Ανακοινώσεις

11-02-2019
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.   Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου (https://www.bioarmonia.gr/el/) -που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία- το οποίο κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flav... (συνέχεια)
09-02-2019
Η συμφωνία επισφραγίστηκε προ ημερών όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία στα γραφεία του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το σχήμα μετρά: 140 ενεργούς συνεταιριστές παραγωγούς και 13.000 στρέμματα. Έως τις 15Φεβρουαρίου θα πρέπει α γνωστοποιηθεί πόσα στρέμματα θα καλλιεργηθούν. Στην κοινή συνεδρίαση των πέντε ομάδων παραγωγών – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας - συγκροτήθηκε πενταμελής Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τις διερευνητικές επαφές με τα ... (συνέχεια)
08-02-2019
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (Υπομέτρο 6.3 του Π.Α.Α. 2014-2020), που αφορά στην παροχή κατ΄αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ούτως ώστε αυτές να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες και να καταστούν «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματ... (συνέχεια)
07-02-2019
Διερεύνηση μέσω κατάλληλου πειραματισμού, της επίδρασης του “Amino16” τόσο στην απόδοση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου καρπού των χειμερινών σιτηρών, όσο και στην συγκέντρωση του υπολειμματικού ανόργανου αζώτου στο έδαφος μετά την συγκομιδή. Προκειμένου να διερευνηθεί η επίδραση του “Amino16” στην καλλιέργεια των σιτηρών σε πραγματικές συνθήκες αγρού, η ΕΒΥΠ ΕΕ ανέθεσε στον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» - Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, την οργάνωση κ... (συνέχεια)
06-02-2019
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζουν και φέτος τη διοργάνωση εσπερίδων για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, (26 Φεβρουαρίου), στον Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), στις Σέρρες (05 Μαρτίου) και στην Ορεστιάδα (06 Μαρτίου) με κύριο στόχο την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βαμβακοκαλλιέργεια. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι... (συνέχεια)
05-02-2019
Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της έκθεσης Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO. Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «στον χώρο της Σκεπαστής οι εργασίες από τον Δήμο Λαρισαίων είναι πυρετώδεις, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες. Είναι η δεύτερη διοργάνωση της Agrothessaly (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το 2017) και αποτελεί συνέχεια της Γεωργικής, Κτηνοτρο... (συνέχεια)
04-02-2019
Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους με το αίτημα για φθηνό πετρέλαιο να βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα των αιτημάτων τους. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση: «προσφέρει 1,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για φτηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές, τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοκλινικάρχες, αλλά ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των αγροτών που ... (συνέχεια)
31-01-2019
Φέτος οι εκθέτες της ανέρχονται σε 988, έναντι 939 το 2017, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνει, στεγασμένος και υπαίθριος, είναι επιφάνειας 16.663 τ.μ. έναντι 14.350 τ.μ. το 2017. Έντονος είναι και ο διεθνής χαρακτήρας της Zootechnia, καθώς οι ξένοι άμεσοι εκθέτες έρχονται από 14 χώρες και ειδικότερα από Αγγλία, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία. Συνολικά, οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 ... (συνέχεια)
30-01-2019
O Δείκτης είναι μία ανεξάρτητη παράμετρος που αξιολογεί 13 παγκόσμιες εταιρίες σπόρων με βάση τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την πρόσβαση σε ποιοτικούς σπόρους για τους μικροκαλλιεργητές. Η Bayer ανέρχεται στο νούμερο 3 του παγκόσμιου Δείκτη Πρόσβασης σε Σπόρους / Access to Seeds Index που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου, 2019. O Δείκτης είναι μία ανεξάρτητη παράμετρος που αξιολογεί 13 παγκόσμιες εταιρίες σπόρων με βάση τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την πρόσβαση σε... (συνέχεια)
29-01-2019
Υπάρχουν φαρμακευτικά μανιτάρια με σημαντικές ωφέλιμες δράσεις για την υγεία; Κατά πόσο αυτά τα μανιτάρια είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό; Τα τελευταία χρόνια στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας γίνεται πειραματική βιοτεχνολογική παραγωγή εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών που διαθέτουν σημαντικές ωφέλιμες δράσεις για την υγεία (αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, υποχοληστεριναιμική, υπογλυκαιμική, ηπατοπρο... (συνέχεια)