Ανακοινώσεις

23-12-2011
Καλωσορίζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις τις Eurostat, που δείχνουν αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ε.Ε. κατά μέσο όρο 6,7% σε πραγματικούς όρους το τρέχον έτος, σε σύγκριση με το 2010, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca επισήμαναν πως το γεγονός αυτό οφείλεται, κυρίως, στις ευνοϊκές εξελίξεις των τιμών στον τομέα των σιτηρών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όμως, προειδοποιούν, ότι πρόκειται μόνο για προκαταρκτικές εκτιμήσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν, δεδομέν... (συνέχεια)
22-12-2011
Την ανάγκη να διαμορφωθούν συνθήκες ευρείας συναίνεσης των Κοινωνικών Εταίρων ώστε να προσδιορισθεί η στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και η απαραίτητη θεσμική, τεχνική & οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία, διετύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, κατά το διευρυμένη συνεδρίαση του στις 17 Δεκ 2011, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.        Στην πρώτη αυτή διερευνητική σ... (συνέχεια)
21-12-2011
Νέα συνεχόμενη μείωση σημείωσε το πραγματικό αγροτικό εισόδημα ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα για το 2011 της τάξης του – 5,3%, ενώ την ιδία στιγμή στην Ε.Ε. των 27 κρατών μελών κατά μέσο όρο σημειώθηκε άνοδος 6,7%, μετά την αύξηση της τάξης του 12,6% το 2010, σύμφωνα με την πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 20 Δεκεμβρίου από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως το 2011, οι Έλληνες αγρότες κέρδισαν μόλις το 79% του εισοδήματος που είχαν βγά... (συνέχεια)
20-12-2011
Στους λογαριασμούς  των αγροτών θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης μετά την ευόδωση των προσπαθειών της ΑΤΕbank να εξασφαλίσει το  ποσό του 1,04 δις ευρώ για την εξόφληση των δικαιωμάτων του 2011. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  τoυ  AgroNews λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Αγροτικής Τράπεζας ενημέρωσε τη διοίκηση και αυτή με τη σειρά της το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι «έχε... (συνέχεια)
19-12-2011
Η οικονομική ανάπτυξη και η πληθυσμιακή αύξηση στην Κίνα οδηγούν σε ολοένα και εντονότερη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας, αλλά και σε περιβαλλοντική υποβάθμιση. Με στόχο να αποφύγει μια επικείμενη, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ανεπάρκεια τροφίμων εν μέσω πληθυσμιακής αύξησης, η κυβέρνηση της χώρας επεμβαίνει στη φύση μέσα από τέσσερα ειδικά προγράμματα αύξησης των βροχοπτώσεων κατά 10% ως το 2015. Το σχέδιο, που εντάχθηκε στο δωδέκατο Πενταετές Πρόγραμμα (2010-2015) αναμέμεται να ... (συνέχεια)
16-12-2011
Η Αλόη Βέρα μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο χώμα όσο και σε γλάστρες. Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό που από άλλους παρουσιάζεται ως φυτό με σχεδόν μαγικές ιδιότητες και από άλλους ως ένα υπερτιμημένο φυτό του οποίου η χρήση ελοχεύει κάποιους κινδύνους. Η Aloe Vera είναι ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Ανήκει στην οικογένεια "Xanthorrhoeaceae", υποοικογένεια "Asphodelaceae", το γένος "Aloe". Τα άλλα είδη που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι τα aloe par... (συνέχεια)
15-12-2011
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ με αφορμή την ΚΥΑ 214 ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και τις λεπτομέρειες του προγράμματος Μείωση Νιτρορύπανσης:          Πρόγραμμα δημοφιλές συμβατικής γεωργίας που υπήρξε αφορμή στις τελευταίες 2 προκηρύξεις του Γ ΚΠΣ να ενταχθούνε πάρα πολλοί αγρότες και ειδικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας γύρω στους 7.000.  Θετικά σημεία της νέας ΚΥΑ: I.Εισέρχονται όλα τα κηπευτικά σε όλες τις περιοχές Μείωσης Νιτρορύπανσης, (πριν ... (συνέχεια)
15-12-2011
Για τα παραγωγικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, τα προβλήματα και τις δυνατότητες της νέας επιχειρηματικής διάστασης που αποκτά η εκτροφή των σαλιγκαριών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας, στη Δράμα.   Η ημερίδα με θέμα «Σαλιγκαροτροφία: Παραγωγικά αποτελέσματα έτους 2011, προβλήματα και προοπτικές» θα διεξαχθεί την ... (συνέχεια)
14-12-2011
Σαν επιδημία εξαπλώνονται τα προβλήματα με την ξηρασία σε όλη την Ευρώπη, αυξάνοντας τους φόβους για τις επιπτώσεις στις φθινοπωρινές καλλιέργειες. Ήδη βρισκόμαστε στις αρχές του χειμώνα και η στάθμη των μεγαλύτερων ποταμών της Ευρώπης, όπως ο Δούναβης και ο Ρήνος, έχει υποχωρήσει δραματικά. Αντίστοιχη είναι όμως η κατάσταση και βορειότερα, αφού οι ελάχιστες βροχοπτώσεις ανάγκασαν τον Ουκρανό υπουργό Γεωργίας, Ολεξάντερ Ντεμίντοφ, να ανακοινώσει μείωση της επιτρεπόμενης ποσότητας εξαγωγής δημητρ... (συνέχεια)