Ανακοινώσεις

24-05-2013
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη πρέπει να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν υφιστάμενες εγκρίσεις, ώστε να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς της ΕΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Μπορούν να επιτρέπουν τη χρήση των υφιστάμενων αποθεμάτων έως την 30ή Νοεμβρίου το αργότερο. Οι εθνικές αρχές είναι αρμόδιες να εξασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή των περιορισμών. Μόλις είναι διαθέσιμες οι νέες πληροφορίες, και το αργότερο εντός 2 ετών, η Επιτροπή θα επανε... (συνέχεια)
23-05-2013
Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, στους συνταξιούχους του, για το τρέχον έτος 2013 που αφορά στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, που θα γίνει μέσω του TAXIS έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά. Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι η εφαρμ... (συνέχεια)
21-05-2013
Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, ο αγροτικός κλάδος λαμβάνει θετική ψήφο, με τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό και κατά επέκταση στην αγροτική επαγγελματική ενασχόληση, καθώς διαφαίνονται προοπτικές και ευκαιρίες.   Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού καναλιού για την καινοτομία και την ανάπτυξη, ka-business.gr, και παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου«Καινοτομία ... (συνέχεια)
20-05-2013
Την εκπόνηση και την περαιτέρω υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης "μεροκάματου" για αγροτικές εργασίες προανήγγειλε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αναφορά σ' 'ενα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο το ζήτημα να έχει προχωρήσει. Πρόθεση του υπουργείου Εργασίας, είπε ο υφυπουργός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δώσει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλώντας σ... (συνέχεια)
18-05-2013
«Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά προϊόντα είναι σε πολύ υψηλή κατάταξη ποιότητας και ασφάλειας στις απαιτήσεις των ιδιωτικών προτύπων που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της ΕΕ», τόνισε ο κ Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, αναφερόμενος στην έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace για φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Και πρόσθεσε ότι «έχει αποδειχτεί ότι το 81% των ελληνικών φρ... (συνέχεια)
17-05-2013
Έτοιμοι για εξέγερση είναι οι Κρητικοί, βλέποντας την κυβέρνηση να προχωράει στην επιβολή νέου χαρατσιού στην αγροτική γη. Από την πρώτη στιγμή που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας περί χαρατσιού στις καλλιέργειες και τα χωράφια, ο αγροτικός κόσμος του νησιού ετοιμάζεται να στείλει οργισμένο μήνυμα στους κυβερνώντες, με τις αντιδράσεις να προμηνύονται έντονες και δυναμικές.   Τι λέει το σχέδιο για τις αγροτικές εκτάσεις   Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση ... (συνέχεια)
16-05-2013
Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.   Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμμ... (συνέχεια)
15-05-2013
Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση την αξία θα γίνει– σε αρχικό στάδιο, τουλάχιστον- η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συνεδρίασε την Τρίτη 14 Μαΐου .   Πιο συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα περιθώρια που υπάρχουν για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια, η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση τα αγροτεμάχια να φορολογη... (συνέχεια)
14-05-2013
Ο παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) παρουσίασε τη Δευτέρα ένα πρόγραμμα με σκοπό να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, ενός όχι ακριβού και οικολογικού διατροφικού στοιχείου.Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς, δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν ήδη έντομα, όμως μπορεί να γίνουν πολύ περισσότεροι, εκτιμά ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και τη γεωργία. "Το μήνυμά μας είναι: τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια... (συνέχεια)
13-05-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-5-2013 Οι Νέοι συζητούν για την Τοπική Ανάπτυξη        Την Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, στις 21.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, στην Μεσοκώμη Δήμου Εμμ. Παπά η ΕΝΑ Σερρών οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα τηνΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.      Πιστεύοντας απόλυτα ότι η ανάπτυξη ενός τόπου δεν είναι απλά μεγαλύτερα νούμερα σε ευρώ, αλλά δημιουργία και αποτελεσματική λειτουργία εσωτερικών δομών στην τοπική κοιν... (συνέχεια)