Ανακοινώσεις

28-08-2018
Στην κρισιμότερη γενιά κτηματογράφησης, προβλέπεται να μπει εντός του Φθινοπώρου το Εθνικό Κτηματολόγιο, κηρύσσοντας την έναρξη της τελευταίας φάσης του μεγάλου έργου που περιλαμβάνει την συλλογή δηλώσεων για πάνω από το μισό της ελληνικής επικράτειας, το οποίο αντιστοιχεί στο 67,5% της έκτασης της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο κομμάτι κτηματογράφησης (18,5 εκατομμύρια δικαιώματα) καθώς βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές και αυτό δυσχεραίνει τα αποδεικτικά στοιχεία... (συνέχεια)
27-08-2018
Στους γεωργούς που παράγουν βαμβάκι υπαγόμενο στον κωδικό ΣΟ520100 χορηγείται ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους των άρθρων 56-60 του κανονισμού (ΕΕ) 1307/2013. Η ενίσχυση αυτή χορηγείται με βάση την επιλέξιμη έκταση που καλλιεργείται με βαμβάκι από κάθε δικαιούχο. Λεπτομερείς διατάξεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενίσχυσης αυτής περιγράφονται σε σχετική υπουργική απόφαση. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Χορηγείται ενίσχυση στους γεωργούς που παράγουν βαμβάκι (κωδικός ομάδας καλλιέργειας 12), τ... (συνέχεια)
25-08-2018
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο ύστερα από άδεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μπορεί να επιτραπεί η καύση της καλαμιάς.   Σε εφαρμογή των σχετικών εγγράφων και σύμφωνα με το καθεστώς της πολλαπλής συμμόρφωσης, η Π.Ε. Σερρών με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους παραγωγούς ότι απαγορεύεται η καύση της καλαμιάς μετά τον αλωνισμό των καλλιεργειών (σιταριού, κριθαριού, ηλίανθου, καλαμποκιού και ρυζιού). Ανάλογ... (συνέχεια)
24-08-2018
Σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας σε πολλά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που εξάγονται, όπως φρούτα, λαχανικά και καπνά δημιουργεί η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας. Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι σπεύδουν να αγοράσουν και αν αποθεματοποιήσουν σιτάρι, προκειμένου να προλάβουν τις ανατιμήσεις στα προϊόντα, που επιφέρει μοιραία η πτώση της αξίας του νομίσματός τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, «η άνοδος των τιμών των αγροτικών εμπορευμάτων και η κατάρρευση της λίρας προτρέπουν την Τ... (συνέχεια)
23-08-2018
Με νέα βράβευση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από αυτή για το Πετιμέζι από Π.Ο.Π. Φιρίκια Πηλίου ΖΑΓΟΡΙΝ που πιστοποίησε την ανώτερη ποιότητα και γεύση του, ξεκίνησε την εμπορική περίοδο 2018 – 2019 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Το βραβείο επιβεβαιώνει την σταθερά ανοδική πορεία της Οργάνωσης, για την οποία η χρήση ξεκινάει την 1η Ιουλίου κάθε έτους και τελειώνει στις 30 Ιουνίου του επόμενου. Ο Συνεταιρισμός βρέθηκε μεταξύ των 3.000 ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίθη... (συνέχεια)
22-08-2018
Η καλλιέργεια της φουντουκιάς είναι γνωστή στην Ελλάδα από τα αρχαιότατα χρόνια. Σήμερα στη χώρα μας, η φουντουκιά καλλιεργείται κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η μεγαλύτερη έκταση βρίσκεται στη Μακεδονία.   Ευνοϊκές εξαγωγικές προοπτικές εμφανίζει η καλλιέργεια ξηρών καρπών, ενώ το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας ζήτησης καλύπτεται με εισαγωγές από τρίτες χώρες, μπορεί να καταστήσει την ανάπτυξ... (συνέχεια)
21-08-2018
ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΤΙΜΗ  1. Η ενίσχυση καταβάλλεται υπό τη μορφή συνδεδεμένης ενίσχυσης, ανά εκτάριο, σε ετήσια βάση στους δικαιούχους γεωργούς.  2. Η συνδεδεμένη ενίσχυση χορηγείται υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στις επόμενες παραγράφους, μετά από υποβολή αιτήματος λήψης των ενδιαφερόμενων γεωργών για την εν λόγω ενίσχυση.  3. Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2018 ανέρχεται στα 2.897.025 ευρώ και προέρχεται από τους πόρου... (συνέχεια)
20-08-2018
Καθώς πλησιάζει η αρχή της νέας συγκομιδής της επιτραπέζιας ελιάς στις κύριες ζώνες παραγωγής στην Ανδαλουσία και την Extremadura, ο κλάδος έκανε μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τη κατάσταση της καλλιέργειας και του καρπού.   Στην εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται κυρίως η καλή κατάσταση των ελιών, χάρη στις βροχές την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Βροχές οι οποίες δεν ωφέλησαν μόνο τα ελαιόδενδρα, τα οποία είχαν καταπονηθεί λόγω λειψυδρίας από προηγούμενες χρονιές, αλλά επίσης... (συνέχεια)
10-08-2018
Η σωστή απόρριψη των παρασιτοκτόνων που έχουν περισσέψει είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή διάθεση και χρήση των συνταγογραφούμενων φυτοφαρμάκων. Στόχος είναι να αποφευχθεί η κακή χρήση, οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες και η γενική ανθρώπινη ασφάλεια. Τα αχρησιμοποίητα και τα εναπομείναντα παρασιτοκτόνα μπορούν μερικές φορές να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά περιστασιακά η αποθήκευση, αφού αυτά έχουν αναμιχθεί, τα καθιστά μη ... (συνέχεια)