Ανακοινώσεις

09-10-2018
Μετά τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε πάνω από 600.000 παραγωγούς του 70% της βασικής ενίσχυσης (και όχι του πρασινίσματος όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου), που θα είναι συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ. Εντός Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το τρέχων πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και ειδικότερα η προκαταβολή του 2ου έτους. Ακόμη το επόμενο διάστημα πρέπει να πληρωθεί και το νέο πρόγραμμα αυτόχθονων φυλών. Στα μέσα του Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ ... (συνέχεια)
06-10-2018
Τη λειτουργία της νέας της μονάδας ενσάκισης, στον Βόλο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η εταιρεία Yara Ελλάς Α.Ε. Με τη συγκεκριμένη επένδυση η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αποκτά τη δυνατότητα για εισαγωγή και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων κάτω από το εμπορικό σήμα της Yara. Ο καλύτερος έλεγχος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας προϊόντω... (συνέχεια)
05-10-2018
Τρίτη χρονιά στα δύσκολα κινείται το σκληρό σιτάρι, γεγονός που αναστέλει τη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της παραγωγής στη χώρα μας. Θετικά σημάδια δίνουν, προς το παρόν, μόνο τα προγράμματα συμβολαιακής με τις βιομηχανίες ζυμαρικών Μια ενδελεχής εξέταση της κατάστασης δείχνει ότι δεν έχουν γίνει σε όλο το εύρος οι κατάλληλες κινήσεις προσαρμογής, ενώ είναι ο τρίτος χρόνος που οι τιμές στο σκληρό σιτάρι παραμένουν σε «χαμηλή πτήση» και κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη των 20 ... (συνέχεια)
04-10-2018
Για να πραγματοποιηθούν μολύνσεις είναι απαραίτητη η βροχή ή πολύ υψηλή υγρασία (σχηματισμός δρόσου) και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ  Συμπτώματα Ο μύκητας παρουσιάζεται κυρίως στην επάνω επιφάνεια των φύλλων με σχηματισμό κυκλικών κηλίδων με χρώμα σταχτί ως καστανό και καπνώδη εμφάνιση.  Όταν η προσβολή γίνεται σοβαρή, παρατηρείται φυλλόπτωση, με αποτέλεσμα το δένδρο να εξασθενεί. Για να πραγματοποιηθούν μολύνσεις είναι απαραίτητη η βροχή ή πολύ υψηλή... (συνέχεια)
03-10-2018
H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε τον Επικαιροποιημένο Πίνακα Δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο Πίνακας περιλαμβάνει 3.383 δικαιούχους συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 64.173.500,00 ευρώ.   Επίσης, δημοσιοποίησε τον Επικαιροποιημένο Πίνακα Απορριπτόμενων με 198 μη επιλέξιμες αιτήσεις υποψηφίων. Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης ένταξης θα πρέπει να επισκεφθε... (συνέχεια)
02-10-2018
Ιδιαίτερα οι αγρότες έχουμε ακόμα περισσότερα να κάνουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία αλλά και τους εαυτούς μας καθώς θα είμαστε από τους πρώτους που θα υποστούν τις επιπτώσεις από πλημμύρες, διάβρωση εδαφών, έλλειψη νερού και μείωση των αποδόσεων. Η σημερινή βιομηχανική γεωργία καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να παράγει επαρκή τρόφιμα και πρώτες ύλες για τις ανάγκες ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη. Η γεωργία παράγει περίπου το 14% των εκπομπών αερίων του ... (συνέχεια)
01-10-2018
Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκροτείται ομάδα εργασίας για τον επιτελικό σχεδιασμό του Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ 2021-2027.  Έργο της ομάδας εργασίας θα είναι: α. Να επιλέγει τις στρατηγικές κατευθύνσεις και να καθοδηγεί ανάλογα την ομάδας εργασίας για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ 2021-2027. β. Να αξιολογεί και να εγκρίνει τις προτάσεις της ανωτέρω ομάδας εργασίας. Την επιτελική ομάδα εργασίας θα συνεπικουρ... (συνέχεια)
29-09-2018
Το XGel Sapphire 25-25-25+ΤΕ είναι σύνθετο ισόρροπο σκεύασμα θρέψης που παρέχει στο σιτάρι όλα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθούν αυξημένες αποδόσεις και υψηλή ποιότητα. Το XGel Sapphire 25-25-25+ΤΕ ανήκει στην καταξιωμένη οικογένεια λιπασμάτων XGelπου ενσωματώνουν τις καινοτόμες τεχνολογίες S3 & E2DA. Οι τεχνολογίες αυτές που έχουν αναπτυχθεί από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της AGROLOGY προσδίδουν στα σκευάσματα XGel μοναδικά ... (συνέχεια)
28-09-2018
Mε μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Τυμπάκι Ηρακλείου και Ιεράπετρα η Bayer παρουσίασε στο σύνολο των συνεργατών της στην περιοχή της Κρήτης το νέο, καινοτόμο προϊόν φυτοπροστασίας – εντομοκτόνο Sivanto prime. Oι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου με σκοπό να προσφέρουν γνώση για το νέο αυτό εργαλείο για τους παραγωγούς που θα τους προσφέρει δραστική λύση για το δύσκολο πρόβλημα των αλευρωδών, αλλά και των αφίδων. Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Γενικός Διε... (συνέχεια)
27-09-2018
Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Καβάλας και απευθύνεται στους καλλιεργητές αραβόσιτου με στόχο την ενημέρωση τους για την αποτελεσματική καταπολέμηση του εντόμου διαβρώτικα. Στα πλαίσια της εφαρμογής της υπ’αριθμ. 5480/74679/25-05-2018 Υπ.Απόφασης, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τις Π.Ε. της Περιφερειακής ευθύνης της, εγκατέστησε δίκτυο φερομονικών παγίδων σε αντιπροσωπευτικές θέσεις για την παρακολούθη... (συνέχεια)