Ανακοινώσεις

05-09-2018
7|8|9 Δεκεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.  Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας π... (συνέχεια)
04-09-2018
H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Ελληνικό Σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων», την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.30 με 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», Αίθουσα Β.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι φορέων... (συνέχεια)
03-09-2018
Ανακοίνωση για τη συγκομιδή και εμπορία των ακτινιδίων εσοδείας 2018 εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους συναλλασσόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κ.λπ.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «σε εφαρμογή της υπ? αριθμ. 72/109346/... (συνέχεια)
31-08-2018
Η χημική αποφύλλωση στο βαμβάκι είναι βασική εργασία και δεν πρέπει να την αποφεύγουν οι παραγωγοί. Τα κλειδιά για επιτυχημένη αποφύλλωση της βαμβακοκαλλιέργειας είναι: ο σωστός χρόνος αποφύλλωσης (σωστό στάδιο καλλιέργειας) σωστή χρήση αποφυλλωτικών (δοσολογίας και όγκου ψεκαστικού υγρού) κατάλληλες καιρικές συνθήκες εφαρμογής αποφυλλωτικών   Αποφυλλώνοντας την καλλιέργεια, επιταχύνουμε την συγκομιδή διασφαλίζοντας μεγάλη παραγωγή στο πρώτο χέρ... (συνέχεια)
30-08-2018
ΚΛΑΔΟΣΠΟΡΙΟ (Cladosporium fulvum, fulvia fulva) Διαπιστώσεις: Την είσοδό του έκανε το κλαδοσπόριο στις όψιμες καλλιέργειες με τομάτες (3-5 σταυρούς) θερμοκηπίου, συνεχίζεται στις πρώιμες (8-10 σταυρούς). Οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για τη ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοσή του. Συνθήκες ανάπτυξης: Η ασθένεια προσβάλλει τα φυτά στα θερμοκήπια όταν επικρατούν υψηλή υγρασία 70%-95% και θερμοκρασίες από 4-32oC, με άριστη θερμοκρασία 22-24 oC. Συμπτώματα:&n... (συνέχεια)
29-08-2018
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μελιού παγκοσμίως μετά την Κίνα με τους 600.000 Ευρωπαίους μελισσοκόμους να παράγουν 200.000 τόνους ετησίως. Για να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι να ενισχυθούν και να προστατευθούν από των εξωτερικό ανταγωνισμό και την θνησιμότητα των μελισσών.   Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο Μάρτη ψήφισμα με το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Εθνικές Κυβερνήσεις να λάβουν σειρά μέτρων που θ... (συνέχεια)
28-08-2018
Στην κρισιμότερη γενιά κτηματογράφησης, προβλέπεται να μπει εντός του Φθινοπώρου το Εθνικό Κτηματολόγιο, κηρύσσοντας την έναρξη της τελευταίας φάσης του μεγάλου έργου που περιλαμβάνει την συλλογή δηλώσεων για πάνω από το μισό της ελληνικής επικράτειας, το οποίο αντιστοιχεί στο 67,5% της έκτασης της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο κομμάτι κτηματογράφησης (18,5 εκατομμύρια δικαιώματα) καθώς βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές και αυτό δυσχεραίνει τα αποδεικτικά στοιχεία... (συνέχεια)
27-08-2018
Στους γεωργούς που παράγουν βαμβάκι υπαγόμενο στον κωδικό ΣΟ520100 χορηγείται ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους των άρθρων 56-60 του κανονισμού (ΕΕ) 1307/2013. Η ενίσχυση αυτή χορηγείται με βάση την επιλέξιμη έκταση που καλλιεργείται με βαμβάκι από κάθε δικαιούχο. Λεπτομερείς διατάξεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενίσχυσης αυτής περιγράφονται σε σχετική υπουργική απόφαση. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Χορηγείται ενίσχυση στους γεωργούς που παράγουν βαμβάκι (κωδικός ομάδας καλλιέργειας 12), τ... (συνέχεια)
25-08-2018
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο ύστερα από άδεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μπορεί να επιτραπεί η καύση της καλαμιάς.   Σε εφαρμογή των σχετικών εγγράφων και σύμφωνα με το καθεστώς της πολλαπλής συμμόρφωσης, η Π.Ε. Σερρών με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους παραγωγούς ότι απαγορεύεται η καύση της καλαμιάς μετά τον αλωνισμό των καλλιεργειών (σιταριού, κριθαριού, ηλίανθου, καλαμποκιού και ρυζιού). Ανάλογ... (συνέχεια)