Ανακοινώσεις

07-12-2012
Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι περίπου 1.000.000 πολίτες που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλία εσόδων – εξόδων. Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα. Αυτό αναφέρει το Non paper, για το περιεχόμενο του νέου φορολογικού συστήματος, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση... (συνέχεια)
06-12-2012
«Καταρχήν είπαμε ότι η γη είναι μια εισροή στην παραγωγική διαδικασία, είναι συντελεστής παραγωγής και καλά είναι να μην φορολογείται ή να μην φορολογείται με τέτοιο τρόπο. Όμως ακόμη και αν το κάνετε, προσοχή μην χρησιμοποιήσετε την αντικειμενική αξία της γης ως βάση για την φορολόγηση», τόνισε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.   Ολόκληρη η συνέντευξη   ... (συνέχεια)
05-12-2012
Μια επαναστατική τεχνολογίαπαραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρείαΔευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος. Συγκεκριμένα, η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο. Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κα... (συνέχεια)
04-12-2012
 Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Δήμος Αμφίπολης στα πλαίσια της διαρκούς προσφορά τους στην ενημέρωση των Αγροτών της περιοχή μας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια της Στέβιας.  Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Βόλου κ. Λόλας Πέτρος. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ροδολίβος Σερρών στον Κινηματογράφο «Ρόδ... (συνέχεια)
03-12-2012
Δάνεια με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο θα χορηγούνται μέσω τραπεζών σε όλους τους αγρότες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εφόδια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Το νέο μέτρο, που είναι ήδη έτοιμο, θα αφορά τα καλλιεργητικά και τα ανοιχτά δάνεια των αγροτών που χορηγούνται από τις περισσότερες τράπεζες. Σύμφωνα με τον υπουργό, η Πειραιώς –ΑΤΕ εξασφάλισε το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης ενώ παράλληλα προωθείται και το «Κεφάλαιο Εγγυοδοσίας και Δανειοδύτησης». Με βάση το σ... (συνέχεια)
01-12-2012
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γενετικό κώδικα του μαλακού σιταριού (Triticum aestivum), το οποίο χρησιμοποιείται... για την παρασκευή του ψωμιού. Οι γενετικές πληροφορίες που παρέχει η ανάγνωση του γονιδιώματος, θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων ποικιλιών του φυτού, οι οποίες θα μπορούν να τα βγάζουν πέρα καλύτερα με την ξηρασία, τις ασθένειες και τις άλλες περιβαλλοντικές προκλήσεις.  Έτσι, η ανάγνωση του γονιδιώματος αναμένεται να βοηθήσει τους αγρότες να αν... (συνέχεια)
30-11-2012
Ενιαία Ενίσχυση και επιστροφή του φόρου Αγροτικού Πετρελαίου είναι οι δύο τελευταίες εκκρεμότητες που καλείται να «κλείσει», μέχρι το τέλος του έτους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αν και για την Ενιαία Ενίσχυση έχει ανακοινωθεί ότι η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί πριν τις γιορτές (μετά τις 15 Δεκεμβρίου) ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα δοθεί η εξόφληση (50%) του ΕΦΚ του Αγροτικού Πετρελαίου. Πηγές του ΑγροΤύπου ανέφεραν ότι για την συγκεκριμένη πληρωμή μεγάλο... (συνέχεια)
29-11-2012
Μετά τις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να δοθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τ... (συνέχεια)
27-11-2012
Σε τουρκικά χέρια περνάει η κτηνοτροφία της Ηπείρου, με εμπόρους από τη γείτονα χώρα να έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους εκεί, αγοράζοντας ολόκληρα κοπάδια.     Πρόσφατα Τούρκοι επισκέφτηκαν διάφορες περιοχές της Ηπείρου και αγόρασαν αμνοερίφια και μοσχάρια, πληρώνοντας τον παραγωγό με μετρητά και μάλιστα σε τιμές που θεωρούνται καλές σε σχέση με αυτές της ελληνικής αγοράς.   Μάλιστα επιδόθηκαν και στην αναζήτηση χώρου, που θα χρησιμοποιήσουν ... (συνέχεια)