Ανακοινώσεις

26-01-2013
Ανησυχητικά φαινόμενα κακόβουλης κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων γνωστών ελληνικών εταιρειών στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, υποθέσεις εξαπάτησης Ελλήνων εξαγωγέων στα Βαλκάνια, την Αφρική, αλλά και κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και «οικειοποιήσεις» παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα και το γιαούρτι, σε Βρετανία και ΗΠΑ, καταγράφει τους τελευταίους μήνες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η επιτυχημένη διείσδυση ελληνικών προϊ... (συνέχεια)
25-01-2013
Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου το κείμενο που αφορά τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ 2014 – 2020. Η συνέχεια των αποφάσεων ανήκει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία θα κληθεί να ψηφίσει το κείμενο τον προσεχή Μάρτιο. Αυτό βέβαια θα συμβεί αν υπάρξει συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, στις διαπραγματεύσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 7-8 Φεβρουαρίου 2013. Αυτή η μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ θα είναι η πρώτη η οποία θα συ... (συνέχεια)
24-01-2013
Παρά τις καταγγελίες για «μαϊμού» πώληση λιπασμάτων στη χώρα μας, που έκανε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), συνεχίζει ο ίδιος «προμηθευτής» να διακινεί παράνομα λιπάσματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα έχουν διαφορετικά ονόματα. Όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι του ΣΠΕΛ «μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με τα λιπάσματα MAGGOTPLAN όπως φαίνεται συνεχίζει να τα πουλά το ίδιο άτομο, απλά τώρα άλλαξε σακί. Μάλιστα η συνήθης τακτική του είναι να κάνει τις συναλ... (συνέχεια)
23-01-2013
Αυτό αποκάκαλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας, το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του Mega, τονίζοντας ότι το θέμα του πετρελαίου και γενικότερα της διευκόλυνσης των αγροτών σε ζητήματα που αφορούν το κόστος εισροών αποτελεί για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ μείζον ζήτημα. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε "αυτό που θα κάνουμε τώρα μαζί με την κυβέρνηση, προκειμένου να τους βοηθήσουμε προσπαθούμε να τους δώσουμε τώρα το 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατ... (συνέχεια)
22-01-2013
Θετικές προοπτικές για τις αροτραίες καλλιέργειες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ως αποτέλεσμα της σταθερής παγκόσμιας ζήτησης, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των γεωργικών αγορών και τα εισοδήματα έως το 2022, που έδωσε στην δημοσιότητα από τις 18 Ιανουαρίου. Αντίθετα, η οικονομική κρίση επιφέρει πτώση στην αγορά κρέατος. Σύμφωνα με την έκθεση, βάση σειράς παραδοχών, οι βασικές αγορές αγροτικών εμπορευμάτων της ΕΕ αναμένεται να παραμείνουν ισορ... (συνέχεια)
21-01-2013
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΛΑΓΗΕ, Γρ. Αντωνόπουλο απέστειλαν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά του Νομού Σερρών (ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών), ζητώντας τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλοποίηση των πληρωμών και την εφαρμογή των όρων των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Η επιστολή του ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών αναφέρει τα εξής: “Οι  παραγωγοί – μέλη  μας  έχουν  περιέλθει στα όρια της χρεοκοπίας λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης  εξόφλησης  τους από ... (συνέχεια)
19-01-2013
Πράξη γίνεται ακόμη μια εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θαν. Τσαυτάρη, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου μετακομίζουν σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις. Αυτό προκύπτει από τη διακήρυξη ανάθεσης εργασιών μεταφορών των υλικών, που δημοσιεύτηκε στο site του υπουργείου.   Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 13.03.2013 (ώρα 11:00 π.μ.) (συνέχεια)
18-01-2013
Με πρωτοβουλία του Δαμιανού Παχόπουλου, στο αγρόκτημα koukos Inn, στον Κούκο Πιερίας, στις 12 Ιαν 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση καλλιεργητών και πιθανών ενδιαφερομένων για απόκτηση (κατανάλωση ή καλλιέργεια) σπόρων Δίκοκκου Σιταριού (Triticum Dicoccum). Η συνεχώς ανερχόμενη στην Ελλάδα αγορά Δίκοκκου Σιταριού προσανατολίσθηκε σε πρωτότυπες επιλογές μεταξύ των οποίων ακουστήκαν για προαγορά πιστοποιημένου Δίκοκκου σιταριού βιολογικής καλλιέργειας για την σοδειά Ιουνίου 20... (συνέχεια)
17-01-2013
Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της σόγιας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.   Η ημερίδα με θέμα: Η καλλιέργεια της σόγιας. Οικονομικά αποτελέσματα-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στ... (συνέχεια)
16-01-2013
Να ελεγχθεί για ποιους λόγους έφθασε η ΑΓΝΟ στην πτώχευση, να εξασφαλιστεί -με κάθε μέσο- η αποπληρωμή των οφειλομένων στους κτηνοτρόφους που παρέδιδαν το γάλα τους και σήμερα καταστρέφονται, αλλά και ν’ αναληφθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).   Ολόκληρη η επιστολή   Μετά το ... (συνέχεια)