Ανακοινώσεις

09-09-2012
Kατά 7% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά αναμένεται να είναι μειωμένη η φετινή παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC). Η είδηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα τονωτικό για τη διεθνή αγορά, ωστόσο η σταθερή συρρίκνωση της παγκόσμιας κατανάλωσης, διατηρεί το ισοζύγιο πλεονασματικό. Σε λίγες ημέρες αναμένεται η έναρξη της συγκομιδής στη χώρα μας, από τα ξερικά χωράφια και οι χρηματιστηριακές τιμές αντιστοιχού... (συνέχεια)
08-09-2012
Και το 2013 θα δοθεί το ποιοτικό πριμ για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες.    Η ενίσχυση, δηλαδή, μέσω δικαιωμάτων και το ποιοτικό παρακράτημα για τις εν λόγω περιπτώσεις. Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά... (συνέχεια)
07-09-2012
Έκτακτη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο με βασικό θέμα στην ατζέντα τη δραματική αύξηση στις τιμές των τροφίμων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Ilya Shestakov, τα μέλη της G20 σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συζήτησαν ακόμη και το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το Φόρουμ Ταχείας Αντίδρασης, που είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο χρόνο κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών σ... (συνέχεια)
06-09-2012
Στροφή νέων στις γεωργικές σχολές   Υπουργός: Μια από τις ευκαιρίες που έχουμε για να πάμε μπροστά σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι να ξαναγυρίσουμε στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή στη γεωργική παραγωγική διαδικασία και μάλιστα σε όλα τα επιμέρους της στοιχεία, είτε αυτό είναι γεωργική παραγωγή, είτε ζωική παραγωγή, είτε ιχθυοπαραγωγή.   Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν αγρότες δεν είναι καθόλου μόνοι. Μάλιστα θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γεωργία. Ο... (συνέχεια)
05-09-2012
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στις γεωργικές αγορές και τα τρόφιμα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανάγκη για μια ισχυρή Κοινή Αγροτική Πολιτική» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Dacian Cioloş, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την φετινή παραγωγή σιτηρών στα κράτη μέλη της ΕΕ κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Διαχειριστικής Επιτροπής στις 30 Αυγούστου. Αναλυτικότερα, τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις παρουσιάσεις έ... (συνέχεια)
04-09-2012
Σημαντική ώθηση στις διεθνείς τιμές καλαμποκιού δίνουν οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε στην παραγωγή η ξηρασία σε Αμερική, Ευρώπη και Βαλκάνια. Μάλιστα, η νέα σημαντική υποβάθμιση της παγκόσμιας παραγωγής και των αποθεμάτων από το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών προμηνύουν νέα άνοδο των τιμών. Στην Ελλάδα πάντως, παρότι ο καιρός δεν έπληξε την παραγωγή, το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 21-22 λεπτά το κιλό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Βαλκανικής... (συνέχεια)
03-09-2012
Ανοδο 10% σημείωσαν οι τιμές τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιούλιο, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα κοντά σε μία νέα επισιτιστική κρίση, όπως προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα. Η αύξηση των τιμών αποδόθηκε στην εκτεταμένη ξηρασία που έπληξε τόσο τις ΗΠΑ όσο και αρκετά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης. Οι τιμές καλαμποκιού, σίτου και σόγιας εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.  Μάλιστα η Παγκόσμια Τράπεζα υποστήριξε ότι η συνεχιζόμ... (συνέχεια)
01-09-2012
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ ως εθνική θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση για Νέους Αγρότες, επανέρχεται για πολλοστή φορά στην επισήμανση της ανάγκης διαμόρφωσης συνθηκών ενιαίου επαγγελματικού αγροτικού χώρου στην Ελλάδα. Εάν όπως καταγράφεται στις μελέτες (McKinsey, ΣΕΒ, ΤτΕ, ΕΕΤ) η ανάπτυξη της Ελλάδας μπορεί να προέλθει κυρίως από τη Γεωργία, τη Βιομηχανία τροφίμων και τον Τουρισμό, φαίνεται ότι η Γεωργία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα πολυδιάσπασης και ενιαία προ... (συνέχεια)
31-08-2012
Ψαλιδίζεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες , περικόπτονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα, και αυξάνονται τα παράβολα για υποβολή μηνύσεων περιλαμβάνει το πακέτο των νέων μέτρων. πηγή: Ημερησία Ημερ/νία δημοσίευσης: 30 Aυγούστου 2012 Σύνδεση: κλίκ εδώ      Ειδικότερα προβλέπεται : -Μείωση του ποσοστού επιστροφής... (συνέχεια)