Ανακοινώσεις

03-02-2012
Στοιχεία για την εφετινή καλλιεργητική σεζόν στο βαμβάκι, αλλά και τις αποζημιώσεις έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στη βουλή σε σχετική ερώτηση.   Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη: «Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παράδοσης στο σύστημα του βαμβακιού σε όλη τη χώρα. Η φετινή παραγωγή είναι 800.000 τόνοι. Είναι, δηλαδή, 200.000 τόνοι επιπλέον σε σχέση με την περυσινή παραγωγή.   Η μέση παραγωγή με βάση του υπολογισμού... (συνέχεια)
02-02-2012
Μειωμένη κατά 12,5% θα είναι η εγγυημένη τιμή πώλησης του ρεύματος που θα λάβουν όσοι αγρότες υπογράψουν από εδώ και στο εξής συμβάσεις με τη ΔΕΗ, αφού το «κούρεμα» των «ταριφών» που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2012 ισχύει και για όλα ανεξαιρέτως τα «100αρια» φωτοβολταϊκά. Tο νέο τιμολογιακό καθεστώς δεν «αγγίζει» τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ... (συνέχεια)
31-01-2012
Υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση οικιακών ανεμογεννητριών αναμένεται να εκδώσει σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr. Το πρόγραμμα είναι παρόμοιο με τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες 3 – 4 Κιλοβάτ, χωρίς να χρειάζονται φορολογικά στοιχεία και τιμολόγια, ενώ θα γίνεται συμψηφισμός με την ΔΕΗ. Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία θα ρυ... (συνέχεια)
30-01-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας του ρεβιθιού και της φακής, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Ρεβίθια, φακές. Δυο «ξεχασμένες» καλλιέργειες με προοπτική, θα διεξαχθεί  την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας ... (συνέχεια)
28-01-2012
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η ολοένα και πιο μειωμένη προσέλευση κόσμου στα μαγαζιά, ανάγκασε μερικούς εμπόρους να σκαρφιστούν κάποιους.ιδιαίτερους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους. Όπως αναφέρει το aigialeianews.gr  στο Αίγιο, επιχειρηματίας προτρέπει τον κόσμο να πάει να ψωνίσει στο κατάστημα ρούχων που έχει χωρίς χρήματα, ανταλλάσοντας τον ρουχισμό με αγροτικά προϊόντα!   Συγκεκριμένα μεταξύ των αγροτικών προϊόντων που δέχεται το κατάσ... (συνέχεια)
28-01-2012
Σχέδιο «διχοτόμησης» της ΑΤΕbank και, εν συνεχεία, απορρόφησής της από τον όμιλο της Εθνικής έχει «στα σκαριά» η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Agrotica 2012: Οι διαχρονικές αξίες της αγροτικής παραγωγής και οι ευκαιρίες της κρίσης. Το σενάριο προβλέπει διαχωρισμό του δανειακού χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ σε δυο κομμάτια, ένα «υγιές» κι ένα «τοξικό». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερί... (συνέχεια)
27-01-2012
Το δικό του "Γογλοθά" τραβά ο πρωτογενής τομέας, βλέποντας οι αγρότες την παραγωγή του κόπου τους να σαπίζει από τη μη διαθεσιμότητα και τις χαμηλές τιμές, την ίδια στιγμή που όλα γύρω αυξάνονται, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το να είναι κάποιος αγρότης. Το ράλι των τιμών από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, όπου μεσολαβεί μία σειρά μεσαζόντων, έχει μετατρέψει την ελληνική αγορά τροφίμων σε "παράδεισο" εισαγόμενων προϊόντων, ακόμη και κάποιων που η Ελλάδα παράγει σε... (συνέχεια)
26-01-2012
Πλεονασματικός εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ για το οικονομικό έτος 2012, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο diavgeia. Το πλεόνασμα αγγίζει τα 15.175,00 ευρώ, με τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού να έχουν ως εξής: ΕΣΟΔΑ 242.067.400,00 ευρώ ΕΞΟΔΑ 242.052.225,00 ευρώ.  (συνέχεια)
25-01-2012
Μεγάλες αναταράξεις στην αγορά της γης κινδυνεύει να φέρει η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπως αποκαλύπτει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Agrenda. Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα ΚΑΠ, στο τέλος του 2013 καταργούνται όλα τα ιστορικά δικαιώματα που λαμβάνονταν υπόψη για τις άμεσες ενισχύσεις και ως έτος αναφοράς πλέον θα λαμβάνεται το 2014. Καταλήξαμε στην ιδέα να λάβουμε το 2014 ως έτος αναφοράς ώστε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, λέει ο Επίτροπος Γεωρ... (συνέχεια)