Ανακοινώσεις

05-08-2011
To ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνουν την ψηφιακή δυνατότητα διαδικτυακής εκτύπωσης βεβαίωσης κατά κύριο επάγγελμα αγρότη μέσω του συνδέσμου http://www.opekepe.gr/kkea.asp. Αυτή η βεβαίωση δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από ήδη επικυρωμένα στοιχεία του ΥπΑΑΤ. Για την παραγωγή της βεβαίωσης απαιτείται το ΑΦΜ και τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας που είχε δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στην Φορολογική Δήλωση του οικονομικού έτους 2010. Σημειώνεται α... (συνέχεια)
04-08-2011
Μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά βάμβακος φέρνει η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με ανάλυση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC). Η καλλιεργητική περίοδος 2010/2011 αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά του προϊόντος, καθώς η μέση τιμή του δείκτη Cotton A έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ των 164 σεντς ανά λίμπρα, τιμή υπερδιπλάσια από την περίοδο 2009/2010. Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αναλυτές αποφεύγουν να προχωρήσουν σε μια σαφή εκτίμηση γ... (συνέχεια)
03-08-2011
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Φαίνεται πως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για πάγωμα πληρωμών από τους δημόσιους φορείς στην αρχή της εβδομάδας ευθύνεται για την καθυστέρηση της πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την αρμόδια διεύθυνση ότι θα γίνει την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τελε... (συνέχεια)
27-07-2011
Με τη ΔΕΗ (και όχι με το Διαχειριστή του Συστήματος, ΔΕΣΜΗΕ) θα υπογράφουν στο εξής συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση. Η υπογραφή των Συμβάσεων Πώλησης των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στον ΔΕΣΜΗΕ μέχρι 31/1/2011 θα γίνει στον ΔΕΣΜΗΕ.         Η υπογραφή των Συμβάσεων Πώλησης των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στον ΔΕΣΜΗΕ από 01/0... (συνέχεια)
26-07-2011
Στα 300 €/εκτάριο καθορίστηκε η αξία κάθε δικαιώματος μετά την κατανομή των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2010, ενώ..... κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει μέχρι 4 δικαιώματα, ανάλογα με τις διαθέσιμες εκτάσεις του. Από την κατανομή των νέων δικαιωμάτων επωφελούνται περίπου 48.000 δικαιούχοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι γεωργοί και γεωργοί που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι πληρωμές των γεωργών τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης θα γίνουν τις αμέσως επόμενε... (συνέχεια)
26-07-2011
Παραθέτουμε μόνο τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και όχι άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες που χρωστάνε στο ΙΚΑ. Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών  14.826.675,88 ευρώ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυδωνίας – Κισσάμου  11.593.517,76 ευρώ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας 10.383.991,74 ευρώ Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» 7.558.311,03 ευρώ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επαρχίας Λιβαδειάς ΕΑΣΕΛ 6.430.471,70 ευρώ Αγροτικός Πτ... (συνέχεια)
26-07-2011
Δέσμια των στρεβλώσεων παραμένει η αγορά βιοκαυσίμων, που για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται ενώπιον σημαντικών προβλημάτων: αφενός παρατηρείται ξανά καθυστέρηση στην κατανομή της νέας χρονιάς και μόλις τον περασμένο μήνα εκδόθηκε η πρόσκληση της νέας κατανομής, αφετέρου ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος των ποσοτήτων της περασμένης χρονιάς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κυρώσεις σε εκείνους που πέρυσι είχαν «φουσκώσει» -εσκεμμένα ή μη- τις δηλώσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι σύ... (συνέχεια)
25-07-2011
Νέα υπηρεσία για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης λόγω γήρατος εγκαινίασε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Στην υπηρεσία Υπολογισμός Σύνταξης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, να υπολογίσουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης αλλά και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης.   Πληροφορίες: www.oga.gr   (συνέχεια)
25-07-2011
Η ελαιοκαλλιέργεια ασχολείται µε ένα «φυσικό δέντρο» µε τεράστια ιστορική, οικονοµική και περιβαλλοντική σηµασία, γι’ αυτό και είναι βαθιά ριζωµένο στις παραδοσιακές συνήθειες κάθε παραγωγού. Είναι άριστα δεµένο µε την περιβαλλοντική πολιτική για αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας. Επιπλέον ενισχύει τον πολυδιάστατο ρόλο της γεωργίας, προσφέροντας προϊόντα των οποίων η αξία της παραγωγής δεν υπολογίζεται µόνο σε χρήµα. Αντίθετα, το ελαιόδεντρο εκτιµάται όλο και περισσότερο για την ιστορι... (συνέχεια)