Ανακοινώσεις

10-01-2013
Συστηματικά, δυναμικά και τεκμηριωμένα, όπως μας έχει συνηθίσει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, καταγράφονται οι αμέσως επόμενες δραστηριότητες της ΠΕΝΑ, μετά από μια εντατική χρονιά, όπου η ΠΕΝΑ πραγματοποίησε 196 δράσεις που προαναγγέλθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα τους, φιλοδοξώντας στην καταξίωση των αποκλειστικά επαγγελματιών αγροτών.   Ήδη στις 3 Ιαν 2013 μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας δημοσίευσε, σε δισέλιδο σαλόνι με τίτλο «Η γη α... (συνέχεια)
09-01-2013
Ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας, εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου. Η λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής αντιστοιχεί στην κατανάλωση σχεδόν τριών κιλών ντομάτας και οι σχεδιαστές του είναι αισιόδοξοι για την ευεργετική του δράση στο καρδιακό σύστημα.    Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι χρειάζονται ακό... (συνέχεια)
08-01-2013
Μεγάλος χαμένος του 2013 κινδυνεύει να αποδειχτεί το βαμβάκι, αφού αρκετοί παραγωγοί αναμένεται να μειώσουν τις εκτάσεις καλλιέργειας. Ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση των εκτάσεων του σκληρού σιταριού στη χώρα μας. Πάντως ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη στάση των παραγωγών είναι οι τιμές της αγοράς, που ουσιαστικά έχουν συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους της καλλιέργειας βαμβακιού, ενώ την ίδια στιγμή οι παραγωγοί αναγκάζονται να πληρώνουν σοβαρά ποσά για την αντιμετώπιση του πράσ... (συνέχεια)
07-01-2013
Μπορεί η σπορά του ηλίανθου να ξεκινάει το Μάρτιο, όμως – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου – έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις μεταξύ παραγωγών και βιομηχανιών για τα συμβόλαια του 2013. Πηγές του ΑγροΤύπου και από τις δύο πλευρές, τονίζουν ότι οι τάσεις είναι αυξητικές, με τους μεν βιομηχάνους να αναφέρουν ότι οι νέες κατώτατες τιμές θα κυμαίνονται στα 37 λεπτά/κιλό (35 λεπτά/κιλό το 2012) ενώ οι παραγωγοί στα 40 λεπτά. Όπως και να έχει η κατάσταση, σε αυτό που επίσης συμφωνούν όλοι, είν... (συνέχεια)
05-01-2013
Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους... προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή οι πορισματικές... (συνέχεια)
04-01-2013
Τιμολόγηση με τις παλιές «ταρίφες» προβλέπει για τα φωτοβολταϊκά για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως την 10η Αυγούστου 2012 το νέο σχέδιο νόμου για την τήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, το οποίο κατατέθηκε στη βουλή.   Συγκεκριμένα, με το άρθρο 24 του σχεδίου νόμου αντιμετωπίζονται περιπτώσεις επενδυτών, οι οποίοι δήλωσαν ετοιμότητα για σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πριν από την έναρξη ισχύος της υπ’ αριθμόν Υ.Α.Π.Ε./Φ1/2301/οικ.16933/9.8.20... (συνέχεια)
03-01-2013
Εκδόθηκε ο νέος οδηγός εφαρμογής ενός προγράμματος που θα διαθέσει επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Το ICT4GROWTH είναι πρόγραμμα επιδοτήσεων έως 70% από κονδύλια του ΕΣΠΑ σε επενδύσεις σχεδιασμού και διάθεσης καινοτόμων προϊόντων.  Η αγορά το «περιμένει» από τον προηγούμενο Μάρτιο. Πλέον η υποβολή αιτημάτων δεν θα γίνει σε 3 κύκλους υπαγωγής αλλά σε έναν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα ΚΤΠ ΑΕ, ο οποίος και ανακοίνωσε το... (συνέχεια)
31-12-2012
Κάθε νέα χρονιά αποτελεί μια νέα αφετηρία. Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται από ευχές για υγεία, ευτυχία, χαρά και δημιουργικότητα. Αφήνοντας πίσω μας ένα έτος που σημαδεύτηκε από πολλές δυσκολίες, αυτό που έχουμε ανάγκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι ελπίδα και αισιοδοξία. Θέλουμε πίσω τα χαμένα μας χαμόγελα. Τα όνειρά μας.... Το 2013 ανατέλλει.... Τα χρώματα της ανατολής λοιπόν ας φωτίζουν το διάβα της νέας χρονιάς. Κι ας είναι αυτή η χρονιά που θα φέρει όσα έχει ο αν... (συνέχεια)
28-12-2012
Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομή... (συνέχεια)