Ανακοινώσεις

21-06-2012
Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα.   19/6/2012, Στις 19/6/2012 έγινε η πληρωμή 172 δικαιούχων για το καθεστώς των Δασώσεων με ποσό: 134.877,57€   15/6/2012, Στις 15/06/2012 έγιναν οι παρακάτω πληρωμές: 1) ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2011 σε 22.180 δικαιούχους και ποσό 9.102.075,00€ . 2) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,σε 50.859 δικα... (συνέχεια)
20-06-2012
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία απαντώντας στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο. Κύρια αίτια, η στασιμότητα του όγκου γεωργικής παραγωγής, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης και οι φόροι επί της παραγωγής.   Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, το γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε -κατά μέσο όρο- κατά 7% το 2011 στην ΕΕ συν... (συνέχεια)
19-06-2012
Στο θερμοκήπιό του, η υδροπονία και οι αρχές της βιολογικής γεωργίας συνυπάρχουν με την καινοτομία, που φτάνει μέχρι και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, πρεσβεύοντας την πράσινη ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό όμως είναι η γεύση της. Θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα τυπικό ελληνικό προϊόν, όμως η ντομάτα «Lucia» διαφέρει. Οχι μόνο γιατί έχει άριστη ποιότητα, χρώμα, βάρος και άρωμα, αλλά γιατί παράγεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από την Agritex Ενεργειακή με μοναδικό τρόπο. Η πρωτοποριακή παραγ... (συνέχεια)
18-06-2012
Τις τιμές για τα δημητριακά που θα πληρώνονται οι αγρότες της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος.   Οι τιμές που θα πληρώνονται οι αγρότες για τις ποσότητες σκληρού σίτου και κριθαριού εσοδείας 2012 είναι οι εξής :   Για το μεν κριθάρι η τιμή διαμορφώνεται 0,16€/κιλό(τελική τιμή).   Για το σκληρό σιτάρι οι τιμές είναι   α) Προκαταβολή 0,14€/κιλό άμεσα και εξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου   β)... (συνέχεια)
16-06-2012
Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μάθουν αν μετά τους προβλεπόμενους διοικητικούς και διασταυρωτικούς ελέγχους, του Οργανισμού δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση για τα έτη 2009 και 2010. Οι εν λόγω καταστάσεις – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ – είναι πλέον διαθέσιμες στο διαδίκτυο, και για το περιεχόμενό τους οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον ΑΔΤ σας, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Αναζήτηση Π... (συνέχεια)
15-06-2012
O νέος ιστότοπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναβαθμίζεται και λειτουργεί στις ίδιες διευθύνσεις: www.minagric.gr και www.grminagric.eu, από αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου.   Τη νέα υπηρεσία επιμελήθηκε η Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο με διάθεση συνεχούς βελτίωσης.   Με τη νέα δομή του, ο ιστότοπος γίνεται πιο σύγχρονος και εύχρηστος στην αναζήτηση πληροφοριών, ενώ παρέχονται και ψηφιακές υπηρεσίες προς όλους τ... (συνέχεια)
14-06-2012
Ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να χαρακτηρίσουν τη στέβια ως φυσικό γλυκαντικό, εμποδίζοντας τη διείσδυσή της στην αγορά. Παρόλαυτά, η στέβια, ένα προϊόν που χρησιμοποιούσαν για πολλούς αιώνες οι Ινδιάνοι της Παραγουάης, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στη βιομηχανία τροφίμων και χρησιμοποιείται σε προϊόντα της Coca-Cola και της εταιρείας «Danone and Merisant», που παράγει το γλυκαντικό Canderel.   Η καλλιέργεια της στέβιας, που έχει 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από ... (συνέχεια)
13-06-2012
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους παραγωγούς που έχουν σπείρει βαμβάκι κυλά η εφετινή σαιζόν. Οι αγρότες παραμένουν κοντά στις καλλιέργειές του κι αυτό το διάστημα, παρέχοντας τις αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, για την συνολικά παραγόμενη ποσότητα σύσπορου βάμβακος, η οποία παρουσιάζει μείωση της τάξης του 50%.  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την πορεία της καλλιέργεια... (συνέχεια)
12-06-2012
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα να εκκαθαρίσει ορισμένες τράπεζες, ενδεχομένως, και την  ATEbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του REUTERS .       Αν και είναι ευθύνη της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας  η απόφαση για την διάσωση της Αγροτικής Τράπεζας, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ έχει το δικαίωμα  στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων για την διάσωση των τραπεζών να επιβάλει κάποιους κανόνες, που επιτρέπουν να απορρίψει μια αίτηση  διάσωσης μι... (συνέχεια)
11-06-2012
Βελτίωση του κλίματος παρατηρείται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά του σκληρού σιταριού, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τόσο η ποιότητα, όσο και οι ποσότητες της παραγωγής, έχουν ευνοηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι μπορεί η έλλειψη ρευστότητας να έχει αποτρέψει τις προπωλήσεις μέχρι στιγμής και οι αγοραστές να τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο φαίνεται πως βραχυπρόθεσμα παρατηρείται μια τάση ενίσχυσης της τιμής, που αρχίζει να γίνεται αντιληπτή και από τους παραγωγούς οι οπο... (συνέχεια)