Ανακοινώσεις

21-01-2013
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΛΑΓΗΕ, Γρ. Αντωνόπουλο απέστειλαν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά του Νομού Σερρών (ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών), ζητώντας τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλοποίηση των πληρωμών και την εφαρμογή των όρων των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Η επιστολή του ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών αναφέρει τα εξής: “Οι  παραγωγοί – μέλη  μας  έχουν  περιέλθει στα όρια της χρεοκοπίας λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης  εξόφλησης  τους από ... (συνέχεια)
19-01-2013
Πράξη γίνεται ακόμη μια εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θαν. Τσαυτάρη, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου μετακομίζουν σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις. Αυτό προκύπτει από τη διακήρυξη ανάθεσης εργασιών μεταφορών των υλικών, που δημοσιεύτηκε στο site του υπουργείου.   Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 13.03.2013 (ώρα 11:00 π.μ.) (συνέχεια)
18-01-2013
Με πρωτοβουλία του Δαμιανού Παχόπουλου, στο αγρόκτημα koukos Inn, στον Κούκο Πιερίας, στις 12 Ιαν 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση καλλιεργητών και πιθανών ενδιαφερομένων για απόκτηση (κατανάλωση ή καλλιέργεια) σπόρων Δίκοκκου Σιταριού (Triticum Dicoccum). Η συνεχώς ανερχόμενη στην Ελλάδα αγορά Δίκοκκου Σιταριού προσανατολίσθηκε σε πρωτότυπες επιλογές μεταξύ των οποίων ακουστήκαν για προαγορά πιστοποιημένου Δίκοκκου σιταριού βιολογικής καλλιέργειας για την σοδειά Ιουνίου 20... (συνέχεια)
17-01-2013
Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της σόγιας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.   Η ημερίδα με θέμα: Η καλλιέργεια της σόγιας. Οικονομικά αποτελέσματα-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στ... (συνέχεια)
16-01-2013
Να ελεγχθεί για ποιους λόγους έφθασε η ΑΓΝΟ στην πτώχευση, να εξασφαλιστεί -με κάθε μέσο- η αποπληρωμή των οφειλομένων στους κτηνοτρόφους που παρέδιδαν το γάλα τους και σήμερα καταστρέφονται, αλλά και ν’ αναληφθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).   Ολόκληρη η επιστολή   Μετά το ... (συνέχεια)
15-01-2013
Μόνο για τη Θεσσαλονίκη θα γλίτωνε περίπου 524 εκατομμύρια ευρώ εάν λάμβανε μέτρα για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης. Δημοσιονομικό όφελος 524 εκατομμύρια ευρώ, λόγω μείωσης της θνησιμότητας και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν λαμβάνονταν μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  Τα αποτελέσματα μελέτης για τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη καύση ξυλείας στη δημόσια υγεία και το σχετικό οικονομικό κόστος, αλλά ... (συνέχεια)
14-01-2013
Nόμο του κράτους αποτελεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης τόσο των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου όσο και των συνεταιρισμών. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαν γράψει σε παλαιότερα ρεπορτάζ τους το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, τα γεωργικά εισοδήματα που θα αποκτηθούν τη φετινή χρονιά (2013) θα φορολογηθούν το 2014 αυτοτελώς με την κλίμακα και την έκπτωση φόρου που θα ισχύσει για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιο... (συνέχεια)
12-01-2013
Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.       Η ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 10.... (συνέχεια)
11-01-2013
Η μισή ποσότητα τροφίμων που παράγεται κάθε χρόνοπαγκοσμίως καταλήγει στασκουπίδια, ποσότητα που μεταφράζεται σε 2 δισεκατομμύρια τόνους. Το παραπάνω στοιχείο αποτελεί συμπέρασμα μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας (IME) οι οποίοι αποδίδουν τηνεξωφρενική σπατάλη τροφίμωνστο δυτικό μοντέλο κατανάλωσης, τις εμπορικές προσφορές (πχ ένα συν ένα δώρο), τις ακατάλληλες υποδομές και τις μικρές δυνατότητες αποθήκευσης. Δεδομένης της&nb... (συνέχεια)