Ανακοινώσεις

16-03-2013
Την αναβολή προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΤΜΕΑΡ ή αλλιώς το «χαράτσι», όπως αναφέρεται ευρέως) μέσω της ΔΕΗ προκειμένου να ξεπερασθούν οι διαφωνίες με την τρόικα. Σε περίπτωση που «περάσει» η πρόταση Στουρνάρα, όπως είναι και το πιθανότερο, ο ενιαίος φόρος ακινήτων ο οποίος, σύμφωνα με τους αρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα «άγγιζε» και τα αγροτεμάχια (συμπεριλαμβανομένης... (συνέχεια)
15-03-2013
Το Σάββατο, 16 Μαρ 2013, στις 20.00, στην αίθουσα του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΕΓΕ) Σιδηροκάστρου Σερρών επέλεξαν οι Νέοι Αγρότες των Σερρών για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για τις «Επιδοτήσεις μετά το 2013». Ούτως ή άλλως η 11η εβδομάδα (11-14/3/2013) του 2013 είναι η κρισιμότερη εβδομάδα στην Ολομέλεια του ΕυρωΚοινοβουλίου με τις συζητήσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και τις πιθανές αποφάσεις, οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον του αγροτικού κόσμου. ... (συνέχεια)
14-03-2013
Την επισήμανση ότι οι καταναλωτές άρχισαν να στρέφονται περισσότερο προς τα ελληνικά προϊόντα, με σκοπό να ενισχύσουν την ελληνική βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, κάνει έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) «Ελληνικό Προϊόν - Δύναμη Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας». Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γεώργιος Μπαλτάς, καθηγητής του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου ... (συνέχεια)
13-03-2013
«Νέα πολύχρωμα άνθη» φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από αγρότες, συνταξιούχους, γιατρούς, πρώην αστυνομικούς, αθλητικά σωματεία, δικηγορικούς συλλόγους, επιχειρήσεις, «άφαντους» αγοραστές πολυτελών ακινήτων απο offshore εταιρείες και εμπόρους χρυσού έφεραν στο φως οι έρευνες του ΣΔΟΕ τον περασμένο Φεβρούαριο. Ο πακτωλός του «μαύρου χρήματος» από αδήλωτα εισοδήματα, φοροκλοπή και εικονικά και πλαστά τιμολόγια ανήλθε σε 327,227 εκατ. ευρώ. Στον κατάλογο με τις πλέον κραυγαλέες περι... (συνέχεια)
11-03-2013
Στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης των καλλιεργητών ηλίανθου, πάνω στην ορθή εφαρμογή της καλλιεργητικής τεχνικής (λίπανση, άρδευση, ζιζανιοκτονία) και την αποφυγή λαθών ή αστοχιών που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους, αλλά και την παρουσίαση μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ορισμένων ασθενειών που έκαναν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα ... (συνέχεια)
09-03-2013
Aντιστάσεις επιδεικνύει στην κρίση ο αγροτικός τομέας της χώρας μας καταφέρνοντας να περιορίσει την «αιμορραγία» θέσεων εργασίας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.   Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε εκδήλωση για την ΚΑΠ το στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Χριστίνα Σταυροπούλου, οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στον αγροτικό τομέα την τριετία 2010-2012 αγγίζουν τις 58.800. Αριθμός αντιστοιχεί στο 9,74% του συνόλου των απασχολουμένων στη χώρα μας... (συνέχεια)
08-03-2013
Η συνολική παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ-27 προβλέπεται για το 2013 να ανέλθει στους 287,6 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,6% σε σχέση με τη συγκομιδή 2012. Αυτό αναφέρουν οι προβλέψεις που υποβλήθηκαν στην Κομισιόν από την Επιτροπή διαχείρισης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, στις 28 Φεβρουαρίου 2013. Λαμβάνοντας υπόψη και την συγκομιδή σιτηρών της Κροατία (3,5 εκατομμύρια τόνους), που η ένταξή της στην ΕΕ είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου του 2013, η συνολική παραγωγή σιτηρ... (συνέχεια)
07-03-2013
  Την οριοθέτηση Ειδικών Ζωνών καλλιέργειας αλλά και ανάπτυξης γεωργικών δραστηριοτήτων προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και περιφέρειες της χώρας. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αξιοποιώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, μελετάται η χωροταξική οριοθέτηση ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας, θερμοκηπίων αλλά και κτηνοτροφικ... (συνέχεια)
06-03-2013
Σημαντικές απώλειες της τάξεως των 58.322 θέσεων απασχόλησης κατέγραψε ο αγροτικός τομέας κατά την τριετία 2010 με 2012 ήτοι ποσοστό 9,74%, επί των συνολικά απασχολούμενων στη χώρα μας. Βέβαια οι συγκεκριμένες απώλειες, καμιά σχέση δεν έχουν με τις αντίστοιχες άλλων κλάδων, τόσο του δευτερογενούς, όσο του τριτογενούς τομέας, όπου φαίνεται ότι κατέρρευσαν. Τα στοιχεία παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση για την ΚΑΠ, το στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Χριστίνα Σταυροπούλου.     Από το 20... (συνέχεια)
05-03-2013
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2012, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 192,8 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα όπως είχε ανακοινωθεί στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά. Η τιμή της ειδ... (συνέχεια)