Ανακοινώσεις

29-11-2012
Μετά τις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να δοθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τ... (συνέχεια)
27-11-2012
Σε τουρκικά χέρια περνάει η κτηνοτροφία της Ηπείρου, με εμπόρους από τη γείτονα χώρα να έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους εκεί, αγοράζοντας ολόκληρα κοπάδια.     Πρόσφατα Τούρκοι επισκέφτηκαν διάφορες περιοχές της Ηπείρου και αγόρασαν αμνοερίφια και μοσχάρια, πληρώνοντας τον παραγωγό με μετρητά και μάλιστα σε τιμές που θεωρούνται καλές σε σχέση με αυτές της ελληνικής αγοράς.   Μάλιστα επιδόθηκαν και στην αναζήτηση χώρου, που θα χρησιμοποιήσουν ... (συνέχεια)
26-11-2012
Οριζόντιο αυτοτελή φόρο 13% ο οποίος θα προσδιορίζεται μέσω λογιστικών βιβλίων "φέρνει" για τους επαγγελματίες αγρότες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως προκύπτει από το προσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας. Από το 164 σελίδων κείμενο προκύπτει, επίσης, ότι το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. Ο νέος τρόπος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος θα τεθεί σε ισχύ από το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα απο... (συνέχεια)
25-11-2012
Ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και μίλησαν με νέους αγρότες καταγράφοντας με τον κινηματογραφικό τους φακό την ομορφιά του ελληνικού τοπίου αλλά και τον τρόπο ζωής εκείνων που επέλεξαν να ζήσουν μακριά από τα αστικά κέντρα. Το αποτέλεσμα που προέκυψε από το οδοιπορικό του ερευνητή και ρεπόρτερ Παύλου Γεωργιάδη και του σκηνοθέτη Χάρη Ντώνια ήταν ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Farming on crisis?» το οποίο πρόσφατα απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο χολιγουντιανό... (συνέχεια)
24-11-2012
Απορρίφθηκε το ελληνικό αίτημα από την Ε.Ε    Στα «κρύα του λουτρού» μένουν όσοι βαμβακοπαραγωγοί ανέμεναν  να πάρουν αποζημιώσεις, μέσω ΠΣΕΑ, για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από το πράσινο σκουλήκι το 2010, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Αγροτική έκφραση», που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» του «ASTRA TV»,  το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.     ... (συνέχεια)
23-11-2012
Περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλείται η Ελλάδα να επιστρέψει λόγω της ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2007 έως το 2012. Παρά τα χάλια της οικονομίας μας, η Ελλάδα έχασε 1,162 δις ευρώ την προηγούμενη πενταετία (2007-2012), από επιστροφές κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω «κακής εφαρμογής» αγροτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό αποτελεί το 28% των συνολικών ποσών που επιβλήθηκαν ως ποινές, στο σ... (συνέχεια)
22-11-2012
Από 1/1/2013 αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών κατά 2 χρόνια και διαμορφώνονται στο 67ο έτος ηλικίας για όλες τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31/12/2012, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και του ορίου ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.  Η εγκύκλιος προσθέτει τα εξής:  Σε ότι αφορά τα κατοχυ... (συνέχεια)
21-11-2012
«Πολύς κόσμος νομίζει ότι από την 1-1-2014 τελειώνουν οι επιδοτήσεις στη γεωργία και η υποστήριξή της. Κάθε άλλο. Θα υπάρχουν πολλά χρήματα στη γεωργία ίσως στο ίδιο ή και σε υψηλότερο επίπεδο από την προηγούμενη περίοδο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, μιλώντας στις 18 Νοεμβρίου στην τηλεοπτική εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» της EΡT 3, και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγρηγορίου. Όπως εξήγησε ο υπουργός αυτό συμβαίνει γιατί η Ευρώπη αλλάζει ν... (συνέχεια)
20-11-2012
Αψιμαχίες και βαριές κουβέντες για άστοχες επενδυτικές ενέργειες και οφειλές των διοικητικών     Την εκκαθάριση της ΕΑΣ Λάρισας αποφάσισαν χθες οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης, σε μια επεισοδιακή γενική συνέλευση, όπου κυριάρχησε η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της διοίκησης και των παριστάμενων εργαζομένων, ενώ δεν έλειψαν οι ύβρεις και οι απειλές για μηνύσεις.     Στο τέλος μάλιστα οι αψιμαχίες παραλίγο να εξελιχθούν σε γενικότερη σύρραξη, αφού μ... (συνέχεια)
19-11-2012
Το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων- εξόδων των αγροτών θα επιδοτείται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών αποσκοπεί και στη μείωση της ψαλίδας των τιμών.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο σύσκεψης για τη συμβολαιακή γεωργία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών εκτός των άλλων έχει σαν... (συνέχεια)