Ανακοινώσεις

11-07-2013
Δραματική μείωση της απασχόλησης καταγράφει σχετική μελέτη της Icap Group, αναφέροντας ότι ο λόγος «άνεργοι/ απασχολούμενοι» διαμορφώνεται σήμερα (Α’ τρίμηνο 2013) στο 38% περίπου, δηλαδή σε κάθε οκτώ εργαζομένους αντιστοιχούν τρεις άνεργοι.  Σύμφωνα με τη μελέτη, η σωρευτική υποχώρηση του ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, στο διάστημα 2008-2012, συνοδεύθηκε από σχεδόν ισοδύναμη μεταβολή της απασχόλησης (-19% μεταξύ Δ’ τριμήνου 2008 και 2012). Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η ύπαρξ... (συνέχεια)
10-07-2013
Παράταση στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δίνει έως την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή του ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕbank αφού προφανώς οι προσπάθεια με τους Γάλλους της Cristal Union οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι καλούνται εκ νέου οι ενδιαφερόμενοι (παλιοί και νέοι) ώστε να καταθέσουν νέες δεσμευτικές προσφορές. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή αναφέρει: «Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό ειδική εκκαθάρισ... (συνέχεια)
09-07-2013
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης της υπαίθρου, συστήνει με απόφασή του ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί τις προδιαγραφές και τους όρους χαρακτηρισμού μιας αγροτικής επιχείρησης ως «Αγρόκτημα» καθώς κρίνεται αναγκαία η οριοθέτηση και η διάκριση των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων όπως και η εξειδίκευση ενός νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που θα αποσαφηνίζει τον όρο «αγρόκτημα» ως αγροτική επιχείρ... (συνέχεια)
08-07-2013
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και 3ήμερων Εκδρομών έτους 2013 της Αγροτικής Εστίας και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων. Η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των 3ήμερων εκδρομών ξεκινά την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, ... (συνέχεια)
06-07-2013
Ένας… γερμανός, που στην πραγματικότητα είναι… αμερικανός, απειλεί με υποβάθμιση της απόδοσης και της ποιότητας παραγωγής πλειάδας καλλιεργειών στη χώρα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ελαιώνες, αμπελώνες, βαμβακοχώροφα και σιτοχώραφα, προς το παρόν σε περιοχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, αλλά με τάσεις εξάπλωσης και στην υπόλοιπη χώρα και τα νησιά. Το ιδιαίτερα ανθεκτικό και ανταγωνιστικό, σε σχέση με άλλα φυτά της ελληνικής χλωρίδας, ζιζάνιο σολανός, γνωστότερο και ως «γερ... (συνέχεια)
05-07-2013
Πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2012, καθώς και πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, αναμένεται η φετινή παραγωγή σιτηρών στην Ε.Ε. των 27 κρατών μελών, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Ε. Επιτροπή, το τρέχον γεωργικό έτος μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα παρατεταμένο χειμώνα για τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη και έντονες βροχοπτώσεις τον Μάιο και τον ... (συνέχεια)
04-07-2013
Με μέσες τιμές που μπορεί να ξεπεράσουν τα 4,80 ευρώ το κιλό, έναντι περίπου 4,4 ευρώ το 2012, χωρίς να λογίζονται και τα σχεδόν 2 ευρώ από την προβλεπόμενη επιδότηση που θα δοθεί τόσο φέτος όσο και το 2014, εκτιμάται ότι θα κλείσει η καπνοπαραγωγική σεζόν στη χώρα, αφού η ζήτηση για τα αρωματικά καπνά ανατολικού τύπου, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη από τις διεθνείς καπνοβιομηχανίες. Παρά το πρώιμο της διαδικασίας, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής σε μόλις ένα περίπου 5% από τις συνολικές εκτάσ... (συνέχεια)
03-07-2013
Τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό, όπως αναφέρει το άρθρο 29 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών έως τις 8 Ιουλίου. Επίσης, σχετικά με τις αγροτικές δραστηριότητες, στο άρθρο 39 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: εισόδημα από ακίνητη περιουσία προκύπτει από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης μεταλλείων, λατομείων, δασικών και αγροτικών εκτάσεων στις οποίες περιλαμβάνοντ... (συνέχεια)
02-07-2013
Ζημιογόνα σε όλους σχεδόν τους τομείς, με εξαίρεση εκείνον του εμπορίου, παρέμειναν τα αποτελέσματα 4.462 εταιρειών το 2012, σύμφωνα με ανάλυση της Icap Group. Η βασική εικόνα που προκύπτει από τα ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσεως όλων των επιχειρήσεων του δείγματος είναι εκείνη της περαιτέρω επιδείνωσης όσον αφορά στην κερδοφορία. Το συνολικό καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο, οι δε ζημίες διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, παρά την ελαφρά μείωση τους το 2012. Από τους επιμέρους τομείς οικονο... (συνέχεια)
01-07-2013
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των αγροτών σχετικά με θέματα που αφορούν την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια ακόμα προσπάθεια να ενημερώσει του ενδιαφερόμενους σε όλη την Ευρώπη. Στο παρακάτω κείμενο η Κομισιόν μεταξύ άλλων απαντά σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εισοδηματική στήριξη των γεωργών, σε τι αποσκοπούν οι άμεσες ενισχύσεις, πως λειτουργούν οι αγορές γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ, πώς χρηματοδοτείται η ΚΑΠ κ.λπ. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή... (συνέχεια)