Ανακοινώσεις

30-10-2012
Σε μείωση των εκτιμήσεων της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών για το 2012/2013 προχωρά το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC), δίνοντας ώθηση στις προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο των διεθνών τιμών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου, η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αναμένεται να φτάσει τους 1.761 εκατ. τόνους, από 1.767 εκατ. τόνους που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το IGC προβλέπει ότι για το 2012/2013 οι παραγωγές καλαμποκιού και σιταριού αναμένεται να είναι μειωμένε... (συνέχεια)
29-10-2012
Η χώρα μας είναι έρμαιο Ελληνικών και ξένων συμφερόντων. Όπως είχαμε ξαναγράψει στο e-geoponoi.gr , η επέλαση των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων διατροφής γίνεται σε χώρες που αναμένεται να προκύψει μεγάλη φτώχεια, μείωση βιοτικού επιπέδου αλλά και χώρες με μεταναστευτικό πρόβλημα. Οι πολυεθνικές εταιρείες διατροφής (βλέπε LIDL, DIA, CARREFOUR κλπ) το είχαν μυριστεί αυτό για την χώρα μας, ανοίγοντας αρχικά εκατοντάδες καταστήματα σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Αποτέλεσμα η δημιουργία ολι... (συνέχεια)
27-10-2012
Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σάββατο 27 Οκτωβρίου. Προβλέπονται  κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και ενισχυμένοι νοτιάδες. Η επιδείνωση θα αρχίσει από τα δυτικά, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 8 Μποφόρ. Για την Κυριακή προβλέπονται ισχυρές βροχές και... (συνέχεια)
26-10-2012
Η ιστοσελίδα «Imerisia.gr» παρουσίασε έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης. Η σύγκριση ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. και η οποία, βάσει των εκτιμήσεων, θα χρειαστεί τον χειμώνα 1.200 λίτρα πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630. Αναλυτικά: 1. Πετρέλαιο θέρμανσης Με την τιμή του πετρελαίου στα 1,40 ευρώ η... (συνέχεια)
25-10-2012
Πιστώθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στους λογαριασμούς των 670.000 δικαιούχων αγροτών η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Όλα τα στοιχεία θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ οι αγρότες που έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS). Όπως δήλωσε ο υπουργός από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, «η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της να δώσει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης την πρώτη εβδομάδα μετά τ... (συνέχεια)
23-10-2012
Τα δικά τους «καρτέλ» έχουν στήσει στην αγορά των καυσόξυλων οι Ελληνες έμποροι, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ζήτηση, εκτόξευσαν φέτος στα ύψη τις τιμές, που συναγωνίζονται σε ποσοστό αύξησης εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης. Ετσι στην Αθήνα έφτασε να πουλιέται ο τόνος στα 190-200 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 150 ευρώ.   Η κούρσα στις τιμές δεν δικαιολογείται, αφού δεν υπήρξαν ανάλογες αυξήσεις από τους δασικούς συνεταιρισμούς ανά τη χώρα, οι οποίοι είναι εκείνοι που σε ... (συνέχεια)
22-10-2012
Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών. Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην κατώτερη κατ... (συνέχεια)
21-10-2012
Καμπάνα 150 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ρίξει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τα άτοκα δάνεια που πήραν το 2008 από την Αγροτική Τράπεζα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου 57 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών για τη συγκομιδή σιταριού, χωρίς μάλιστα πολλές από αυτές να τα επιστρέψουν! Η ώρα του... θερισμού έφτασε. Ηδη από τον περασμένο Ιανουάριο η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει αποφανθεί ότι η εν λόγω κρατική βοήθεια ήταν αθέμιτη κρατική ενίσχυση εξαιτίας του επιδοτούμενου επιτοκίου κα... (συνέχεια)
20-10-2012
Μέχρι 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για όσους καπνοπαραγωγούς δήλωσαν ότι θα καλλιεργήσουν το 2012/2013 σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και θέλουν να επιδοτηθούν με τα 93,6 ευρώ το στρέμμα. Η προηγούμενη ημερομηνία ήταν η 12η Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν στη 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-13. Αφορά τους δικαιού... (συνέχεια)