Ανακοινώσεις

25-08-2012
Κατασχέσεις από τράπεζες, ιδιώτες και ασφαλιστικά Ταμεία. Απλήρωτοι και απελπισμένοι εργαζόμενοι, με την πλειοψηφία των αγροτών του κάμπου να παρακολουθούν σαστισμένοι όσα διαδραματίζονται στον συνδικαλιστικό τους φορέα ενθυμούμενοι τα κούφια λόγια τα μεγάλα που άκουγαν από τους συνδικαλιστές όταν ζητούσαν την ψήφο τους. Η εποχή Κοκκινούλη με τις πανάκριβες ψευδαισθήσεις τύπου Gaya Life Style Center έδωσε τη θέση της στις χειροπέδες και τα δικαστήρια για εκείνους που ο ίδιος ώθησε στο τι... (συνέχεια)
24-08-2012
Αν τρώγοντας ένα σοκολατάκι γίνεστε ευτυχείς και βλέπετε τον κόσμο με μεγαλύτερη αισιοδοξία δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές ούτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας ως κοιλιόδουλο.   Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένες τροφές – μεταξύ των οποίων η σοκολάτα, οι φράουλες, διάφορα φρούτα του δάσους και το τσάι – περιέχουν ουσίες που έχουν παρόμοια χημική σύσταση με ένα γνωστό αντικαταθλιπτικό και άρα ενδέχεται να επενεργούν στον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεση.   Η χημεία της... (συνέχεια)
23-08-2012
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το καλό κρασί γίνετε μόνο από σταφύλια, ο οινοποιός Pascal Micheαπό το Κεμπέκ του Καναδά θα σας διαψεύσει, αφού χρησιμοποιεί ντομάτες για να δημιουργήσει έναν ασυνήθιστο αλλά όλο και πιο δημοφιλή οίνο! Ο πρώην κρεοπώλης αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να εμπορευματοποιήσει μια παλιά συνταγή του παππού του, παρασκευάζοντας ένα παράξενο «κρασί» με την εμπορική επωνυμία Omerto, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ντομάτες, σύμφωνα με το perierga.gr ... (συνέχεια)
22-08-2012
Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Αμερικανικού Υπ. Γεωργίας (Αύγουστος 2012), οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την εξαιρετικά έντονη ξηρασία αποδεκατίζουν τις καλλιέργειες αραβοσίτου στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, τα αποθέματα της χώρας προβλέπονται μειωμένα σε ελάχιστο 17ετίας. Οι μεγάλες εισαγωγικές χώρες θα αναζητήσουν άλλη πηγή ζωοτροφών ενώ θα αυξηθούν οι σπορές αραβοσίτου στη νότια Αμερική, επισημαίνει σε σχετική της έκθεση το στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κα Δήμητρα Μάρδα. Σύμφων... (συνέχεια)
21-08-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-8-2012 Ψάχνοντας την τακτοποίηση των στάβλων        Στον Ελαιώνα Σερρών, την Τετάρτη 22 Αυγ 2012, στις 21.00, στο χαρακτηριστικό παλαιό ελαιοτριβείο η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για να προσεγγίσουν τις διαδικασίες, και κυρίως τα κοστολόγια, για την τακτοποίηση αδειοδότησης στάβλου.      Ο κ. Σταύρος Δελεφέρης (6975656920, Αντιπρόεδρος ΕΝΑ Σερρών) γνωρίζει ότι μόλις το 25% των υπαρχόντων ... (συνέχεια)
20-08-2012
Από σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά που αφορούν την πληρωμή της «πολυπόθητης» εξισωτικής αποζημίωσης σε 69.014 δικαιούχους κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών, δίνοντάς τους μια ανάσα την παρούσα χρονική περίοδο και διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές. Η πληρωμή της εξισωτικής αφορά 27.728 δικαιούχους στο Μέτρο 212 και 41.286 δικαιούχους στο Μέτρο 211 για το έτος 2011. Σύμφωνα με τις δύο σχετικές αποφάσεις,... (συνέχεια)
11-08-2012
Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθούν το 50% των δικαιωμάτων στους αγρότες τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3. Αναλυτικά η συνέντευξη     Για την εξισωτική αποζημίωση     Δημοσιογράφος: Κοντά μας είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί μάθαμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες. Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα μας βοη... (συνέχεια)
10-08-2012
  Καταβάλλεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου  η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες, ύψους 160 εκ. ευρώ.       Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την αύξηση των δαπανών για το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).      Η πληρωμή α... (συνέχεια)
09-08-2012
Ένας Έλληνας αγρότης μπορεί να εισάγει απευθείας από μια χώρα μέλος της ΕΕ, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στο χωράφι του, λιπάσματα και σπόρους σποράς αλλά όχι φυτοφάρμακα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου και συζητήσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Επιπλέον, σχετική ΚΥΑ που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2012 παρέχει το δικαίωμα εμπορίας σπόρων σποράς, λοιπού πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων στην Ελληνική επικράτεια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι νόμιμα εγκατε... (συνέχεια)
08-08-2012
Μπορεί η αγορά ακινήτων να πνέει τα λοίσθια και να μη γίνονται αγοραπωλησίες σε καμιά κατηγορία, ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να φυσά άνεμος επενδύσεων στα... χωράφια. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, καταγράφεται σημαντική αύξηση της ζήτησης για αγορά αγροτεμαχίων, με αποτέλεσμα και οι ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων να σπεύδουν να πουλήσουν. Μάλιστα, οι καλοκαιρινές άδειες ενδείκνυνται για όσους ενδιαφέρονται για αγορές να ψάξουν στις περιοχές που ... (συνέχεια)