Ανακοινώσεις

20-02-2012
Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως και την 30η Μαρτίου θα έχουν την δυνατότητα οι υποψήφιοι κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν τους φακέλους τους, προκείμενου να ενταχθούν στην Δράση 1.2 του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» για τη Βιολογική Κτηνοτροφία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η προκήρυξη της δράσης, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια», το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ και αφορούν Δημόσια Δαπάνη. Οι ενδιαφερόμενοι – υ... (συνέχεια)
18-02-2012
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε η εγκύκλιος αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων που αφορά στη διαδικασία υποβολής «ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012» Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, η οποία θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο.   Ειδικότερα στην περίπτωση της μεταβίβασης δικαιω... (συνέχεια)
17-02-2012
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτ... (συνέχεια)
16-02-2012
Απούλητη μένει η πατάτα στις αποθήκες των παραγωγών του Νευροκοπίου Δράμας. Το 50% της τρέχουσας παραγωγής - περί τους 50.000 τόνους - πατάτας εξακολουθεί, σύμφωνα με το Δήμαρχο της περιοχής, Μελέτη Μαυρίδη, να παραμένει αδιάθετη. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο «οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας στα 10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 20 με 22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 70 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμ... (συνέχεια)
15-02-2012
Την απόφαση να ενεργοποιηθεί η ομάδα εργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την προώθηση των διμερών σχέσεων στον αγροτικό τομέα, ενόψει της σύγκλησης της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα γίνει όσο γίνεται πιο σύντομα, ανακοίνωσε σήμερα στη Μόσχα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στους χώρους της μεγάλης έκθεσης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ProdExpo, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «το 23% των ελληνικών εξαγωγών προς τη... (συνέχεια)
14-02-2012
Αίσιο τέλος με κατάληξη το… γάμο διαφαίνεται στον ορίζοντα για το πολύμηνο φλερτ της Ευρωφάρμ με την ΕΛΒΙΖ σε μια συμφωνία που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την αγορά ζωοτροφών και, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για ολική επαναφορά του «κοιμώμενου γίγαντα», όπως χαρακτηρίζουν άνθρωποι του κλάδου τη θυγατρική της ΑΤΕ.   Η πρόταση που έχει καταθέσει στο σύμβουλο πώλησης Deloitte η γνωστή εταιρεία εμπορίας και διακίνησης γεωργικών προϊόντων φαίνεται να κερδίζει την... (συνέχεια)
10-02-2012
Κατά 9,7% αυξήθηκε το 2011 η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.298,4 εκατ. ευρώ, έναντι 2.910,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21%. Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε μείωση 13,1% ... (συνέχεια)
09-02-2012
Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, ξεκινάει σύμφωνα με την πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξη τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης». Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 30η Απριλίου του 2012. Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα και τις προδιαγρ... (συνέχεια)
08-02-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας, την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια, θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική ... (συνέχεια)