Ανακοινώσεις

11-12-2012
Κίνητρα και διευκολύνσεις προς όσους επιθυμούν να κάνουν την αρχή στον πρωτογενή τομέα και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση Με δεδομένο ότι παρατηρείται στροφή από την ελληνική κοινωνία κι ιδιαίτερα τους Έλληνες νέους προς τον πρωτογενή τομέα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει αναθέσει στους αρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Περιβάλλοντος, Σ... (συνέχεια)
10-12-2012
Ελλειμματική θα είναι η επόμενη εμπορική περίοδος στην παγκόσμια αγορά του βαμβακιού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC).   Πιο συγκεκριμένα προβλέπει μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 11%, στους 23,2 εκατ. τόνους για την περίοδο 2013/14, εξαιτίας των χαμηλών τιμών και της αυξημένης ελκυστικότητας των ανταγωνιστικών καλλιεργειών.   Αυτή εκτιμάται πως θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που θα σημειωθεί μείωση τη... (συνέχεια)
09-12-2012
Σε αναζήτηση «σήματος» για τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας, εμφανίζεται η ελληνική Πολιτεία. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου απευθύνει πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους φορείς ή επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το ελληνικό «σήμα». Mε το ν. 4072/2012, θεσπίστηκε η δημιουργία σήματος ελληνικής προέλευσης, το οποίο θα φέρουν, προαιρετικά στην επισήμανση τους, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παράγονται και μεταποιούνται στη... (συνέχεια)
08-12-2012
Στην πρώτη επίσημη παραδοχή ότι η νέα ΚΑΠ δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο προχώρησε η Κομισιόν. Μέχρι τώρα, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γεωργίας Ντατσιάν Τσιόλος επέμενε, παρά τις περί αντιθέτου ενδείξεις, ότι η νέα ΚΑΠ θα είναι έτοιμη στην ώρα της, για να μπει σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Η Κομισιόν θέτει πλέον ως στόχο να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες ενισχύσεις από το 2015, ωστ... (συνέχεια)
07-12-2012
Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι περίπου 1.000.000 πολίτες που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλία εσόδων – εξόδων. Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα. Αυτό αναφέρει το Non paper, για το περιεχόμενο του νέου φορολογικού συστήματος, που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση... (συνέχεια)
06-12-2012
«Καταρχήν είπαμε ότι η γη είναι μια εισροή στην παραγωγική διαδικασία, είναι συντελεστής παραγωγής και καλά είναι να μην φορολογείται ή να μην φορολογείται με τέτοιο τρόπο. Όμως ακόμη και αν το κάνετε, προσοχή μην χρησιμοποιήσετε την αντικειμενική αξία της γης ως βάση για την φορολόγηση», τόνισε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.   Ολόκληρη η συνέντευξη   ... (συνέχεια)
05-12-2012
Μια επαναστατική τεχνολογίαπαραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρείαΔευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος. Συγκεκριμένα, η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο. Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κα... (συνέχεια)
04-12-2012
 Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Δήμος Αμφίπολης στα πλαίσια της διαρκούς προσφορά τους στην ενημέρωση των Αγροτών της περιοχή μας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια της Στέβιας.  Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Βόλου κ. Λόλας Πέτρος. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ροδολίβος Σερρών στον Κινηματογράφο «Ρόδ... (συνέχεια)
03-12-2012
Δάνεια με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο θα χορηγούνται μέσω τραπεζών σε όλους τους αγρότες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εφόδια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Το νέο μέτρο, που είναι ήδη έτοιμο, θα αφορά τα καλλιεργητικά και τα ανοιχτά δάνεια των αγροτών που χορηγούνται από τις περισσότερες τράπεζες. Σύμφωνα με τον υπουργό, η Πειραιώς –ΑΤΕ εξασφάλισε το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης ενώ παράλληλα προωθείται και το «Κεφάλαιο Εγγυοδοσίας και Δανειοδύτησης». Με βάση το σ... (συνέχεια)
01-12-2012
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γενετικό κώδικα του μαλακού σιταριού (Triticum aestivum), το οποίο χρησιμοποιείται... για την παρασκευή του ψωμιού. Οι γενετικές πληροφορίες που παρέχει η ανάγνωση του γονιδιώματος, θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων ποικιλιών του φυτού, οι οποίες θα μπορούν να τα βγάζουν πέρα καλύτερα με την ξηρασία, τις ασθένειες και τις άλλες περιβαλλοντικές προκλήσεις.  Έτσι, η ανάγνωση του γονιδιώματος αναμένεται να βοηθήσει τους αγρότες να αν... (συνέχεια)