Ανακοινώσεις

19-11-2012
Το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων- εξόδων των αγροτών θα επιδοτείται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών αποσκοπεί και στη μείωση της ψαλίδας των τιμών.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο σύσκεψης για τη συμβολαιακή γεωργία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών εκτός των άλλων έχει σαν... (συνέχεια)
18-11-2012
Ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα αποτελούν τρία αρωματικά φυτά, η καλλιέργεια των οποίων εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Ο λόγος για τις εναλλακτικές καλλιέργειες των γνωστών φυτών -θυμάρι, χαμομήλι, λεβάντα-, οι αποδόσεις των οποίων σε έσοδα φθάνουν να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια. Αυτό όμως που καθιστά ακόμα πιο ελκυστικές τις καλλιέργειες αυτές είναι η πολύ μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό για ελληνικά αρωματικά φυτά, και αυτό γίνεται αντιληπτό από τι... (συνέχεια)
18-11-2012
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, για την ανάγκη χρήσης περισσότερων κονδυλίων για αρδευτικά έργα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά σχετικά με την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου Φυλλίδος του Νομού Σερρών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στις 16 Νοεμβρίου στην Βουλή ανέφερε πως «Αυτό όμως πρέπει να είναι κι ένα μήνυμα ούτως ώστε πολλά περισσότερα επιχειρησιακά προγ... (συνέχεια)
17-11-2012
Ο Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι εντοπίστηκε, να διατίθεται ως «Λίπασμα Ε.Ε.», προϊόν με ενδείξεις MAGGOTPLAN 16-20-0, σε σακί χρώματος κόκκινου στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, το οποίο δεν διαθέτει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Στο σακί αναγράφεται μόνο όνομα της παραγωγού εταιρίας «MAGGOTPLAN L.T.D.» με ανεπαρκή δ/νση «Γλαδστώνος Αριθ. 3», και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικ... (συνέχεια)
15-11-2012
Επιχειρηματίας πρόκειται σύντομα να γίνει ο μικροκτηνοτρόφος από τη Μυτιλήνη, ο οποίος θα μεταποιεί το γάλα που παράγουν τα αιγοπρόβατά του σε τυροκομικά προϊόντα, χάρη στη μονάδα αξίας 300.000 ευρώ που ετοιμάζεται να κατασκευάσει με τη βοήθεια του κοινοτικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το παράδειγμα είναι μόνο ένα από τα πολλά αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν τη δυνατότητα μέσω του αγροτικού «ΕΣΠΑ», από απλοί παραγωγοί να επενδύσουν στη μεταποίηση των προϊόντων τους... (συνέχεια)
14-11-2012
«Με όχημα τους νέους αγρότες η έξοδος από την κρίση» Κύριε υπουργέ τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία τάση νέων ανθρώπων να επιστρέφουν στην ύπαιθρο και να δηλώνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το αγροτικό επάγγελμα. Ωστόσο όπως συχνά οι ίδιοι επισημαίνουν δεν γνωρίζουν που μπορούν να απευθύνονται προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες καλλιέργειες, για τις προϋποθέσεις προκειμένου να επιδοτηθούν κλπ. Καταρχήν, υπάρχει εκτίμηση για το πόσοι είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι; Επίσης, υπάρχει σκ... (συνέχεια)
13-11-2012
Για τον Δεκέμβριο, μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από το δάνειο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, προγραμματίζεται η εξόφληση του 50% της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες. Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ των Financial Times Deutschland, η εκταμίευση αναμένεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση των δύο Eurogroup (Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.) που ακολουθούν. Το ποσό που χρειάζεται για την εξόφληση της επιστροφής του ΕΦΚ π... (συνέχεια)
12-11-2012
Τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες και με έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Βόρειο Αμερική, διαπιστώνεται συνεχής αύξηση στη ζήτηση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως φάρμακα και καλλυντικά, αλλά και λοιπά προϊόντα, που περιέχουν φυσικά συστατικά, κυρίως φυτικής προέλευσης. Ακόμη διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για φυτική βιομάζα, προερχόμενη κατά βάση από αρωματικά φυτά, η οποία προορίζεται για την παρασκευή υγιεινών τροφίμων, διαιτητικών προϊόντων, αλλά και προϊ... (συνέχεια)
10-11-2012
Τα νεώτερα στοιχεία που αφορούν την ανεργία και ειδικά την ανεργία των νέων είναι αποκαλυπτικά. Οι δυσκολίες της ανάγνωσης των αριθμών λόγω της παραοικονομίας και της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης, δεν πρέπει να οδηγήσουν ωστόσο στην υποτίμηση του προβλήματος. Πέρα όμως από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι, οι οικογένειες, τα πρόσωπα. Για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν περιμένουμε θαύματα: το δημόσιο αδυνατεί, οι επιχειρήσεις κλείνουν, το εμπόριο έχει δυσκολίες. Πώς θα δημιου... (συνέχεια)
09-11-2012
Εν όψει της ειδικής συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca υπογραμμίζουν την ανάγκη για ταχείς και θετικές αποφάσεις επί του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, καθώς επηρεάζει άμεσα και τον προϋπολογισμό της νέας ΚΑΠ. Αναλυτικότερα, μιλώντας στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Copa, κ. Gerd Sonnleitner, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταλήξει σε ... (συνέχεια)