Ανακοινώσεις

05-06-2013
Σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουνίου – και όχι την Τρίτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, η αναβολή αυτή πιθανόν να σχετίζεται με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, την Τρίτη 4 Ιουνίου, η οποία πρέπει να «δει» τις νέες προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον νέο φόρο ακινήτων και... (συνέχεια)
04-06-2013
Στα 22 λεπτά το κιλό ορίστηκε από τις πρώτες Ενώσεις η τιμή παραγωγού για το σκληρό σιτάρι, η συγκομιδή του οποίου έχει ξεκινήσει σε περιοχές της Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή οι πρώτες τιμές στο μαλακό σιτάρι ξεκινούν από τα 20 λεπτά το κιλό. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί και εκπρόσωποι Ενώσεων στον ΑγροΤύπο, η συγκομιδή εξελίσσεται καλά ενώ οι τελευταίες βροχές τουλάχιστον στην περιοχή των Τρικάλων βοήθησαν να βελτιωθούν οι προβλέψεις για το ύψος της φετινής παραγωγής. Με αφορμή τ... (συνέχεια)
03-06-2013
Σε επαφή με χιλιάδες επιχειρήσεις- μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων της Γερμανίας (BME), θα επιδιώξει να φέρει τις 650 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα “ProGreece”, η ηγεσία του γερμανικού φορέα. Τα παραπάνω επισήμανε ο εκπρόσωπος του BME, 'Ολαφ Χολτσγκρέφε (Olaf Holzgrefe), στη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Olympia Electronics”, στη Μεθώνη Πιερίας. Συγκεκριμένα, ο κ.Χολτσγκρέφε υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργε... (συνέχεια)
31-05-2013
Την κατ’ εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης εντομοκτόνων σε καλλιέργειες βαμβακιού για την προστασία τους από το πράσινο σκουλήκι αλλά και από τον τετράνυχο ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό κ. Αθαν. Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. Στην επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την προστασία των καλλιεργειών βαμβακιού της περιοχής... (συνέχεια)
30-05-2013
Την απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες, αποφάσισε η επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη, 29 Μαΐου. Ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα θεωρηθούν αυτοί που έχουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται. Ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακ... (συνέχεια)
29-05-2013
Διευκρινήσεις που αφορούν στις καινούργιες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, σε απάντησή Ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ.Θανάση Δαβάκη. Ο Υφυπουργός ανέφερε πως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του κώδικα ΦΠΑ, η επιστροφή του ΦΠΑ από το δημόσιο στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος πραγματοποιείται με την εφαρμογή κατ΄αποκοπή συντελεστή στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρε... (συνέχεια)
28-05-2013
Συνεχίζεται η κόντρα για το φόρο στα αγροτεμάχια ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, την ώρα που η νέα συνάντηση της τρικομματικής για το θέμα μεταφέρεται για την Τετάρτη. Για τα αγροτεμάχια, το σενάριο που εξετάζεται σε αυτή την φάση είναι η φορολόγηση των εκτάσεων με 10-13 ευρώ κατά μέσο όρο ανά στρέμμα,αλλά με συντελεστές που θα διαφοροποιούνται αναλόγως του εάν πρόκειται για καλλιεργήσιμα ή μη, την τοποθεσία τους κ.λπ.     ... (συνέχεια)
27-05-2013
Μια δεκαετία ήταν αρκετή για να εγκαταλείψουν το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου – γαλακτοπαραγωγού οι επτά στους δέκα στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Την ίδια ώρα, χάνει σε τιμή και ποσότητα το αγελαδινό γάλα το 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως το paseges.gr οι αγελαδοτρόφοι την περίοδο 2000 – 2001 ήταν 12.402, ενώ μια δεκαετία αργότερα (2011 – 2012) μόλις που έφταναν τους 3.932.     ... (συνέχεια)
26-05-2013
«Παπούτσι από τον τόπο σου…» λέει μία πασίγνωστη παροιμία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στην ελληνική αγροτιά. Μπορεί αρκετοί Έλληνες, λόγω ανεργίας, να έχουν επιστρέψει στα χωράφια, όμως ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι αγροτικές ανάγκες. Ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τα μεροκάματα που κυμαίνονται από 20 έως 35 ευρώ για δουλειά από…ήλιο σε ήλιο δεν πείθουν τους Έλληνες να γίνουν εργάτες σε ξένα χωράφια. «Μεγάλωσαν δύο γενιές νέων παιδιών με κακή νοοτροπία... (συνέχεια)
24-05-2013
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη πρέπει να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν υφιστάμενες εγκρίσεις, ώστε να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς της ΕΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Μπορούν να επιτρέπουν τη χρήση των υφιστάμενων αποθεμάτων έως την 30ή Νοεμβρίου το αργότερο. Οι εθνικές αρχές είναι αρμόδιες να εξασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή των περιορισμών. Μόλις είναι διαθέσιμες οι νέες πληροφορίες, και το αργότερο εντός 2 ετών, η Επιτροπή θα επανε... (συνέχεια)