Ανακοινώσεις

26-07-2012
Την απόφαση πώλησης της ATEBank έλαβε η κυβέρνηση σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο.   Το μέλλον της ΑΤΕ βρίσκεται «στον αέρα» με το κυρίαρχο, μέχρι στιγμής, σενάριο να αφορά την διάσπαση σε «καλή» και «κακή» τράπεζα  (συνέχεια)
24-07-2012
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν εκτεταμένη ζημία σε 7.000 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας στη Θεσσαλονίκη από την κακή χρήση σε παρακείμενους ορυζώνες ενός ζιζανιοκτόνου που εισήχθη παράνομα στην Ελλάδα και ενός ζιζανιοκτόνου που κυκλοφορεί νόμιμα στη χώρα μας, αλλά δεν είχε έγκριση για το ρύζι, φέρνουν ξανά στο φως της επικαιρότητας την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη να μπει μία τάξη στο χώρο της χρήσης των φυτοπροστατευτικών ουσιών στη χώρα μας. Απο... (συνέχεια)
23-07-2012
Ενίσχυση των νέων αγροτών στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως και στήριξη της ηλικιακής ομάδας 40 - 50 που επιστρέφουν στη γεωργία στα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, θα ζητήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της σύνταξης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την περίοδο 2014-2020. Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνέντευξη που έδωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» της προηγούμενης Κυριακής: «Υπάρχει, πράγματι, για πρώτη φορά στην ι... (συνέχεια)
21-07-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-7-2012 Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον    Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά πατώντας στερεά στον παραγόμενο από τους ίδιους πλούτο, στα πλαίσια της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στις 18 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα.      Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννό... (συνέχεια)
20-07-2012
Αλλάζει τα δεδομένα για τους παραγωγούς ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεταξύ αυτών και τους αγρότες που έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά, η προαναγγελία του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου για «παρεμβάσεις» στις εγγυημένες τιμές της «πράσινης» ενέργειας, όχι μόνο για μελλοντικές αλλά και για υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Για πρώτη φορά μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ταρίφες για όλες ανεξαιρέτως τις εγκαταστάσεις φ/β, παλιές και νέες. Εξέλιξη που «πιάνε... (συνέχεια)
19-07-2012
  Ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας, Τομ Βίλσακ, επισήμανε ότι η επιδεινούμενη ξηρασία στις μεσοδυτικές πολιτείες «θα καταλήξει σε αισθητή ανατίμηση των σοδειών καλαμποκιού-σόγιας», προσθέτοντας ότι ωστόσο δεν παρίσταται η ανάγκη να μειωθεί η παραγωγή της αιθανόλης με βάση το καλαμπόκι.     Ήδη μέσα σε έξι εβδομάδες η τιμή άμεσης παράδοσης αυτών των προϊόντων στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στο Σικάγο έχει αυξηθεί 40%, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.   ... (συνέχεια)
18-07-2012
Πως μέσα σε μια 10ετία παραγωγοί και καταναλωτές έχασαν 50 δισ. ευρώ Άκρως αποκαλυπτικά και εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία μας δίνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) για την κατάσταση του αγροτικού τομέα και ειδικότερα για τον αγροδιατροφικό τομέα. Οι αριθμοί σοκάρουν αφού με μια πρώτη ματιά βλέπουμε πως μόνο μέσα σε μια 10ετία και συγκεκριμένα από το 2002 μέχρι το 20111 ο ελληνικός λαός για να φάει και να πιεί ξόδεψε περίπου 50 δισ. Ευρώ (πόσο είπαμε ότι είναι το χρέος της χώρας μας... (συνέχεια)
17-07-2012
Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης, ο οποίος κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας και πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το μπιλιετάκι της εφορίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κράτος τον καλεί να. πληρώσει αναλογικά το 1/4 του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2.000 ευρώ! Διατηρώντας την ψυχραιμία του και επιστρατεύοντας την αίσθηση του χιούμορ, ο ίδιος απέστειλε τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας ένα... πρωτό... (συνέχεια)
16-07-2012
Νέα πτώση του αγροτικού εισοδήματος σημειώθηκε τον Μάιο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 201, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία οφείλεται κυρίως στην πτώση τιμών παραγωγού προϊόντων φυτικής παραγωγής, αλλά και στην ακρίβεια των λιπασμάτων και των καυσίμων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Μαΐου 2012, σε σύγκριση με τον... (συνέχεια)
14-07-2012
Μια ανάσα από την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται το «καλό» κομμάτι της ΑΤΕbank που θα προκύψει από τη διάσπαση της τράπεζας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και το ΔΝΤ έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί σε έναν από τους τέσσερις τραπεζικούς ομίλους. Η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη κι έρχεται μετά τις σαφείς εντολές της τρόικα ότι η Αγροτική δεν ε... (συνέχεια)