Ανακοινώσεις

26-10-2012
Η ιστοσελίδα «Imerisia.gr» παρουσίασε έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης. Η σύγκριση ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. και η οποία, βάσει των εκτιμήσεων, θα χρειαστεί τον χειμώνα 1.200 λίτρα πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630. Αναλυτικά: 1. Πετρέλαιο θέρμανσης Με την τιμή του πετρελαίου στα 1,40 ευρώ η... (συνέχεια)
25-10-2012
Πιστώθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στους λογαριασμούς των 670.000 δικαιούχων αγροτών η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Όλα τα στοιχεία θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ οι αγρότες που έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS). Όπως δήλωσε ο υπουργός από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, «η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της να δώσει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης την πρώτη εβδομάδα μετά τ... (συνέχεια)
23-10-2012
Τα δικά τους «καρτέλ» έχουν στήσει στην αγορά των καυσόξυλων οι Ελληνες έμποροι, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ζήτηση, εκτόξευσαν φέτος στα ύψη τις τιμές, που συναγωνίζονται σε ποσοστό αύξησης εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης. Ετσι στην Αθήνα έφτασε να πουλιέται ο τόνος στα 190-200 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 150 ευρώ.   Η κούρσα στις τιμές δεν δικαιολογείται, αφού δεν υπήρξαν ανάλογες αυξήσεις από τους δασικούς συνεταιρισμούς ανά τη χώρα, οι οποίοι είναι εκείνοι που σε ... (συνέχεια)
22-10-2012
Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών. Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην κατώτερη κατ... (συνέχεια)
21-10-2012
Καμπάνα 150 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ρίξει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τα άτοκα δάνεια που πήραν το 2008 από την Αγροτική Τράπεζα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου 57 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών για τη συγκομιδή σιταριού, χωρίς μάλιστα πολλές από αυτές να τα επιστρέψουν! Η ώρα του... θερισμού έφτασε. Ηδη από τον περασμένο Ιανουάριο η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει αποφανθεί ότι η εν λόγω κρατική βοήθεια ήταν αθέμιτη κρατική ενίσχυση εξαιτίας του επιδοτούμενου επιτοκίου κα... (συνέχεια)
20-10-2012
Μέχρι 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για όσους καπνοπαραγωγούς δήλωσαν ότι θα καλλιεργήσουν το 2012/2013 σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και θέλουν να επιδοτηθούν με τα 93,6 ευρώ το στρέμμα. Η προηγούμενη ημερομηνία ήταν η 12η Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν στη 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-13. Αφορά τους δικαιού... (συνέχεια)
19-10-2012
Καταβάλλεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προκαταβολή ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 που ανέρχεται περίπου στο 1,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστεί η σύμφωνα γνώμη της Ε.Ε για αύξηση της προκαταβολής στο 70%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιτόπιων και διοικητικών  ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι συμφωνίες για την εξασφάλιση ρευστότητας της κατα... (συνέχεια)
18-10-2012
Έκτακτη επικαιρότητα: Αιφνίδια άνοδο σημειώνουν οι τιμές του βαμβακιού στη διεθνή αγορά τις τελευταίες 48 ώρες, φτάνοντας στα 77,86 σεντς ανά λίμπρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία του καλοκαιριού στις ΗΠΑ φαίνεται τελικά πως επηρέασε σημαντικά την ποιότητα της αμερικανικής παραγωγής, με αποτέλεσμα οι τιμές να ενισχύονται με την μέγιστη επιτρεπόμενη άνοδο των 3 σεντς το απόγευμα της Τετάρτης. Στα 43,48 λεπτά το κιλό είναι πλέον η τιμή που αντιστοιχεί στο σύσπορο, κάτι που θα υπο... (συνέχεια)
16-10-2012
«Πρέπει να αναστήσουμε την κτηνοτροφία και να ξαναβρούν οι γεωργοί το μεράκι τους», λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.  Μόλις του είχαν φέρει ένα κουτί ξερά σύκα. Επέμενε να δοκιμάσω. Άρχισε να μου λέει πόσο καλό κάνουν τα αποξηραμένα φρούτα. «Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Καλή πηγή χαλκού και μαγγανίου». Την πρώτη φορά που τον συνάντησα γέμισα ένα μπλοκάκι με σημει... (συνέχεια)