Ανακοινώσεις

14-07-2012
Μια ανάσα από την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται το «καλό» κομμάτι της ΑΤΕbank που θα προκύψει από τη διάσπαση της τράπεζας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και το ΔΝΤ έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί σε έναν από τους τέσσερις τραπεζικούς ομίλους. Η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη κι έρχεται μετά τις σαφείς εντολές της τρόικα ότι η Αγροτική δεν ε... (συνέχεια)
13-07-2012
Από τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου, αρχίζει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος του ΟΓΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα έτους 2012. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Όπως υποστηρίζει ο ΟΓΑ, τα ονόματα των 140.000 κληρωθέντων στ... (συνέχεια)
12-07-2012
Υπαρξιακοί κίνδυνοι για το μέλλον των Ελλήνων καπνοπαραγωγών κρύβονται στη διαδικασία αναθεώρησης της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού (2001/37), η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επισημαίνει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιάννης Κολυβάς. Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται από τον κ. Κολυβά, πρόκειται για την οδηγία, που καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή, την πώληση και την παρουσίαση των προϊόντων καπνού, η οποία ... (συνέχεια)
11-07-2012
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, μετά την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα. Ο δυνατός άνεμος και η παρατεταμένη νεροποντή, έσυραν σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά οδικά περιφερειακά δίκτυα. Μικρές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκαν επί των περιφερειακών οδών Σερρών -Λαϊλιά, Σερρών – Σκουτάρεως, Γαζώρου -Ν. Ζίχνης και στην περιοχή του δήμου Σιντικής. Παράλληλα, πολλοί ήταν εκείνοι που εγκ... (συνέχεια)
10-07-2012
Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου και δεν έχει προχωρήσει τίποτα σχετικά με τα σχέδια βελτίωσης. Σε δημοσιεύματα διαβάζουμε ότι έχουν αξιολογηθεί περίπου 500 σχέδια βελτίωσης επί συνόλου 7700!!! Αλήθεια τα άλλα 7200 πότε θα αξιολογηθούν; Μια πρόταση: Αντί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να περιμένουμε τις αξιολογήσεις, έχοντας μάλιστα στην άκρη 500 εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν, γιατί δεν αποφασίζει το ΥΠΑΑΤ να δώσει εγκριτικές αποφάσεις σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές; Θα μου πει κ... (συνέχεια)
09-07-2012
«Αγωνιζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι να δοθούν τα εξισωτικά χρήματα των κτηνοτρόφων και να γίνει η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, την Κυριακή 8 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Επίσης, ανέφερε ότι «εγγυώμεθα –έχει γίνει συμφωνία και με τον νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας- μετά την 15η Οκτωβρίου που λήγει το ευρωπαϊκό έτος, μέσα σε δυο εβδομάδες να δώσουμε το ... (συνέχεια)
06-07-2012
Η αγοραπωλησία ελληνικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός, γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τη Σαντορίνη, τόλμησε να υλοποιήσει μια ιδέα, που πολλοί μπορεί να σκέφτονται αλλά λίγοι θα τολμούσαν. Ονομάζεται «Greece Debt Free» (GDF - Ελλάδα Χωρίς Χρέος). Πρόκειται για μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση που μετράει λίγο παραπάνω από ένα μήνα ζωής, και έχει στόχο να «σβήσει» το ελληνικό χρέος, ή τουλάχιστον ... (συνέχεια)
05-07-2012
Δεν υπάρχει θέμα απώλειας κοινοτικών κονδυλίων για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης την Τετάρτη 4 Ιουλίου, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Ραδιοσταθμό «Real FM» και στην δημσοσιογράφο Κάτια Μακρή. Όπως διευκρίνισε, θα έχει την ευκαιρία να το τονίσει και στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όπου θα αναφερθεί στις πολιτικές και τις προτεραιότητες του υπουργείου του. Επίσης, ανέφερε πως θα πει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επόμενε... (συνέχεια)
04-07-2012
Ελαφρά μείωση της τάξης του 1,4% στην παραγωγή δημητριακών της Ε.Ε. για την καλλιεργητική περίοδο 2012/13 σε σχέση με πέρυσι, παρά την αύξηση των εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν, δείχνουν οι εκτιμήσεις των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa-Cogeca που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 3 Ιουλίου. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στο ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, οι παραγωγοί έπρεπε να σπείρουν εκ νέου πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτάρια, αλλά περιορίστηκαν από την έλλειψη σ... (συνέχεια)
21-06-2012
Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα.   19/6/2012, Στις 19/6/2012 έγινε η πληρωμή 172 δικαιούχων για το καθεστώς των Δασώσεων με ποσό: 134.877,57€   15/6/2012, Στις 15/06/2012 έγιναν οι παρακάτω πληρωμές: 1) ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2011 σε 22.180 δικαιούχους και ποσό 9.102.075,00€ . 2) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,σε 50.859 δικα... (συνέχεια)