Ανακοινώσεις

18-07-2012
Πως μέσα σε μια 10ετία παραγωγοί και καταναλωτές έχασαν 50 δισ. ευρώ Άκρως αποκαλυπτικά και εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία μας δίνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) για την κατάσταση του αγροτικού τομέα και ειδικότερα για τον αγροδιατροφικό τομέα. Οι αριθμοί σοκάρουν αφού με μια πρώτη ματιά βλέπουμε πως μόνο μέσα σε μια 10ετία και συγκεκριμένα από το 2002 μέχρι το 20111 ο ελληνικός λαός για να φάει και να πιεί ξόδεψε περίπου 50 δισ. Ευρώ (πόσο είπαμε ότι είναι το χρέος της χώρας μας... (συνέχεια)
17-07-2012
Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης, ο οποίος κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας και πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το μπιλιετάκι της εφορίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κράτος τον καλεί να. πληρώσει αναλογικά το 1/4 του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2.000 ευρώ! Διατηρώντας την ψυχραιμία του και επιστρατεύοντας την αίσθηση του χιούμορ, ο ίδιος απέστειλε τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας ένα... πρωτό... (συνέχεια)
16-07-2012
Νέα πτώση του αγροτικού εισοδήματος σημειώθηκε τον Μάιο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 201, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία οφείλεται κυρίως στην πτώση τιμών παραγωγού προϊόντων φυτικής παραγωγής, αλλά και στην ακρίβεια των λιπασμάτων και των καυσίμων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Μαΐου 2012, σε σύγκριση με τον... (συνέχεια)
14-07-2012
Μια ανάσα από την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται το «καλό» κομμάτι της ΑΤΕbank που θα προκύψει από τη διάσπαση της τράπεζας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και το ΔΝΤ έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί σε έναν από τους τέσσερις τραπεζικούς ομίλους. Η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη κι έρχεται μετά τις σαφείς εντολές της τρόικα ότι η Αγροτική δεν ε... (συνέχεια)
13-07-2012
Από τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου, αρχίζει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος του ΟΓΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα έτους 2012. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Όπως υποστηρίζει ο ΟΓΑ, τα ονόματα των 140.000 κληρωθέντων στ... (συνέχεια)
12-07-2012
Υπαρξιακοί κίνδυνοι για το μέλλον των Ελλήνων καπνοπαραγωγών κρύβονται στη διαδικασία αναθεώρησης της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού (2001/37), η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επισημαίνει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιάννης Κολυβάς. Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται από τον κ. Κολυβά, πρόκειται για την οδηγία, που καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή, την πώληση και την παρουσίαση των προϊόντων καπνού, η οποία ... (συνέχεια)
11-07-2012
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, μετά την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα. Ο δυνατός άνεμος και η παρατεταμένη νεροποντή, έσυραν σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά οδικά περιφερειακά δίκτυα. Μικρές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκαν επί των περιφερειακών οδών Σερρών -Λαϊλιά, Σερρών – Σκουτάρεως, Γαζώρου -Ν. Ζίχνης και στην περιοχή του δήμου Σιντικής. Παράλληλα, πολλοί ήταν εκείνοι που εγκ... (συνέχεια)
10-07-2012
Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου και δεν έχει προχωρήσει τίποτα σχετικά με τα σχέδια βελτίωσης. Σε δημοσιεύματα διαβάζουμε ότι έχουν αξιολογηθεί περίπου 500 σχέδια βελτίωσης επί συνόλου 7700!!! Αλήθεια τα άλλα 7200 πότε θα αξιολογηθούν; Μια πρόταση: Αντί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να περιμένουμε τις αξιολογήσεις, έχοντας μάλιστα στην άκρη 500 εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν, γιατί δεν αποφασίζει το ΥΠΑΑΤ να δώσει εγκριτικές αποφάσεις σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές; Θα μου πει κ... (συνέχεια)
09-07-2012
«Αγωνιζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι να δοθούν τα εξισωτικά χρήματα των κτηνοτρόφων και να γίνει η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, την Κυριακή 8 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Επίσης, ανέφερε ότι «εγγυώμεθα –έχει γίνει συμφωνία και με τον νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας- μετά την 15η Οκτωβρίου που λήγει το ευρωπαϊκό έτος, μέσα σε δυο εβδομάδες να δώσουμε το ... (συνέχεια)