Ανακοινώσεις

11-08-2012
Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθούν το 50% των δικαιωμάτων στους αγρότες τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3. Αναλυτικά η συνέντευξη     Για την εξισωτική αποζημίωση     Δημοσιογράφος: Κοντά μας είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί μάθαμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες. Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα μας βοη... (συνέχεια)
10-08-2012
  Καταβάλλεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου  η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες, ύψους 160 εκ. ευρώ.       Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την αύξηση των δαπανών για το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).      Η πληρωμή α... (συνέχεια)
09-08-2012
Ένας Έλληνας αγρότης μπορεί να εισάγει απευθείας από μια χώρα μέλος της ΕΕ, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στο χωράφι του, λιπάσματα και σπόρους σποράς αλλά όχι φυτοφάρμακα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου και συζητήσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Επιπλέον, σχετική ΚΥΑ που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2012 παρέχει το δικαίωμα εμπορίας σπόρων σποράς, λοιπού πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων στην Ελληνική επικράτεια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι νόμιμα εγκατε... (συνέχεια)
08-08-2012
Μπορεί η αγορά ακινήτων να πνέει τα λοίσθια και να μη γίνονται αγοραπωλησίες σε καμιά κατηγορία, ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να φυσά άνεμος επενδύσεων στα... χωράφια. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, καταγράφεται σημαντική αύξηση της ζήτησης για αγορά αγροτεμαχίων, με αποτέλεσμα και οι ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων να σπεύδουν να πουλήσουν. Μάλιστα, οι καλοκαιρινές άδειες ενδείκνυνται για όσους ενδιαφέρονται για αγορές να ψάξουν στις περιοχές που ... (συνέχεια)
07-08-2012
Κόβονται» περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δεδομένου ότι οι συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε από τον κ. Βρούτση, κατά την επίσκεψή του στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιο Κατσιρώδη, από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις διαφθοράς με συντάξεις - «μαϊμού» και παράνομα επιδόματα, αλλά και τη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών. Οπως είπε ο κ... (συνέχεια)
06-08-2012
Σε ηλεκτρονική καταγραφή όλων των γεωργικών εισροών, οι οποίες θα συνδεθούν με το ΟΣΔΕ για να υπάρξουν διασταυρωτικοί έλεγχοι, θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στη λαθρεμπορία και την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στη χώρα μας. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αθανάσιος Τσυατάρης, μετά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ στις αγροτικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τη χρήση παράνομα εισαχθέντων φυτοφαρμάκων... (συνέχεια)
04-08-2012
Κατόπιν εορτής φθάνει η αύξηση της τιμής παραγωγού για το σκληρό σιτάρι και το κριθάρι, όπως αποκαλύπτει αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Αυγούστου. Οι τελευταίες εμπορικές πράξεις κάνουν λόγο για τιμή γύρω στα 25 λεπτά το κιλό, όταν το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σοδειάς έχει φύγει από τα χέρια των παραγωγών στα 20 λεπτά το κιλό. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια που οι καλλιεργητές μένουν με το άχυρο. Σε μεγάλους χαμένους της φετινής σεζόν ... (συνέχεια)
03-08-2012
Φόβους για νέα επισιτιστική κρίση, παρόμοια με αυτή του 2007-08, όταν η ακρίβεια στα τρόφιμα πυροδότησε... βίαιες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο «γεννά» η κακοκαιρία σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η ξηρασία στις ΗΠΑ, που αναφέρεται ως η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών και προκαλεί μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες καλαμποκιού. Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού, σόγιας και σιταριού, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, αφού παράγουν το 1/3... (συνέχεια)
01-08-2012
Όπως αποκαλύπτει έρευνα του ΑγροΤύπου που διεξήχθη σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στα χωριά Χαλάστρα, Κύμινα, Άδεντρο κ.λ.π. όπου πρόσφατα προκλήθηκε σοβαρή ζημιά σε μεγάλη έκταση βαμβακοκαλλιέργειας από ζιζανιοκτόνα ρυζιού, τα εισαγόμενα παράνομα φυτοπροστατευτικά δεν περιορίζονται μόνο στο προπανίλ, αλλά περιλαμβάνουν και πολλά άλλα σκευάσματα δραστικών ουσιών, εγκεκριμένων και μη στην Ελλάδα. Κύριο κίνητρο για τις παράνομες εισαγω... (συνέχεια)