Ανακοινώσεις

27-09-2011
Την αναθεώρηση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές θα βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους φορείς της αγοράς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ παράλληλα αναζητεί τρόπους επίλυσης του προβλήματος χρηματοδότησης των επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.   Oπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για ν... (συνέχεια)
23-09-2011
Τη συμμετοχή δέκα εταιριών και ομίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη β' φάση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ATEbank για την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της (82,33%) στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στη β'Α φάση του διαγωνισμού οι κάτωθι: 1.CEVITAL SPA (ΑΛΓΕΡΙΑ) 2.DAMCO ENERGY SA (ΕΛΛΑΔΑ) 3.ED&F MAN HOLDINGS LIMITED (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ) 4.... (συνέχεια)
22-09-2011
Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απηύθυνε ο βουλευτής Σερρών, κ. Στάθης Κουτμερίδης. Με την επιστολή ο Σερραίος Βουλευτής εισηγείται την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ενόψει της κατάθεσης του Σχεδίου Νόμου για τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Σερραίου βουλευτή: «Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα της χώρας, ενός από τους βασικότ... (συνέχεια)
20-09-2011
Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία... είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ. Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτ... (συνέχεια)
19-09-2011
Ο γεωργικός τομέας συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς παραγωγής στη χώρα μας. Οι αγρότες μας καλούνται να προσαρμοστούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020. Για τις δυνατότητες του αγροτικού μας τομέα και τις προτάσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική της νέας επταετίας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δρ... (συνέχεια)
17-09-2011
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Σερρών με την υποστήριξη του κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Σερρών οργανώνουν ημερίδα με θέμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & Νέοι Αγρότες, την Κυριακή, 25 Σεπ 2011, στις 11.00,στο πρώην ΚΕΓΕ (διασταύρωση περιφερειακού Σερρών με οδο προς Νιγρίτα). Τα τελευταία χρόνια ο Νέοι Αγρότες παρατηρούν έκπληκτοι να «φουντώνουν» κάποια θέματα, όπως κατά καιρούς η καλλιέργεια των βατόμουρων, μετά οι φάρμες στρουθοκαμήλων, αργότερα το μανιτάρι τρούφα, το ρόδι, το ιπποφα... (συνέχεια)
16-09-2011
Μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων – Αγροτικές Μισθώσεις», βάσει του οποίου θα μπορούν να παραχωρούν οι περιφερειάρχες, με απόφασή τους, δωρεάν εκτάσεις σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν διαθέτουν γη.   Θυμίζουμε πως το εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε ... (συνέχεια)
15-09-2011
Για να βρει κάποιος την ειδική εισφορά εφαρμόζει τον τύπο :   ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ = Τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (όπως αναγράφονται στη ΔΕΗ) * Συντελεστής Τιμής ζώνης * Συντελεστής Παλαιότητας   Πιο αναλυτικά:   Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.) και Τιμή ζώνης   Την τιμή ζώνης μπορεί όποιος θέλει να την βρει σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, στη περιοχή που αναγράφεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.   Παρακάτω αναγράφεται η τιμή της εισφορ... (συνέχεια)