Ανακοινώσεις

26-10-2018
1. ΣΤΟΧΟΙ Οι οδηγίες του παρόντος δελτίου αφορούν μετασυλλεκτικές πρακτικές στα βαμβακοχώραφα- στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του πράσινου σκουληκιού, του βασικού εχθρού της βαμβακοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Σερρών.. 2. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ  Η πρωιμότητα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου οδήγησε σε σποραδική έναρξη της συγκομιδής από τις 17 Σεπτεμβρίου. Η συγκομιδή εντάθηκε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε απρόσκοπτα με εξαιρετικά ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς βρο... (συνέχεια)
25-10-2018
Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κατά μέσο όρο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο γαλλικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.   Η Ένωση Αγροτών της ΕΕ δήλωσε ότι αυτή η ανησυχητική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τονίζοντας ότι η αγροτική κοινότητα αξίζει καλύτερη αναγνώριση. Ειδικότερα, η έρευνα της Santé Publique France που καλύπτει την περίοδο 2010-2011, διαπιστώνει ότι «το ποσοστό θνησιμότητας των Γάλλων αγροτών εξαιτίας των αυτοκτονιών είναι 20% υψηλότερ... (συνέχεια)
23-10-2018
Υπήρξες μαχητικός και χειμμαρώδης. Αγάπησες όσο κανένας άλλος τον τόπο που σ' αγάπησε. Ήθελες ακόμη να προσφέρεις.  Ήσουν αιφνίδιος ακόμη και με τον θάνατό σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη! ΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΙΡΕΤΖΗ (συνέχεια)
22-10-2018
Σε δυσθεώρητα ύψη για τις τσέπες των Ελλήνων κτηνοτρόφων έχει ανέλθει η τιμή στα τριφύλλια. Κι αν οι περισσότερες πράξεις γίνονται στα 16-18 λεπτά το κιλό, από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου προκύπτει, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αγρότες ζητούν έως και 23 λεπτά το κιλό, για το αποθηκευμένο προϊόν, καθώς έχουν πολύ υψηλό κοστολόγιο. Αυτή την περίοδο, πάντως, στις πιο πολλές περιοχές της χώρας κόβεται το πέμπτο, το έκτο ή ακόμα και το έβδομο χέρι, ανάλογα με το πότε έγινε η πρώτη κοψιά και τις καιρ... (συνέχεια)
20-10-2018
https://www.agrorama.gr/vamvaki-sapisma-karydion-vromousa-baktiria-karamela/ (συνέχεια)
18-10-2018
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ενημερώνει τους αγρότες, μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού, που παρέδωσαν σιτάρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα τους καταβάλλει συμπληρωματική τιμή 4 λεπτών ανά κιλό. Να σημειωθεί ότι η προκαταβολή που είχε δοθεί το καλοκαίρι ήταν 16 λεπτά ,με αποτέλεσμα η τελική τιμή πληρωμής στους παραγωγούς να διαμορφώνεται στα 20 λεπτά ανά κιλό. Η συμπληρωματική τιμή θα αρχίσει να αποδίδεται στους παραγωγούς από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, αφού προσκομιστούν τα α... (συνέχεια)
17-10-2018
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο έχει διαβιβαστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών και τα συναρμόδια υπουργεία (ΥπΑΑΤ, ΥπΟικ) η σύμβαση της τράπεζας Πειραιώς με το ελληνικό κράτος για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, που αφορά στο έτος 2018. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει πρώτα να δώσει το «ΟΚ» για τη σύμβαση και ακολούθως αυτήν να προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία προς υπογραφή. Από το χρονικό ση... (συνέχεια)
16-10-2018
Οι εξελίξεις στην πραγµατική αγορά επιβεβαιώνουν κάθε φορά ότι έχουµε να κάνουµε µε δύο Ελλάδες. Μία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της παραγωγής που πετυχαίνει κάθε τόσο µικρά θαύµατα και µια αυτή του «βαθέως κράτους» που βασανίζει και βασανίζεται µε άγοντες πολιτικές και ιδεοληψίες. Το ολοκαίνουγιο εργοστάσιο λιπασµάτων της Yara Ελλάς στο Βόλο, όπως και η αναγεννηµένη από τις στάχτες προσπάθεια της ζυθοποιίας EZA στην Αταλάντη, είναι δύο λαµπρά παραδείγµατα για το πώς, ό... (συνέχεια)
15-10-2018
Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει. Αν αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας από μας, τους ανθρώπους της επαρχίας, την προσφορά της μητέρας μας, της γιαγιάς μας ή της αδερφής μας στο σπίτι και στο χωράφι τότε μόνο θα καταλάβει την αξία της σημερινής ημέρας! (συνέχεια)