις νέες εκτιμήσεις για μείωση της παραγωγής, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών ξεπερνάει ακόμα το επίπεδο του 2012 κατά περίπ... (συνέχεια)