Ανακοινώσεις

02-04-2013
Με αφορμή την έναρξη της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής επισημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία, μεταφορά, κατοχή και χρήση εισαγόμενων γεωργικών φαρμάκων λόγου χάρη Τουρκίας και Βουλγαρίας, τα οποία θεωρούνται παράνομα, καθώς δεν έχουν άδεια έγκρισης κυκλοφορίας και διάθεσης στην αγορά. Οι ποινές που επιβάλλονται για τους εμπόρους και χρήστες παράνομων γεωργικών φαρμάκων, μεταξύ άλλων είναι αυστ... (συνέχεια)
01-04-2013
Ο φετινός  εορτασμός της επετείου των αγωνιστών του Κιλελέρ γίνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας με την παρατεταμένη ύφεση και την  πρωτόγνωρα μεγάλη ανεργία. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον αγροτικό τομέα, ως τον τομέα που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας, δεδομένου και του μεγάλου πολλαπλασιαστή στην απασχόληση, που τον διακρίνει. Ο αγροτικός τομέας, όμως, περνάει και αυτός πολλές δυσκολίες, ειδικά εξαιτίας: 1) του μεγάλου ... (συνέχεια)
30-03-2013
Την ανακήρυξη της Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole ως Προτιμητέου Υποψήφιου για το 82,,33% (30.256.689 κοινές μετοχές) της ΕΒΖ ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ATEbank. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιλαχόντες υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν οι Krajowa Spolka Cukrowa S.A. και Litex Commerce JSC.   Για να αγοράσουν το 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι Γάλλοι της Cristal Union δίνουν 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν γαλλ... (συνέχεια)
29-03-2013
Ποσοστό μείωσης της τάξης του 4,98% σε όλες τις άμεσες ενισχύσεις των αγροτών άνω των 5.000 €, ή μια συνολική μείωση των1.471.400.000 €, προβλέπει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 28 Μαρτίου και αφορά τα κονδύλια που θα δοθούν μέσω του πρώτου πυλώνα της ΚΑΠ για το οικονομικό έτος 2014. Όπως τονίζεται, σε σχετική ανακοίνωση, με πρόβλεψη δαπανών για άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ και μέτρα στήριξης της αγοράς υψηλότερα από το προσωρινό ανώτατο όριο για το 2014, π... (συνέχεια)
26-03-2013
Η σερβική εταιρεία «Stampa Sistem d.o.o.», με έδρα το Βελιγράδι, η οποία διαθέτει μεγάλη αλυσίδα μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης (ψιλικατζίδικα & περίπτερα), επικοινώνησε με το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, ζητωντας στοιχεία επαφής ελληνικών εταιρειών παραγωγής καπνού σε τρίμματα, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων που διατίθενται μέσω των καταστημάτων της. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον Category Manager της ως άνω εταιρ... (συνέχεια)
22-03-2013
Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη Μελισσοκομία (νεοεισερχόμενοι/αρχάριοι), στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα. Το θέμα της εκπαίδευσης είναι  «Οργάνωση και διαχείριση μιας μελισσοκομικής εκμετάλλευσης», θα ξεκινήσει την Τρίτη 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασ... (συνέχεια)
21-03-2013
Παρά τους υψηλούς δασμούς που ισχύουν για ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα για την ελληνική φέτα, η τουρκική αγορά παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για τις ελληνικές εξαγωγές.   Τρόφιμα με θετικές προοπτικές εξαγωγής στην τουρκική αγορά είναι τα εξής: Κακάο, σοκολατοειδή, καφές, κρασί, κατεψυγμένα, βιολογικά, έτοιμα για μαγείρεμα ή για κατανάλωση τρόφιμα, γκουρμέ, εθνικά προϊόντα και είδη υγιεινής διατροφής.   Ωστόσο, σε πολλές κατηγορίες τροφίμων ελλη... (συνέχεια)
20-03-2013
Την δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις σύγκλισης του επιπέδου των άμεσων ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το διάστημα 2014 – 2020, τόσο στο εσωτερικό των κρατών μελών όσο και σε επίπεδο Ε.Ε., αποφάσισαν οι υπουργοί Γεωργίας κατά την διάρκεια της διήμερης συνεδρίασής τους την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Κατόπιν μαραθώνιων συνομιλιών, οι υπουργοί δέχθηκαν μια δέσμη προτάσεων που υπέβαλε η ιρλανδική προεδρία και αφορούν τις άμεσες ενισχύσεις... (συνέχεια)
20-03-2013
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ευρώπη κλυδωνίζεται από το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Παρότι λόγος γίνεται μόνο για κρέας αλόγου που πωλήθηκε ως μοσχαρίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και χοιρινό κρέας πωλήθηκε ως τέτοιο. Ο σάλος που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το κρέας αλόγου οδήγησαν στην ανάκληση προϊόντων από το IKEA, αλλά και από άλλες αλυσίδες τροφίμων και σούπερ μάρκετ. Το κρέας αλόγου βρίσκεται στηδιατροφική κουλτούρα διαφόρων ευρωπαϊκ... (συνέχεια)
19-03-2013
Αύξηση κατά 3,7% στην παραγωγή μαλακού σίτου στην Ε.Ε. για τις περιόδους εμπορίας 2012/3 και 2013/4, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις 18 Μαρτίου. Όμως, οι κακές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της περιόδου σποράς αναμένεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην απόδοση των καλλιεργειών, όπως προειδοποίησαν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca. Το θέμα συζητήθηκε στις 15 Μαρτίου, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας εργα... (συνέχεια)