Ανακοινώσεις

05-01-2013
Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους... προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή οι πορισματικές... (συνέχεια)
04-01-2013
Τιμολόγηση με τις παλιές «ταρίφες» προβλέπει για τα φωτοβολταϊκά για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως την 10η Αυγούστου 2012 το νέο σχέδιο νόμου για την τήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, το οποίο κατατέθηκε στη βουλή.   Συγκεκριμένα, με το άρθρο 24 του σχεδίου νόμου αντιμετωπίζονται περιπτώσεις επενδυτών, οι οποίοι δήλωσαν ετοιμότητα για σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πριν από την έναρξη ισχύος της υπ’ αριθμόν Υ.Α.Π.Ε./Φ1/2301/οικ.16933/9.8.20... (συνέχεια)
03-01-2013
Εκδόθηκε ο νέος οδηγός εφαρμογής ενός προγράμματος που θα διαθέσει επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Το ICT4GROWTH είναι πρόγραμμα επιδοτήσεων έως 70% από κονδύλια του ΕΣΠΑ σε επενδύσεις σχεδιασμού και διάθεσης καινοτόμων προϊόντων.  Η αγορά το «περιμένει» από τον προηγούμενο Μάρτιο. Πλέον η υποβολή αιτημάτων δεν θα γίνει σε 3 κύκλους υπαγωγής αλλά σε έναν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα ΚΤΠ ΑΕ, ο οποίος και ανακοίνωσε το... (συνέχεια)
31-12-2012
Κάθε νέα χρονιά αποτελεί μια νέα αφετηρία. Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται από ευχές για υγεία, ευτυχία, χαρά και δημιουργικότητα. Αφήνοντας πίσω μας ένα έτος που σημαδεύτηκε από πολλές δυσκολίες, αυτό που έχουμε ανάγκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι ελπίδα και αισιοδοξία. Θέλουμε πίσω τα χαμένα μας χαμόγελα. Τα όνειρά μας.... Το 2013 ανατέλλει.... Τα χρώματα της ανατολής λοιπόν ας φωτίζουν το διάβα της νέας χρονιάς. Κι ας είναι αυτή η χρονιά που θα φέρει όσα έχει ο αν... (συνέχεια)
28-12-2012
Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομή... (συνέχεια)
27-12-2012
Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αποζημιώσεις ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, σε ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, καύσωνας, βροχόπτωση, πλημμύρα, χαλάζι ανεμοθύελλα κ.λ.π.), καθώς και κρατικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 1,2 εκ. ευρώ για ζημιές, κυρίως από πυρκαγιές στο φυτικό κεφάλαιο και τ... (συνέχεια)
24-12-2012
«Το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε έργο που αρχίζει είναι η ελπίδα και ο έρωτας. Ο έρωτας δείχνει το δρόμο και η ελπίδα τον ακολουθεί από κοντά. Ο έρωτας σχεδιάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει το έργο, και η ελπίδα ζητάει τη βοήθεια της τύχης. Αυτά τα δύο είναι η πηγή όλων των δεινών μας. Αν και αόρατα, είναι τρομερότερα κι απ΄ τους πιο μεγάλους ορατούς κινδύνους.» Θουκυδίδης   (συνέχεια)
22-12-2012
Της Ζεζας Ζηκου    Κάθε τάξη έχει τους μύθους της. Η αστική τάξη τον μύθο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ωστόσο γρήγορα κατέρρευσε κάτω από το βάρος της κρίσης. Το πέρασμα στα σαλόνια. Η δημοσιότητα. Τα δεκάδες απλήρωτα δάνεια. Οι αμύθητες δήθεν περιουσίες. Χρήματα που τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Ο μέγας χορηγός, ο φιλότεχνος και big κολεξιονέρ businessman με δεκάδες συνεντεύξεις, ο νεαρός, καλός οικογενειάρχης δεν ήταν τίποτε άλλο από μία μεγάλη φούσκα. Αγόραζε τα πά... (συνέχεια)
21-12-2012
Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία πληρωμή της χρονιάς ενώ οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες ή το ζωικό τους κεφάλαιο κατά την διάρκεια του 2012 θα αποζημιώνονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσε... (συνέχεια)
20-12-2012
Εκτός από το ζήτημα του προϋπολογισμού που θα έχει στην διάθεσή της η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή της από το 2014, το οποίο συναρτάται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. – οι οποίες επί του παρόντος πάγωσαν, πολλές είναι οι εκκρεμότητες και σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων για την τελική δομή της όπως διαπιστώθηκε από την έκθεση προόδου που συνέταξε η απερχόμενη Κυπριακή Προεδρία. Αναλυτικότερα, κατά την δεύτερη μέρ... (συνέχεια)