Ανακοινώσεις

03-03-2012
Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός της Νέας ΚΑΠ μετά το 2013 ο οποίος έχει καθοριστεί στα 418,4 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Dacian Ciolos κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους Έλληνες δημοσιογράφους στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Νέας ΚΑΠ θα διατηρηθεί στα επίπεδα που έχουν ανακοινωθεί τόνισε ο Επίτροπος Γεωργίας προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει πάντα «σε αναλογία με... (συνέχεια)
02-03-2012
Όπως την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης, η οποία εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνει την Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα σε σύγκριση... (συνέχεια)
01-03-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δράμα.   Η ημερίδα με θέμα: Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δ... (συνέχεια)
29-02-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας των φασολιών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα.  Η ημερίδα με θέμα: Φασόλια. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).  Η καλλιέ... (συνέχεια)
28-02-2012
Για να τρέφεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, η γεωργική παραγωγή πρέπει να αυξάνεται κατά 3% ετησίως έως το 2030: προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρόκληση αυτή, οι εμπειρογνώμονες των χωρών με αναδυόμενη οικονομία θεωρούν απαραίτητη μια πράσινη επανάσταση που θα βασίζεται σε προγράμματα ευρείας κλίμακας, στην επιλογή των καλλιεργειών και στην καλύτερη συνεργασία. Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Με τη γεωργική γη που μειώνεται εξαιτίας της αστικοποίησης, της βιομηχανοποίησης, ο κόσμος πρέπει να α... (συνέχεια)
25-02-2012
Ποιος να φανταζόταν ότι η ιδέα που ξεκίνησε ως αστείο από μια παρέα στην Κρήτη, θα γινόταν ένα από τα αγαπημένα ποτά της Γερμανίας! Ο Μιλτιάδης Ρουμελιώτης θυμάται εκείνο το βράδυ στο Ρέθυμνο που παρήγγειλε να πιει ρετσίνα με κόλα. Στο πέμπτο μπουκάλι και μέσα σε διάθεση ευφορίας, του πέρασε από το μυαλό να εμφιαλώσει το μείγμα και να το παρουσιάσει στον τόπο όπου ζει κι εργάζεται, τη Γερμανία. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα μετανάστη, που τελικά αποδείχτηκε θαυματουργό, μετέτρεψε ... (συνέχεια)
24-02-2012
Θεμελιώδεις είναι οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού των λιπασμάτων για να «ανθίσει» ο τομέας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Rabobank. Η αστάθεια στις τιμές των λιπασμάτων την τελευταία τετραετία, έχει αλλάξει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των κέντρων των αποφάσεων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού λιπασμάτων, οι οποίοι δείχνουν να «τα έχουν χαμένα», πραγματοποιώντας σπασμωδικές κινήσεις. Kατά τη διάρκεια του 2011 σημειώθ... (συνέχεια)
23-02-2012
Ελλειμματική παραμένει η χώρα μας στην παραγωγή οσπρίων, καθώς υπολείπεται σημαντικά της εγχώριας κατανάλωσης, οι ανάγκες της οποίας κατά συνέπεια καλύπτονται στην πλειονότητά τους από εισαγωγές. Η εγχώρια παραγωγή οσπρίων εκτιμάται σε 10.000 τόνους, με την κατανάλωση να φτάνει τις 45.000 τόνους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη της καλλιέργειάς τους, πολλώ δε μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρόβλημα της ελλειμματικότητας σε φυτικές πρωτεΐνες αποτελεί χαρα... (συνέχεια)
22-02-2012
Στο ποσό των 25.414.532,45 ευρώ ανέρχεται το τίμημα που διατίθεται να καταβάλει η ινδική εταιρεία Bommidala Enterprises Ltd για την απόκτηση του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου η ΑΤΕbank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕ για την πώληση του 99,98% των μετοχών της ΕΛΒΙΖ Α.Ε. η τελική προσφορά της ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. η οποία και έγινε δεκτή από την Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2.197.000 ευρώ (αξία μετοχών και αναλαμβανόμενα δάνεια). Αναλυτικά η Αγροτικής Τράπεζα α... (συνέχεια)