Ανακοινώσεις

11-04-2013
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας των φασολιών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Φασόλια, μια δυναμική καλλιέργεια, θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου ε.ε. στις 10.30’ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας ... (συνέχεια)
10-04-2013
Η συμβολαιακή γεωργία είναι η πρώτη στρατηγική κίνηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στον αγροτικό τομέα, με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας να είναι οι πρώτοι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα παρέχει. Σε κεντρική εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» στη Βέροια το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και οι Γενικοί Διευθυντές Ιωάννης Παπαδόπ... (συνέχεια)
09-04-2013
Για μια εξαιρετική καλλιεργητική χρονιά λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, κάνουν λόγο στον ΑγροΤύπο, παραγωγοί και εκπρόσωποι Ενώσεων από τις σιτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Η καλλιέργεια φέτος είναι αυξημένη σε ποσοστό περίπου 20% ενώ αν και τον Μάιο ο καιρός βοηθήσει όλοι συμφωνούν ότι και η αποδόσεις θα είναι εξαιρετικές. Όσον αφορά τις τιμές, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, εκπρόσωποι των Ενώσεων μας αναφέρουν ότι οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρου... (συνέχεια)
08-04-2013
Δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα προς το καλύτερο, όπως ήταν και το αναμενόμενο καθώς επί της ουσίας πρέπει να βρεθούν όσα χρήματα κοπούν από το χαράτσι από αλλού και έτσι χαμένοι θα είναι και πάλι οι πολίτες. Τώρα το σενάριο, λέει ότι θα υπάρξει μείωση στο φόρο για τα λεγόμενα μεσαία στρώματα. Ουσιαστικά θα επιβαρυνθούν λιγότερο όσοι έχουν σπίτι από 50 ως και 120 τετραγωνικά και το ακίνητό τους βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης ως 1.500 ευρώ.   Αυτοί που θα επιβαρυνθο... (συνέχεια)
06-04-2013
Να καλύψει εξολοκλήρου με ελληνικό κριθάρι τις ανάγκες της παραγωγής της μέχρι το 2015, στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διπλασίασε ήδη τον αριθμό των παραγωγών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, με αποτέλεσμα αυτοί να ανέρχονται πλέον στους 2.100. Για το 2013, η εταιρεία στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων ελληνικού κριθαριού, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με το 2012, για την παραγωγή των προϊόντων Amstel, 'Αλφα και ΒΙΟΣ 5. Τα παραπάνω επισήμανε ο διε... (συνέχεια)
05-04-2013
Η σοδειά βάμβακος της Ελλάδας –που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης- αναμένεται να καταγράψει πτώση 25% φέτος καθώς οι αγρότες στρέφονται στην καλλιέργεια πιο επικερδών προϊόντων όπως τα σιτηρά και ο αραβόσιτος, σύμφωνα με έκθεση μονάδας του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, μεταδίδει το Bloomberg. Η καλλιέργεια μπορεί να μειωθεί στους 200.000 μετρικούς τόνους την περίοδο 2013-2014 που ξεκινά τον Αύγουστο, από 265.000 τόνους την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία. Τ... (συνέχεια)
04-04-2013
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη, η απόφαση για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου οικονομικών με τον αριθμό ΠΟΛ 1066/02/04/2013 και όπως ορίζεται εφαρμόζεται για τις αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος που θα υποβληθούν από το 2013 και εφεξής. (συνέχεια)
03-04-2013
Στα πρότυπα της φορολογικής δήλωσης h Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, ενεργοποίηση κωδικού έως 1η Μαίου. Από φέτος μπορεί ο καθένας (αγρότης ή μελετητής) να υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου, αρκεί να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή και πρόσβαση στο ίντερνετ. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει, είναι να εξασφαλίσει κωδικό εισόδου, όπως γίνεται και στις φορολογικές δηλώσεις. Με τη διαφορά ότι οι αγρότες δεν θα παίρνουν κωδικό από το taxisnet, αλλά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)... (συνέχεια)
02-04-2013
Με αφορμή την έναρξη της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής επισημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία, μεταφορά, κατοχή και χρήση εισαγόμενων γεωργικών φαρμάκων λόγου χάρη Τουρκίας και Βουλγαρίας, τα οποία θεωρούνται παράνομα, καθώς δεν έχουν άδεια έγκρισης κυκλοφορίας και διάθεσης στην αγορά. Οι ποινές που επιβάλλονται για τους εμπόρους και χρήστες παράνομων γεωργικών φαρμάκων, μεταξύ άλλων είναι αυστ... (συνέχεια)
01-04-2013
Ο φετινός  εορτασμός της επετείου των αγωνιστών του Κιλελέρ γίνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας με την παρατεταμένη ύφεση και την  πρωτόγνωρα μεγάλη ανεργία. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον αγροτικό τομέα, ως τον τομέα που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας, δεδομένου και του μεγάλου πολλαπλασιαστή στην απασχόληση, που τον διακρίνει. Ο αγροτικός τομέας, όμως, περνάει και αυτός πολλές δυσκολίες, ειδικά εξαιτίας: 1) του μεγάλου ... (συνέχεια)