Ανακοινώσεις

16-02-2012
Απούλητη μένει η πατάτα στις αποθήκες των παραγωγών του Νευροκοπίου Δράμας. Το 50% της τρέχουσας παραγωγής - περί τους 50.000 τόνους - πατάτας εξακολουθεί, σύμφωνα με το Δήμαρχο της περιοχής, Μελέτη Μαυρίδη, να παραμένει αδιάθετη. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο «οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας στα 10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 20 με 22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 70 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμ... (συνέχεια)
15-02-2012
Την απόφαση να ενεργοποιηθεί η ομάδα εργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την προώθηση των διμερών σχέσεων στον αγροτικό τομέα, ενόψει της σύγκλησης της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα γίνει όσο γίνεται πιο σύντομα, ανακοίνωσε σήμερα στη Μόσχα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στους χώρους της μεγάλης έκθεσης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ProdExpo, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «το 23% των ελληνικών εξαγωγών προς τη... (συνέχεια)
14-02-2012
Αίσιο τέλος με κατάληξη το… γάμο διαφαίνεται στον ορίζοντα για το πολύμηνο φλερτ της Ευρωφάρμ με την ΕΛΒΙΖ σε μια συμφωνία που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την αγορά ζωοτροφών και, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για ολική επαναφορά του «κοιμώμενου γίγαντα», όπως χαρακτηρίζουν άνθρωποι του κλάδου τη θυγατρική της ΑΤΕ.   Η πρόταση που έχει καταθέσει στο σύμβουλο πώλησης Deloitte η γνωστή εταιρεία εμπορίας και διακίνησης γεωργικών προϊόντων φαίνεται να κερδίζει την... (συνέχεια)
10-02-2012
Κατά 9,7% αυξήθηκε το 2011 η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.298,4 εκατ. ευρώ, έναντι 2.910,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21%. Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2011- Δεκεμβρίου 2011, παρουσίασε μείωση 13,1% ... (συνέχεια)
09-02-2012
Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, ξεκινάει σύμφωνα με την πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξη τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης». Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 30η Απριλίου του 2012. Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα και τις προδιαγρ... (συνέχεια)
08-02-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας, την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια, θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική ... (συνέχεια)
07-02-2012
Ο Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2012 στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο πλαίσιο της έκθεσης. Μετά το πέρας της επίσκεψης προέβη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η οικονομική δυσπραγία, η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία επενδύσεων, έχουν προκαλέσει ένα κλίμα ασφυξίας σ... (συνέχεια)
04-02-2012
Μία ακόμη νέα παράνομη αγροτική ενίσχυση καλείται να επιστρέψει και μάλιστα έντοκα η χώρα μας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη, που παρέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου στα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας. Ο κ. Δριβελέγκας από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως εκτός από τα 425 εκατ. Ευρώ, που ζητά πίσω η Κομισιόν και δόθηκαν επί Υπουργίας Σ. Χατζηγάκη, τώρα αναμένεται επίσημο έγγραφο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά πίσω ακόμη 150 εκατ. Ευρ... (συνέχεια)
03-02-2012
Στοιχεία για την εφετινή καλλιεργητική σεζόν στο βαμβάκι, αλλά και τις αποζημιώσεις έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στη βουλή σε σχετική ερώτηση.   Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη: «Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παράδοσης στο σύστημα του βαμβακιού σε όλη τη χώρα. Η φετινή παραγωγή είναι 800.000 τόνοι. Είναι, δηλαδή, 200.000 τόνοι επιπλέον σε σχέση με την περυσινή παραγωγή.   Η μέση παραγωγή με βάση του υπολογισμού... (συνέχεια)