Ανακοινώσεις

07-02-2012
Ο Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2012 στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο πλαίσιο της έκθεσης. Μετά το πέρας της επίσκεψης προέβη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η οικονομική δυσπραγία, η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία επενδύσεων, έχουν προκαλέσει ένα κλίμα ασφυξίας σ... (συνέχεια)
04-02-2012
Μία ακόμη νέα παράνομη αγροτική ενίσχυση καλείται να επιστρέψει και μάλιστα έντοκα η χώρα μας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη, που παρέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου στα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας. Ο κ. Δριβελέγκας από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως εκτός από τα 425 εκατ. Ευρώ, που ζητά πίσω η Κομισιόν και δόθηκαν επί Υπουργίας Σ. Χατζηγάκη, τώρα αναμένεται επίσημο έγγραφο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά πίσω ακόμη 150 εκατ. Ευρ... (συνέχεια)
03-02-2012
Στοιχεία για την εφετινή καλλιεργητική σεζόν στο βαμβάκι, αλλά και τις αποζημιώσεις έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στη βουλή σε σχετική ερώτηση.   Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη: «Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παράδοσης στο σύστημα του βαμβακιού σε όλη τη χώρα. Η φετινή παραγωγή είναι 800.000 τόνοι. Είναι, δηλαδή, 200.000 τόνοι επιπλέον σε σχέση με την περυσινή παραγωγή.   Η μέση παραγωγή με βάση του υπολογισμού... (συνέχεια)
02-02-2012
Μειωμένη κατά 12,5% θα είναι η εγγυημένη τιμή πώλησης του ρεύματος που θα λάβουν όσοι αγρότες υπογράψουν από εδώ και στο εξής συμβάσεις με τη ΔΕΗ, αφού το «κούρεμα» των «ταριφών» που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2012 ισχύει και για όλα ανεξαιρέτως τα «100αρια» φωτοβολταϊκά. Tο νέο τιμολογιακό καθεστώς δεν «αγγίζει» τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ... (συνέχεια)
31-01-2012
Υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση οικιακών ανεμογεννητριών αναμένεται να εκδώσει σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr. Το πρόγραμμα είναι παρόμοιο με τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες 3 – 4 Κιλοβάτ, χωρίς να χρειάζονται φορολογικά στοιχεία και τιμολόγια, ενώ θα γίνεται συμψηφισμός με την ΔΕΗ. Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία θα ρυ... (συνέχεια)
30-01-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας του ρεβιθιού και της φακής, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Ρεβίθια, φακές. Δυο «ξεχασμένες» καλλιέργειες με προοπτική, θα διεξαχθεί  την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας ... (συνέχεια)
28-01-2012
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η ολοένα και πιο μειωμένη προσέλευση κόσμου στα μαγαζιά, ανάγκασε μερικούς εμπόρους να σκαρφιστούν κάποιους.ιδιαίτερους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους. Όπως αναφέρει το aigialeianews.gr  στο Αίγιο, επιχειρηματίας προτρέπει τον κόσμο να πάει να ψωνίσει στο κατάστημα ρούχων που έχει χωρίς χρήματα, ανταλλάσοντας τον ρουχισμό με αγροτικά προϊόντα!   Συγκεκριμένα μεταξύ των αγροτικών προϊόντων που δέχεται το κατάσ... (συνέχεια)
28-01-2012
Σχέδιο «διχοτόμησης» της ΑΤΕbank και, εν συνεχεία, απορρόφησής της από τον όμιλο της Εθνικής έχει «στα σκαριά» η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Agrotica 2012: Οι διαχρονικές αξίες της αγροτικής παραγωγής και οι ευκαιρίες της κρίσης. Το σενάριο προβλέπει διαχωρισμό του δανειακού χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ σε δυο κομμάτια, ένα «υγιές» κι ένα «τοξικό». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερί... (συνέχεια)
27-01-2012
Το δικό του "Γογλοθά" τραβά ο πρωτογενής τομέας, βλέποντας οι αγρότες την παραγωγή του κόπου τους να σαπίζει από τη μη διαθεσιμότητα και τις χαμηλές τιμές, την ίδια στιγμή που όλα γύρω αυξάνονται, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το να είναι κάποιος αγρότης. Το ράλι των τιμών από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, όπου μεσολαβεί μία σειρά μεσαζόντων, έχει μετατρέψει την ελληνική αγορά τροφίμων σε "παράδεισο" εισαγόμενων προϊόντων, ακόμη και κάποιων που η Ελλάδα παράγει σε... (συνέχεια)
26-01-2012
Πλεονασματικός εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ για το οικονομικό έτος 2012, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο diavgeia. Το πλεόνασμα αγγίζει τα 15.175,00 ευρώ, με τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού να έχουν ως εξής: ΕΣΟΔΑ 242.067.400,00 ευρώ ΕΞΟΔΑ 242.052.225,00 ευρώ.  (συνέχεια)