Ανακοινώσεις

12-01-2012
Πολλά αλλάζουν από την σταδιακή μετάβαση από το μοντέλο των ιστορικών δικαιωμάτων της προηγούμενης περιόδου σε ένα καθεστώς περιφεριοποίησης των ενισχύσεων. Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι ενεργοί αγρότες κάθε περιφέρειας, τα όρια της οποίας θα καθορίζει με δικά της κριτήρια κάθε χώρα, θα λαμβάνουν ενιαία στρεμματική ενίσχυση. Οι συγκεκριμένες περιφέρειες, που μπορεί να περιλαμβάνουν όλη την επικράτεια ενός κράτους ή να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες της παραγωγής, θα πρέπει να έχουν ... (συνέχεια)
11-01-2012
Λαμβάνοντας υπόψη: Την οικονομική κατάσταση της χώρας και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει πολλοί συμπατριώτες, οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να επενδύσουν στην αγροτική οικονομία, Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, Την απουσία χρηματοδότησης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, Την απουσία σοβαρής, στοχευμένης και μακροπρόθεσμης πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την «καθοδήγηση/στροφή» σε λαθεμένες επενδυτικές επιλογές, όπως αυτές περιγράφο... (συνέχεια)
10-01-2012
Το πλήρωμα του χρόνου φθάνει για τις αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης των αγροτών που φέρνει νέα δεδομένα και αλλάζει το χάρτη του γεωργικού επαγγέλματος: Όπως όλα δείχνουν, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου θα καταργεί οριστικά το ειδικό καθεστώς φορολόγησης και θα αντιμετωπίζει τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου ως επιτηδευματίες. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λογιστικά βιβλία (εσόδων-εξόδων) ενώ τα κέρδη π... (συνέχεια)
09-01-2012
Ένα μίνι ανοδικό ράλι πραγματοποιεί η διεθνής αγορά των δημητριακών από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις καλλιέργειες από την Αργεντινή μέχρι και την Ουκρανία. «Μέχρι και πριν από ένα μήνα, οι εξαγωγές από την Ουκρανία παρουσίαζαν σημαντική αύξηση και το σιτάρι τους είχε κατακλύσει την αγορά» δηλώνει στο πρακτορείο Βloomberg ο Τζέισον Μπρίτ, πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας. Πλέον οι εξαγωγές έχουν μειωθεί ε... (συνέχεια)
06-01-2012
Μείζον οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετοί αγρότες και επενδυτές της περιοχής μας, οι οποίοι είχαν αναθέσει σε εταιρία φωτοβολταικών, την εγκατάσταση συστημάτων σε εκτάσεις τους και η συγκεκριμένη εταιρία διέκοψε τη δραστηριότητά της, καταθέτοντας μάλιστα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι περισσότεροι απ' αυτούς μάλιστα, είχαν δώσει επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή, σύμφωνα με τον βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο ο ποίος κατέθεσε σχετική... (συνέχεια)
05-01-2012
Θέμα ωρών είναι να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι εκκρεμείς εξισωτικές αποζημιώσεις των δικαιούχων 2007 και 2008. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, η ΑΤΕbank έλαβε την εντολή με τις καταστάσεις πληρωμής στις 30 Δεκεμβρίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης των χρημάτων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εξισωτικές αποζημιώσεις που εκκρεμούν από τα έτη 2009 και 2010 πρόκειται να καταβληθούν αμέσως μόλις εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, δηλαδή μέσα στ... (συνέχεια)
04-01-2012
Προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών, το γνωστό σε όλους «πακέτο Χατζηγάκη» θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.   Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την Απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδα... (συνέχεια)
03-01-2012
Θέμα: Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δράσεων 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» (διετή παράταση και νέες εντάξεις) και 1.1 «Βιολογική γεωργία» (διετή παράταση) του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.   Σε ό,τι αφορά τις υπ’ αριθ. 080293/17.11.2011 (ορθή επανάληψη ΑΔΑ : 45Ψ4Β-ΗΚΔ) και 080598/30.11.2011 (ΑΔΑ : 456ΤΒ-1ΤΣ) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητ... (συνέχεια)
31-12-2011
ΝΑ ξεκινήσουμε σήμερα με τις καλύτερες ευχές μας για το νέο έτος. Να ευχηθούμε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία το 2012 και οικογενειακή ευτυχία. Να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πιθανά τα δύσκολα έμειναν πίσω. Και ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά θα δούμε μια αχτίδα αισιοδοξίας να προβάλλει στον ορίζοντα. Να διαπιστώσουμε ότι οι θυσίες μας άρχισαν να πιάνουν τόπο. Χρόνια πολλά λοιπόν και με χαμόγελο. Το μόνο που δεν φορολογείται.  (συνέχεια)