Ανακοινώσεις

18-06-2012
Τις τιμές για τα δημητριακά που θα πληρώνονται οι αγρότες της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος.   Οι τιμές που θα πληρώνονται οι αγρότες για τις ποσότητες σκληρού σίτου και κριθαριού εσοδείας 2012 είναι οι εξής :   Για το μεν κριθάρι η τιμή διαμορφώνεται 0,16€/κιλό(τελική τιμή).   Για το σκληρό σιτάρι οι τιμές είναι   α) Προκαταβολή 0,14€/κιλό άμεσα και εξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου   β)... (συνέχεια)
16-06-2012
Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μάθουν αν μετά τους προβλεπόμενους διοικητικούς και διασταυρωτικούς ελέγχους, του Οργανισμού δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση για τα έτη 2009 και 2010. Οι εν λόγω καταστάσεις – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ – είναι πλέον διαθέσιμες στο διαδίκτυο, και για το περιεχόμενό τους οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον ΑΔΤ σας, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Αναζήτηση Π... (συνέχεια)
15-06-2012
O νέος ιστότοπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναβαθμίζεται και λειτουργεί στις ίδιες διευθύνσεις: www.minagric.gr και www.grminagric.eu, από αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου.   Τη νέα υπηρεσία επιμελήθηκε η Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο με διάθεση συνεχούς βελτίωσης.   Με τη νέα δομή του, ο ιστότοπος γίνεται πιο σύγχρονος και εύχρηστος στην αναζήτηση πληροφοριών, ενώ παρέχονται και ψηφιακές υπηρεσίες προς όλους τ... (συνέχεια)
14-06-2012
Ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να χαρακτηρίσουν τη στέβια ως φυσικό γλυκαντικό, εμποδίζοντας τη διείσδυσή της στην αγορά. Παρόλαυτά, η στέβια, ένα προϊόν που χρησιμοποιούσαν για πολλούς αιώνες οι Ινδιάνοι της Παραγουάης, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στη βιομηχανία τροφίμων και χρησιμοποιείται σε προϊόντα της Coca-Cola και της εταιρείας «Danone and Merisant», που παράγει το γλυκαντικό Canderel.   Η καλλιέργεια της στέβιας, που έχει 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από ... (συνέχεια)
13-06-2012
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους παραγωγούς που έχουν σπείρει βαμβάκι κυλά η εφετινή σαιζόν. Οι αγρότες παραμένουν κοντά στις καλλιέργειές του κι αυτό το διάστημα, παρέχοντας τις αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, για την συνολικά παραγόμενη ποσότητα σύσπορου βάμβακος, η οποία παρουσιάζει μείωση της τάξης του 50%.  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την πορεία της καλλιέργεια... (συνέχεια)
12-06-2012
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα να εκκαθαρίσει ορισμένες τράπεζες, ενδεχομένως, και την  ATEbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του REUTERS .       Αν και είναι ευθύνη της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας  η απόφαση για την διάσωση της Αγροτικής Τράπεζας, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ έχει το δικαίωμα  στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων για την διάσωση των τραπεζών να επιβάλει κάποιους κανόνες, που επιτρέπουν να απορρίψει μια αίτηση  διάσωσης μι... (συνέχεια)
11-06-2012
Βελτίωση του κλίματος παρατηρείται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά του σκληρού σιταριού, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τόσο η ποιότητα, όσο και οι ποσότητες της παραγωγής, έχουν ευνοηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι μπορεί η έλλειψη ρευστότητας να έχει αποτρέψει τις προπωλήσεις μέχρι στιγμής και οι αγοραστές να τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο φαίνεται πως βραχυπρόθεσμα παρατηρείται μια τάση ενίσχυσης της τιμής, που αρχίζει να γίνεται αντιληπτή και από τους παραγωγούς οι οπο... (συνέχεια)
09-06-2012
Τις δυνάμεις τους ένωσαν πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση πλαστικού που έχει ως βάση φυτικά προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Co, η Ford Motor Co, η H.J. Heinz Co, η Nike Inc και η Procter & Gamble Co ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι «δεσμεύονται να προωθήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη για την κατασκευή πλαστικού από βιώσιμες πηγές, το οποίο θα προέρχεται αποκλειστικά από φυτικά υλικά και θα είναι εμπορικά βιώσιμο». Η... (συνέχεια)
08-06-2012
Έγινε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από την Διαχειριστική Αρχή, η έκδοση των εντολών πληρωμής, του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» (Καπνοπαραγωγοί), της β’ δόσης σε 16.898 δικαιούχους, με ποσό πληρωμής 24.945.473,23 ευρώ.   Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου. Η ενημέρωση των δικαιούχων για ... (συνέχεια)