Ανακοινώσεις

01-11-2011
Θορυβημένοι είναι οι αγρότες από τις φήμες για εξαίρεσή τους από το ειδικό καθεστώς φορολόγησης, με την υποχρέωση να διατηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων όπως επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τρόικα πιέζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα, με στόχο την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την πιο αυστηρή φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ... (συνέχεια)
31-10-2011
Σε ανοδικούς ρυθμούς επέστρεψαν οι τιμές του καλαμποκιού στις διεθνείς αγορές, καθώς υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία πως οι εισαγωγές της Κίνας θα είναι υψηλότερες από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.Οι επίσημες προβλέψεις τόσο των Κινέζων αξιωματούχων, όσο και του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, κάνουν λόγο για παραγωγή 185 εκατ. τόνων στην Κίνα, ωστόσο οι άνθρωποι της αγοράς ισχυρίζονται πως η χώρα υπερεκτιμά την παραγωγή της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές της εγχώριας αγοράς, στ... (συνέχεια)
29-10-2011
Έχει υπογραφεί ΚΥΑ και περιλαμβάνει το Ν. Σερρών (λεκάνη Στρυμόνα). Αμέσως μετά τη δημοσίευσή της θα γίνει η προκήρυξη του μέτρου για μια πενταετία. Μετά από αρκετά χρόνια συνεχών προσπαθειών, και αφού κατετέθησαν από τους φορείς οι μελέτες που απαιτούνται για να ενταχθεί ο Νομός Σερρών στο πρόγραμμα Απονιτροποίησης, επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το πρόγραμμα είναι έτοιμο να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Βουλευτή ΝΔ Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη, η κοινή Υπουργική ... (συνέχεια)
27-10-2011
Οδηγίες προς τους παραγωγούς σκληρού σίτου οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν την ειδική στήριξη σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου, εξέδωσε με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου (2011 - 2012) ο Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. – Agrocert. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που επιθυμούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (2011-2012), να τύχουν της ειδικής στήριξης, σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου, ενημερώνονται για τα εξής: Όσοι θα... (συνέχεια)
25-10-2011
Υπέρ της διατήρησης των ειδικών χαρακτηριστικών του αγροτικού τομέα της χώρας μας ώστε να ωφεληθούν μειονότητες παραγωγών που οι καλλιέργειες τους έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι παραγωγοί καπνού ποικιλίας «Μπασμά», τάχθηκε με έγγραφο του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός στόχος είναι επίσης να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα πα... (συνέχεια)
24-10-2011
Με έναν σταθερό και πρωτότυπο τρόπο συνεχίζουν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών να επισημαίνουν την απουσία Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στις Σέρρες.     Την τελευταία φορά οργάνωσαν στον χώρο του πάρκινγ του ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στις όχθες του χειμάρρου της Ορεινής, στην πόλη των Σερρών, Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων, την Κυριακή 23 Οκτ 2011, από τις 11.00 έως τις 17.00.    Λίγο δύσκολα προσβάσιμος ο χώρος, αλλά με ευχάριστη έκπληξη συναντήσαμε τον καθ. Αλέξη Μητρόπουλο (ερ... (συνέχεια)
22-10-2011
Αύξηση της τάξης 16,92% παρουσιάζουν οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγουμένου έτους. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται από το τμήμα στατιστικής του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), κατά την διάρκεια του πρώτου επταμήνου του 2011 έχουν εξαχθεί από την χώρα μας 52.590,33 τόνοι του προϊόντος, αξίας 132.756,9 χιλιάδων ευρώ, έναντι 43.752,52 τόνων παρθένου ελαιολάδου που εξήχθησαν το πρώτο επ... (συνέχεια)
21-10-2011
Κόντρα στην κρίση και στην πρακτική που θέλει οι ελληνικές επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα, πέντε Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στην Ελλάδα υλοποιώντας μια νέα σημαντική επένδυση στη Δράμα. Το επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν και πλέον αποκτά σάρκα και οστά με τη φιλοδοξία των δημιουργών του να δώσουν νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών και να ενισχύσουν την ελληνική και τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα, μία ομάδα επιχειρηματιών που αποτε... (συνέχεια)
20-10-2011
Για τις 26 Οκτωβρίου 2011 ήταν να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών η προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011, αλλά η 4ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ (17-20 Οκτωβρίου)  ενδέχεται να πάει λίγο πίσω την πληρωμή, ενώ η εξόφληση του άλλου 50% θα γίνει το διάστημα 15-20 Δεκεμβρίου 2011.   Παράλληλα, σύμφωνα με το αν. μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργο Θεοδωρόπουλο, ο Οργανισμός, όπως και πέρυσι τον Οκτώβριο, προχώρησε σε προγραμμα... (συνέχεια)