Ανακοινώσεις

24-02-2012
Θεμελιώδεις είναι οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού των λιπασμάτων για να «ανθίσει» ο τομέας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Rabobank. Η αστάθεια στις τιμές των λιπασμάτων την τελευταία τετραετία, έχει αλλάξει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των κέντρων των αποφάσεων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού λιπασμάτων, οι οποίοι δείχνουν να «τα έχουν χαμένα», πραγματοποιώντας σπασμωδικές κινήσεις. Kατά τη διάρκεια του 2011 σημειώθ... (συνέχεια)
23-02-2012
Ελλειμματική παραμένει η χώρα μας στην παραγωγή οσπρίων, καθώς υπολείπεται σημαντικά της εγχώριας κατανάλωσης, οι ανάγκες της οποίας κατά συνέπεια καλύπτονται στην πλειονότητά τους από εισαγωγές. Η εγχώρια παραγωγή οσπρίων εκτιμάται σε 10.000 τόνους, με την κατανάλωση να φτάνει τις 45.000 τόνους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη της καλλιέργειάς τους, πολλώ δε μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρόβλημα της ελλειμματικότητας σε φυτικές πρωτεΐνες αποτελεί χαρα... (συνέχεια)
22-02-2012
Στο ποσό των 25.414.532,45 ευρώ ανέρχεται το τίμημα που διατίθεται να καταβάλει η ινδική εταιρεία Bommidala Enterprises Ltd για την απόκτηση του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου η ΑΤΕbank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕ για την πώληση του 99,98% των μετοχών της ΕΛΒΙΖ Α.Ε. η τελική προσφορά της ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. η οποία και έγινε δεκτή από την Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2.197.000 ευρώ (αξία μετοχών και αναλαμβανόμενα δάνεια). Αναλυτικά η Αγροτικής Τράπεζα α... (συνέχεια)
21-02-2012
Από τα 562,44 ευρώ ξεκινούν και κλιμακώνονται μέχρι τα 1.587,24 ευρώ οι νέες ασφαλιστικές εισφορές (σε ετήσια βάση) των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός. Αν ανατρέξει κανείς στον αντίστοιχο περσινό πίνακα θα διαπιστώσεις ότι οι εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν για το 2012 οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ είναι αυξημένες από 26,01 ευρώ έως 74,61 ευρώ ετησίως. Ειδικότερα σύμφωνα με τον πίνακα για το 2012 οι νέες ασφαλ... (συνέχεια)
20-02-2012
Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έως και την 30η Μαρτίου θα έχουν την δυνατότητα οι υποψήφιοι κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν τους φακέλους τους, προκείμενου να ενταχθούν στην Δράση 1.2 του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» για τη Βιολογική Κτηνοτροφία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η προκήρυξη της δράσης, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια», το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ και αφορούν Δημόσια Δαπάνη. Οι ενδιαφερόμενοι – υ... (συνέχεια)
18-02-2012
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε η εγκύκλιος αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων που αφορά στη διαδικασία υποβολής «ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012» Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, η οποία θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο.   Ειδικότερα στην περίπτωση της μεταβίβασης δικαιω... (συνέχεια)
17-02-2012
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτ... (συνέχεια)
16-02-2012
Απούλητη μένει η πατάτα στις αποθήκες των παραγωγών του Νευροκοπίου Δράμας. Το 50% της τρέχουσας παραγωγής - περί τους 50.000 τόνους - πατάτας εξακολουθεί, σύμφωνα με το Δήμαρχο της περιοχής, Μελέτη Μαυρίδη, να παραμένει αδιάθετη. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο «οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας στα 10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 20 με 22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 70 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμ... (συνέχεια)
15-02-2012
Την απόφαση να ενεργοποιηθεί η ομάδα εργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την προώθηση των διμερών σχέσεων στον αγροτικό τομέα, ενόψει της σύγκλησης της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα γίνει όσο γίνεται πιο σύντομα, ανακοίνωσε σήμερα στη Μόσχα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στους χώρους της μεγάλης έκθεσης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ProdExpo, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «το 23% των ελληνικών εξαγωγών προς τη... (συνέχεια)
14-02-2012
Αίσιο τέλος με κατάληξη το… γάμο διαφαίνεται στον ορίζοντα για το πολύμηνο φλερτ της Ευρωφάρμ με την ΕΛΒΙΖ σε μια συμφωνία που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την αγορά ζωοτροφών και, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για ολική επαναφορά του «κοιμώμενου γίγαντα», όπως χαρακτηρίζουν άνθρωποι του κλάδου τη θυγατρική της ΑΤΕ.   Η πρόταση που έχει καταθέσει στο σύμβουλο πώλησης Deloitte η γνωστή εταιρεία εμπορίας και διακίνησης γεωργικών προϊόντων φαίνεται να κερδίζει την... (συνέχεια)