Ανακοινώσεις

16-01-2013
Να ελεγχθεί για ποιους λόγους έφθασε η ΑΓΝΟ στην πτώχευση, να εξασφαλιστεί -με κάθε μέσο- η αποπληρωμή των οφειλομένων στους κτηνοτρόφους που παρέδιδαν το γάλα τους και σήμερα καταστρέφονται, αλλά και ν’ αναληφθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).   Ολόκληρη η επιστολή   Μετά το ... (συνέχεια)
15-01-2013
Μόνο για τη Θεσσαλονίκη θα γλίτωνε περίπου 524 εκατομμύρια ευρώ εάν λάμβανε μέτρα για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης. Δημοσιονομικό όφελος 524 εκατομμύρια ευρώ, λόγω μείωσης της θνησιμότητας και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν λαμβάνονταν μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  Τα αποτελέσματα μελέτης για τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη καύση ξυλείας στη δημόσια υγεία και το σχετικό οικονομικό κόστος, αλλά ... (συνέχεια)
14-01-2013
Nόμο του κράτους αποτελεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης τόσο των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου όσο και των συνεταιρισμών. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαν γράψει σε παλαιότερα ρεπορτάζ τους το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, τα γεωργικά εισοδήματα που θα αποκτηθούν τη φετινή χρονιά (2013) θα φορολογηθούν το 2014 αυτοτελώς με την κλίμακα και την έκπτωση φόρου που θα ισχύσει για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιο... (συνέχεια)
12-01-2013
Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.       Η ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 10.... (συνέχεια)
11-01-2013
Η μισή ποσότητα τροφίμων που παράγεται κάθε χρόνοπαγκοσμίως καταλήγει στασκουπίδια, ποσότητα που μεταφράζεται σε 2 δισεκατομμύρια τόνους. Το παραπάνω στοιχείο αποτελεί συμπέρασμα μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας (IME) οι οποίοι αποδίδουν τηνεξωφρενική σπατάλη τροφίμωνστο δυτικό μοντέλο κατανάλωσης, τις εμπορικές προσφορές (πχ ένα συν ένα δώρο), τις ακατάλληλες υποδομές και τις μικρές δυνατότητες αποθήκευσης. Δεδομένης της&nb... (συνέχεια)
10-01-2013
Συστηματικά, δυναμικά και τεκμηριωμένα, όπως μας έχει συνηθίσει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, καταγράφονται οι αμέσως επόμενες δραστηριότητες της ΠΕΝΑ, μετά από μια εντατική χρονιά, όπου η ΠΕΝΑ πραγματοποίησε 196 δράσεις που προαναγγέλθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα τους, φιλοδοξώντας στην καταξίωση των αποκλειστικά επαγγελματιών αγροτών.   Ήδη στις 3 Ιαν 2013 μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας δημοσίευσε, σε δισέλιδο σαλόνι με τίτλο «Η γη α... (συνέχεια)
09-01-2013
Ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας, εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου. Η λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής αντιστοιχεί στην κατανάλωση σχεδόν τριών κιλών ντομάτας και οι σχεδιαστές του είναι αισιόδοξοι για την ευεργετική του δράση στο καρδιακό σύστημα.    Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι χρειάζονται ακό... (συνέχεια)
08-01-2013
Μεγάλος χαμένος του 2013 κινδυνεύει να αποδειχτεί το βαμβάκι, αφού αρκετοί παραγωγοί αναμένεται να μειώσουν τις εκτάσεις καλλιέργειας. Ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση των εκτάσεων του σκληρού σιταριού στη χώρα μας. Πάντως ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη στάση των παραγωγών είναι οι τιμές της αγοράς, που ουσιαστικά έχουν συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους της καλλιέργειας βαμβακιού, ενώ την ίδια στιγμή οι παραγωγοί αναγκάζονται να πληρώνουν σοβαρά ποσά για την αντιμετώπιση του πράσ... (συνέχεια)
07-01-2013
Μπορεί η σπορά του ηλίανθου να ξεκινάει το Μάρτιο, όμως – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου – έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις μεταξύ παραγωγών και βιομηχανιών για τα συμβόλαια του 2013. Πηγές του ΑγροΤύπου και από τις δύο πλευρές, τονίζουν ότι οι τάσεις είναι αυξητικές, με τους μεν βιομηχάνους να αναφέρουν ότι οι νέες κατώτατες τιμές θα κυμαίνονται στα 37 λεπτά/κιλό (35 λεπτά/κιλό το 2012) ενώ οι παραγωγοί στα 40 λεπτά. Όπως και να έχει η κατάσταση, σε αυτό που επίσης συμφωνούν όλοι, είν... (συνέχεια)
05-01-2013
Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους... προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή οι πορισματικές... (συνέχεια)