Ανακοινώσεις

28-12-2012
Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομή... (συνέχεια)
27-12-2012
Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αποζημιώσεις ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, σε ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, καύσωνας, βροχόπτωση, πλημμύρα, χαλάζι ανεμοθύελλα κ.λ.π.), καθώς και κρατικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 1,2 εκ. ευρώ για ζημιές, κυρίως από πυρκαγιές στο φυτικό κεφάλαιο και τ... (συνέχεια)
24-12-2012
«Το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε έργο που αρχίζει είναι η ελπίδα και ο έρωτας. Ο έρωτας δείχνει το δρόμο και η ελπίδα τον ακολουθεί από κοντά. Ο έρωτας σχεδιάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει το έργο, και η ελπίδα ζητάει τη βοήθεια της τύχης. Αυτά τα δύο είναι η πηγή όλων των δεινών μας. Αν και αόρατα, είναι τρομερότερα κι απ΄ τους πιο μεγάλους ορατούς κινδύνους.» Θουκυδίδης   (συνέχεια)
22-12-2012
Της Ζεζας Ζηκου    Κάθε τάξη έχει τους μύθους της. Η αστική τάξη τον μύθο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ωστόσο γρήγορα κατέρρευσε κάτω από το βάρος της κρίσης. Το πέρασμα στα σαλόνια. Η δημοσιότητα. Τα δεκάδες απλήρωτα δάνεια. Οι αμύθητες δήθεν περιουσίες. Χρήματα που τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Ο μέγας χορηγός, ο φιλότεχνος και big κολεξιονέρ businessman με δεκάδες συνεντεύξεις, ο νεαρός, καλός οικογενειάρχης δεν ήταν τίποτε άλλο από μία μεγάλη φούσκα. Αγόραζε τα πά... (συνέχεια)
21-12-2012
Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία πληρωμή της χρονιάς ενώ οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες ή το ζωικό τους κεφάλαιο κατά την διάρκεια του 2012 θα αποζημιώνονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσε... (συνέχεια)
20-12-2012
Εκτός από το ζήτημα του προϋπολογισμού που θα έχει στην διάθεσή της η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή της από το 2014, το οποίο συναρτάται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. – οι οποίες επί του παρόντος πάγωσαν, πολλές είναι οι εκκρεμότητες και σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων για την τελική δομή της όπως διαπιστώθηκε από την έκθεση προόδου που συνέταξε η απερχόμενη Κυπριακή Προεδρία. Αναλυτικότερα, κατά την δεύτερη μέρ... (συνέχεια)
19-12-2012
Η πίστωση του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης έχει ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου και τα χρήματα ειναι διαθέσιμα από το απόγευμα της ίδια ημέρας μέσω των ΑΤΜ και την Τετάρτη από τα ταμεία των τραπεζών. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι παρακρατήθηκε υπέρ ΕΛΓΑ η δεύτερη δόση της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων στις 18/12/2012 έγινε η πληρωμή της Εξόφλησης της ... (συνέχεια)
18-12-2012
Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».   Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το υπουργείο έχει εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρημα... (συνέχεια)
17-12-2012
Ο κ. Τσαυτάρης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου, συναντήθηκε με το Βούλγαρο ομόλογό του κ. Miroslav Naydenov και συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα. Στις συνομιλίες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς. Ο όγκος των ανταλλαγών αγροτικών προϊόντων, μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, αναμένεται να υπερβεί το 1 δις ευρώ για το 2012, διπλασιαζόμενος έναντι του 2009. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τα πολύ μεγάλα περιθώρια περαιτέρ... (συνέχεια)