Ανακοινώσεις

18-11-2011
Χορτάσαμε κατεψυγμένο αρακά. Καιρός να μάθουμε πως να καλλιεργούμε το δικό μας φρέσκο και νόστιμο αρακά!  Σπόροι Αρακά Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάπ... (συνέχεια)
17-11-2011
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ.... (συνέχεια)
15-11-2011
Σύστημα δημοσιονομικών διορθώσεων και διαδικασίες ανάκτησης αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007−2013, θεσπίζονται με σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Όπως επισημαίνεται οι διατάξεις της προηγούμενης απόφασης για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων στο πλαίσιο του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, του Ταμείου Συνοχής και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών για την προγραμματική περίοδο 2000−... (συνέχεια)
14-11-2011
Στα γκισέ και τα ΑΤΜ συρρέουν από σήμερα Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, οι δικαιούχοι του 50% της ενιαίας ενίσχυσης για τα δικαιώματα που ενεργοποιήθηκαν το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν περίμεναν την Δευτέρα αφού από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, τα χρήματα είχαν πιστωθεί και μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Επίσης από το μεσημέρι της Δευτέρας θα πιστωθούν αντίστοιχα οι λογαριασμοί των αγροτών που έχουν δηλώσει για την πληρωμή άλλες εμπορικές τράπεζες εκτός της ΑΤΕ ba... (συνέχεια)
10-11-2011
Με αφορμή την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2011 σε 700.000 περίπου δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 970 εκ. ευρώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορεί ότι τα ποσά πληρωμής που θα καταβληθούν στον κάθε δικαιούχο θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) από την Παρασκευή 11.11.2011 και ώρα 18.00. Επίσης η πρόσβαση στην σχετική εφαρμογή γίνεται απλά με τον προσδιορισμό του ΑΦΜ του δικαιούχου. Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλλαν εμπρόθεσμα αίτηση... (συνέχεια)
09-11-2011
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας μιας νέας ποικιλίας μήλων, των  Fuji KIKU, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Κ. Νευροκόπι του νομού Δράμας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.Η ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια της μηλιάς KIKU. Οικονομικά αποτελέσματα, δυνατότητες και προοπτικές» θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 1... (συνέχεια)
08-11-2011
Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη. Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότερο... (συνέχεια)
07-11-2011
Διόλου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ένα ενδεχόμενο που (καλώς ή κακώς) έχει αναζωπυρωθεί εντός και εκτός Ελλάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ποιες είναι οι δυσκολίες Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, μελέτες τραπεζών (ING, UBS, Citigroup) αλλά και της ΕΕ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή στη δραχμή «σκοντάφτει» σε νομικά και τε... (συνέχεια)
05-11-2011
Άνθρακες ο θησαυρός, τουλάχιστον για εκείνους τους αγρότες που θα τον αναζητήσουν στις εκτάσεις που νοικιάζει εσχάτως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Οι εκτάσεις που μοιράζονται στο Κιλκίς είναι επιεικώς ακατάλληλες δια πάσα χρήση, εκτός κι αν όσοι τις νοικιάσουν απλά επιδιώξουν να διευθετήσουν την τυπική γραφειοκρατία των κοινοτικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για τις εκτάσεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, που ανακοίνωσε ότι ενοικιάζονται ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης σε ... (συνέχεια)