Ανακοινώσεις

10-07-2012
Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου και δεν έχει προχωρήσει τίποτα σχετικά με τα σχέδια βελτίωσης. Σε δημοσιεύματα διαβάζουμε ότι έχουν αξιολογηθεί περίπου 500 σχέδια βελτίωσης επί συνόλου 7700!!! Αλήθεια τα άλλα 7200 πότε θα αξιολογηθούν; Μια πρόταση: Αντί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να περιμένουμε τις αξιολογήσεις, έχοντας μάλιστα στην άκρη 500 εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν, γιατί δεν αποφασίζει το ΥΠΑΑΤ να δώσει εγκριτικές αποφάσεις σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές; Θα μου πει κ... (συνέχεια)
09-07-2012
«Αγωνιζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι να δοθούν τα εξισωτικά χρήματα των κτηνοτρόφων και να γίνει η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, την Κυριακή 8 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Επίσης, ανέφερε ότι «εγγυώμεθα –έχει γίνει συμφωνία και με τον νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας- μετά την 15η Οκτωβρίου που λήγει το ευρωπαϊκό έτος, μέσα σε δυο εβδομάδες να δώσουμε το ... (συνέχεια)
06-07-2012
Η αγοραπωλησία ελληνικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός, γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τη Σαντορίνη, τόλμησε να υλοποιήσει μια ιδέα, που πολλοί μπορεί να σκέφτονται αλλά λίγοι θα τολμούσαν. Ονομάζεται «Greece Debt Free» (GDF - Ελλάδα Χωρίς Χρέος). Πρόκειται για μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση που μετράει λίγο παραπάνω από ένα μήνα ζωής, και έχει στόχο να «σβήσει» το ελληνικό χρέος, ή τουλάχιστον ... (συνέχεια)
05-07-2012
Δεν υπάρχει θέμα απώλειας κοινοτικών κονδυλίων για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης την Τετάρτη 4 Ιουλίου, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Ραδιοσταθμό «Real FM» και στην δημσοσιογράφο Κάτια Μακρή. Όπως διευκρίνισε, θα έχει την ευκαιρία να το τονίσει και στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όπου θα αναφερθεί στις πολιτικές και τις προτεραιότητες του υπουργείου του. Επίσης, ανέφερε πως θα πει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επόμενε... (συνέχεια)
04-07-2012
Ελαφρά μείωση της τάξης του 1,4% στην παραγωγή δημητριακών της Ε.Ε. για την καλλιεργητική περίοδο 2012/13 σε σχέση με πέρυσι, παρά την αύξηση των εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν, δείχνουν οι εκτιμήσεις των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa-Cogeca που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 3 Ιουλίου. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στο ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, οι παραγωγοί έπρεπε να σπείρουν εκ νέου πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτάρια, αλλά περιορίστηκαν από την έλλειψη σ... (συνέχεια)
21-06-2012
Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα.   19/6/2012, Στις 19/6/2012 έγινε η πληρωμή 172 δικαιούχων για το καθεστώς των Δασώσεων με ποσό: 134.877,57€   15/6/2012, Στις 15/06/2012 έγιναν οι παρακάτω πληρωμές: 1) ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2011 σε 22.180 δικαιούχους και ποσό 9.102.075,00€ . 2) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,σε 50.859 δικα... (συνέχεια)
20-06-2012
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία απαντώντας στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο. Κύρια αίτια, η στασιμότητα του όγκου γεωργικής παραγωγής, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης και οι φόροι επί της παραγωγής.   Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, το γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε -κατά μέσο όρο- κατά 7% το 2011 στην ΕΕ συν... (συνέχεια)
19-06-2012
Στο θερμοκήπιό του, η υδροπονία και οι αρχές της βιολογικής γεωργίας συνυπάρχουν με την καινοτομία, που φτάνει μέχρι και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, πρεσβεύοντας την πράσινη ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό όμως είναι η γεύση της. Θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα τυπικό ελληνικό προϊόν, όμως η ντομάτα «Lucia» διαφέρει. Οχι μόνο γιατί έχει άριστη ποιότητα, χρώμα, βάρος και άρωμα, αλλά γιατί παράγεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από την Agritex Ενεργειακή με μοναδικό τρόπο. Η πρωτοποριακή παραγ... (συνέχεια)
18-06-2012
Τις τιμές για τα δημητριακά που θα πληρώνονται οι αγρότες της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος.   Οι τιμές που θα πληρώνονται οι αγρότες για τις ποσότητες σκληρού σίτου και κριθαριού εσοδείας 2012 είναι οι εξής :   Για το μεν κριθάρι η τιμή διαμορφώνεται 0,16€/κιλό(τελική τιμή).   Για το σκληρό σιτάρι οι τιμές είναι   α) Προκαταβολή 0,14€/κιλό άμεσα και εξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου   β)... (συνέχεια)