Ανακοινώσεις

22-08-2011
Επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους φυσικά πρόσωπα και τέσσερις ακόμη ανατροπές στη φορολογία ακινήτων με στόχο την είσπραξη επιπλέον 2 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας περιλαμβάνει η κυβερνητική ατζέντα για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Πρόκειται για αυξομειώσεις στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και πλήρη κατάργησή του για α... (συνέχεια)
22-08-2011
Με αυξημένες προσδοκίες για τους παραγωγούς καλαμποκιού άνοιξε η χρονιά στη βόρεια Ελλάδα και τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω έλλειψης αποθεμάτων από την προηγούμενη χρονιά και τις τιμές να έχουν φτάσει στα 270-280 ευρώ τον τόνο στον παραγωγό. Οι παραγωγοί αναμένουν τα πρώιμα καλαμπόκια να έχουν πέρα από τη δεδομένη ζήτηση και καλή τιμή. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει η προσφορά καλαμποκιού από γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και από τρίτες χώρες, όπου οι προσφορές... (συνέχεια)
20-08-2011
Την απόφαση για κλιμακωτή παράδοση των έντυπων αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με όσα τονίζονται βεβαίωση καταχώρησης έλαβαν περίπου 9.200 υποψήφιοι ενώ η παράδοση των έντυπων αιτήσεων ξεκινάει μετά τις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου. Η οριστικοποίηση των αιτήσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή ολοκληρώνεται σε κάθε περίπτωση στις 25/8/2011. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΥπΑΑΤ οι πρώτοι ... (συνέχεια)
19-08-2011
Σε μια καλή χρονιά, δείχνει να εξελίσσεται η φετινή για τους Έλληνες σιτοκαλλιεργητές, με τις τιμές για το σκληρό σιτάρι να παραμένουν σταθερά εδώ και δύο μήνες πάνω από τα 25 λεπτά το κιλό (σχεδόν διπλάσιες από την τιμή εκκίνησης της περασμένης χρονιάς) και με το μαλακό σιτάρι να παρακολουθεί, έστω και από κάποια απόσταση (3-4 λεπτά χαμηλότερα) την εξέλιξη της αγοράς. Σε μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια παραγωγή σκληρού σίτου, με τα διεθνή αποθέματα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αποφ... (συνέχεια)
19-08-2011
Πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά «ελληνικού γιαουρτιού» κατέχει η εταιρία «chobani» του Τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.   Τα συγκεκριμένα γιαούρτια (φωτό) έχουν αφήσει πίσω τους μεγάλες βιομηχανίες όπως η Danone και αυτό είναι μια προσωπική επιτυχία του 39χρονου επιχειρηματία, καθώς η στρατηγική του έφερε τις πωλήσεις στον αριθμό των 257,3 εκ δολαρίων το 2010. Βεβαίως το γιαούρτι είναι ελληνικό μόνο στο όνομα, αφού παράγεται και παρασκευάζεται στην Τουρκία. &nbs... (συνέχεια)
18-08-2011
Τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους, θα ξεπεράσει ο πληθυσμός του πλανήτη το 2011, ενώ σε έναν αιώνα θα σταθεροποιηθεί στα 9 – 10 δισεκατομμύρια κατοίκους. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους το 2011, ενώ ακόμη και εάν η δημογραφική αύξηση επιβραδυνθεί, η Αφρική δεν θα ακολουθήσει την εν λόγω επιβράδυνση, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (INED). Το όριο των 6 δις κατοίκων, έχει ήδη ξεπεραστεί από το 1999. Χρειάστηκε να περάσο... (συνέχεια)
17-08-2011
Πολυεθνικές αγγλικών, γαλλικών και ρωσικών συμφερόντων, καθώς και οι γερμανικές βιομηχανίες ζάχαρης Nordzucker και Suedzucker φαίνεται ότι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους προκειμένου να αποκτήσουν το 82,33% των μετοχών που διαθέτει η ΑΤΕBank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), με τον διαγωνισμό που ανακοίνωσε. Ισχυρό δέλεαρ για τους υποψήφιους «μνηστήρες» φαίνεται ότι αποτελούν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας στη Σερβία, αλλά και η «περιουσία» της ΕΒΖ σε Λάρισα και Πλατύ, λόγω των μόνιμων... (συνέχεια)
17-08-2011
Ενεργοποιούνται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δύο μέτρα - εργαλεία- του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και τον περιορισμό των δαπανών των Ταμείων. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, η εφαρμογή του "εργόσημου". Το "εργόσημο", θα αποτελεί στο εξής το μόνο τρόπο καταβολής των αμοιβώ... (συνέχεια)
17-08-2011
Πνίγεται στα «φέσια» η αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές που φθάνουν το 1,5 δις ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ από την αρχή του χρόνου έχουν σφραγιστεί 111.290 ακάλυπτες επιταγές ύψους 1,381δισ ευρώ και 86.257 ήταν οι απλήρωτες συναλλαγματικές, ύψους 134,47εκ ευρώ. Τον Ιούλιο σφραγίστηκαν 15.598 επιταγές συνολικού ποσού 392,9εκ ευρώ, ποσό που εμφανίζει άνοδο της τάξης του 136,26%, σε σχέση με τον Ιούλιο 2010. Ακόμα διευκρινίζεται πως το 53% του ποσού (δηλα... (συνέχεια)