Ανακοινώσεις

19-04-2013
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται αυτό το διάστημα η καλλιέργεια τεύτλων αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, τα στρέμματα που έχουν σπαρθεί μέχρι στιγμής είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν ξεπερνούν τις 55.000 ενώ πέρσι είχαν καλλιεργηθεί 100.000 στρέμματα. Ειδικότερα, στο νομό Σερρών έχουν σπαρθεί περίπου 7.000 στρέμματα, στην Ορεστιάδα 7.000 στρέμματα, στο Πλατύ Ημαθίας 20.000 στρέμματα και στη Λάρισα επίσης περίπου 18.000... (συνέχεια)
18-04-2013
Τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς επίσης και τη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Υπενθυμίζεται ότι από τη φετινή χρονιά θα εφαρμοστεί ο νέος μειωμένος συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στο 6% από 11%. Λόγω της μείωσης αυτής μειώνεται και ο συντελεστής επιστροφής που προβλέπεται για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους αγρότες και οι οποίες υπάγ... (συνέχεια)
17-04-2013
Στο πνεύμα των αλλαγών που είχαν ζητήσει οι «μεγάλοι» του κλάδου κινείται το σχέδιο νόμου για την αγορά φωτοβολταϊκών που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το σχέδιο ενσωματώνει τα «δραστικά» μέτρα που είχαν ζητήσει φορείς όπως ο ΕΣΗΑΠΕ και ο ΣΠΕΦ, δηλαδή αναστολή σύναψης συμβάσεων σύνδεσης και συμβάσεων πώλησης με το ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ μέχρι το τέλος του έτους. Το μέτρο αυτό αφορά και όσα έργα έχουν πάρει όρους σύνδεσης... (συνέχεια)
16-04-2013
Ξεκινούν και φέτος, εντός των επομένων ημερών, οι επιτόπιες επισκέψεις των συνεργείων υπαίθρου για τη σύνταξη του ΟΣΔΕ 2013. Το πρόγραμμα των επισκέψεων στα χωριά θα καθοριστεί από τις ΕΑΣ και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες κατά την προσέλευσή τους για την εξυπηρέτησή τους από τα συνεργεία των Ενώσεων θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους μια σειρά δικαιολογητικών. Ενδεικτικό είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΑΣ Τρικάλων, η οποία ζητάει τα πα... (συνέχεια)
15-04-2013
Έχει ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας η σπορά βαμβακιού. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται φέτος να υπάρξει μείωση των στρεμμάτων σε σχέση με πέρσι. Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, αυτό οφείλεται στην αύξηση του κόστους καλλιέργειας που υπήρξε λόγω των προβλημάτων στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού αλλά και στις καλύτερες τιμές που είχαμε πέρσι στις «ανταγωνιστικές» καλλιέργειες των δημητριακών. Στη Λάρισα, που παράγεται το 19% της συνολικής παραγωγή... (συνέχεια)
13-04-2013
Μία επαγγελματική χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στη ρευστότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Μαζί με το καλλιεργητικό δάνειο για τα εφόδια, ο αγρότης θα μπορεί να προμηθεύεται και φθηνό πετρέλαιο. Στο σύστημα θα «κολλήσουν» τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες που έχουν συνάψει συμβόλαια με μεταποιητικές καθώς και η προμήθεια φθηνού πετρελαίου με μειωμένο ΕΦΚ. Σε εφαρμογή μπαίνει και επίσημα από την ... (συνέχεια)
12-04-2013
Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο – όπου έχει μεγάλες επενδύσεις- δεν φαίνεται να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον κοσμπολίτη Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που εν μέσω της κρίσης έκλεισε την συμφωνία για την αγορά του Σκορπιού και κατόρθωσε ξανά να μπει στις πρώτες γραμμές της διεθνούς ειδησεογραφίας.     H είδηση ότι αυτός είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του νησιού που έχει ταυτιστεί με τον Ωνάση έσκασε σήμερα, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, αποκαλύπ... (συνέχεια)
11-04-2013
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας των φασολιών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Φασόλια, μια δυναμική καλλιέργεια, θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου ε.ε. στις 10.30’ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας ... (συνέχεια)
10-04-2013
Η συμβολαιακή γεωργία είναι η πρώτη στρατηγική κίνηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στον αγροτικό τομέα, με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας να είναι οι πρώτοι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα παρέχει. Σε κεντρική εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» στη Βέροια το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και οι Γενικοί Διευθυντές Ιωάννης Παπαδόπ... (συνέχεια)
09-04-2013
Για μια εξαιρετική καλλιεργητική χρονιά λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, κάνουν λόγο στον ΑγροΤύπο, παραγωγοί και εκπρόσωποι Ενώσεων από τις σιτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Η καλλιέργεια φέτος είναι αυξημένη σε ποσοστό περίπου 20% ενώ αν και τον Μάιο ο καιρός βοηθήσει όλοι συμφωνούν ότι και η αποδόσεις θα είναι εξαιρετικές. Όσον αφορά τις τιμές, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, εκπρόσωποι των Ενώσεων μας αναφέρουν ότι οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρου... (συνέχεια)