Ανακοινώσεις

09-08-2011
Σε μια προσπάθεια να μειώσει την επιβάρυνση που υφίστανται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ακριβές ζωοτροφές και τα λιπάσματα το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τα εντάξει από Σεπτέμβρη στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Το αίτημα του ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε καλό δρόμο, κάτι που επιβεβαίωσε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στον Αστέριο Ροντούλη: «είμαστε σε σ... (συνέχεια)
09-08-2011
Περί τα τέλη Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο – σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες – το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αγροτικές εκτάσεις του Δημοσίου οι οποίες παραχωρηθούν με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή με την καλλιέργεια προϊόντων με ζήτηση, όπως αυτά που εντάσσονται στα αγροτικά καλάθια. Προτεραιότητα θα έχουν οι νέοι αγρότες κάτω των 30 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι στο θέμα είχ... (συνέχεια)
08-08-2011
Τα Ελληνικά Πετρέλαια δρομολογούν πράσινη επένδυση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θερμότητας από βιομάζα ισχύος 4,6 MW στο Σουφλί του Έβρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο energypress.gr, η μελέτη των ΕΛΠΕ για την επένδυση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και εκτιμάται ότι θα λάβει τη σχετική έγκριση εντός εξαμήνου. Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά από δύο χρόνια, το 2013, που θεωρείτα κομβική χρονιά για τη βιομάζα δε... (συνέχεια)
06-08-2011
Την Τρίτη 9 Αυγούστου, ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 4.500.000 εκατ. ευρώ περίπου. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες : Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλ... (συνέχεια)
05-08-2011
Το δρόμο της υπογραφής πήρε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του Μέτρου που αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών και καπνοπαραγωγών. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη φτάνει τα 29.970.786€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποσοστό 71,5% . Σκοπός του Μέτρου είναι η ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών, που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, ... (συνέχεια)
05-08-2011
To ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνουν την ψηφιακή δυνατότητα διαδικτυακής εκτύπωσης βεβαίωσης κατά κύριο επάγγελμα αγρότη μέσω του συνδέσμου http://www.opekepe.gr/kkea.asp. Αυτή η βεβαίωση δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από ήδη επικυρωμένα στοιχεία του ΥπΑΑΤ. Για την παραγωγή της βεβαίωσης απαιτείται το ΑΦΜ και τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας που είχε δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στην Φορολογική Δήλωση του οικονομικού έτους 2010. Σημειώνεται α... (συνέχεια)
04-08-2011
Μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά βάμβακος φέρνει η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με ανάλυση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC). Η καλλιεργητική περίοδος 2010/2011 αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά του προϊόντος, καθώς η μέση τιμή του δείκτη Cotton A έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ των 164 σεντς ανά λίμπρα, τιμή υπερδιπλάσια από την περίοδο 2009/2010. Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αναλυτές αποφεύγουν να προχωρήσουν σε μια σαφή εκτίμηση γ... (συνέχεια)
03-08-2011
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Φαίνεται πως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για πάγωμα πληρωμών από τους δημόσιους φορείς στην αρχή της εβδομάδας ευθύνεται για την καθυστέρηση της πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την αρμόδια διεύθυνση ότι θα γίνει την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τελε... (συνέχεια)
27-07-2011
Με τη ΔΕΗ (και όχι με το Διαχειριστή του Συστήματος, ΔΕΣΜΗΕ) θα υπογράφουν στο εξής συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση. Η υπογραφή των Συμβάσεων Πώλησης των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στον ΔΕΣΜΗΕ μέχρι 31/1/2011 θα γίνει στον ΔΕΣΜΗΕ.         Η υπογραφή των Συμβάσεων Πώλησης των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στον ΔΕΣΜΗΕ από 01/0... (συνέχεια)