Ανακοινώσεις

13-09-2018
Συνέντευξη έδωσε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοινώνοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα.  Τα βασικά σημεία, που προέκυψαν από τις απαντήσεις του υπουργού, είναι τα εξής: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017. Σχετικά με τη μετεξέλιξη του Οργανισμού, θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και με αλ... (συνέχεια)
11-09-2018
 «Μία νέα γεωργία σε μία νέα εποχή», είναι το σύνθημα που θα διατρέχει την παρουσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην 83η ΔΕΘ που  πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.    Με το συγκεκριμένο σύνθημα το ΥΠΑΑΤ εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας, στη μεταφορά γνώσης και στην παροχή γεωργικών συμβουλών. Τα παραπάνω θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα του ΥΠΑΑΤ στην ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο τη... (συνέχεια)
07-09-2018
Αγροτουρισμός είναι η ειδική μορφή τουρισμού υπαίθρου η οποία αφορά την παροχή υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας ή και εστίασης σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες προσφέρονται συνδυαστικά με δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, όπως και με την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς αγροτικού τοπίου. Η δραστηριότητα του αγροτουρισμού συνδυάζεται υποχρεωτικά με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ... (συνέχεια)
05-09-2018
7|8|9 Δεκεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.  Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας π... (συνέχεια)
04-09-2018
H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Ελληνικό Σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων», την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.30 με 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», Αίθουσα Β.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι φορέων... (συνέχεια)
03-09-2018
Ανακοίνωση για τη συγκομιδή και εμπορία των ακτινιδίων εσοδείας 2018 εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους συναλλασσόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κ.λπ.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «σε εφαρμογή της υπ? αριθμ. 72/109346/... (συνέχεια)
31-08-2018
Η χημική αποφύλλωση στο βαμβάκι είναι βασική εργασία και δεν πρέπει να την αποφεύγουν οι παραγωγοί. Τα κλειδιά για επιτυχημένη αποφύλλωση της βαμβακοκαλλιέργειας είναι: ο σωστός χρόνος αποφύλλωσης (σωστό στάδιο καλλιέργειας) σωστή χρήση αποφυλλωτικών (δοσολογίας και όγκου ψεκαστικού υγρού) κατάλληλες καιρικές συνθήκες εφαρμογής αποφυλλωτικών   Αποφυλλώνοντας την καλλιέργεια, επιταχύνουμε την συγκομιδή διασφαλίζοντας μεγάλη παραγωγή στο πρώτο χέρ... (συνέχεια)
30-08-2018
ΚΛΑΔΟΣΠΟΡΙΟ (Cladosporium fulvum, fulvia fulva) Διαπιστώσεις: Την είσοδό του έκανε το κλαδοσπόριο στις όψιμες καλλιέργειες με τομάτες (3-5 σταυρούς) θερμοκηπίου, συνεχίζεται στις πρώιμες (8-10 σταυρούς). Οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για τη ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοσή του. Συνθήκες ανάπτυξης: Η ασθένεια προσβάλλει τα φυτά στα θερμοκήπια όταν επικρατούν υψηλή υγρασία 70%-95% και θερμοκρασίες από 4-32oC, με άριστη θερμοκρασία 22-24 oC. Συμπτώματα:&n... (συνέχεια)
29-08-2018
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μελιού παγκοσμίως μετά την Κίνα με τους 600.000 Ευρωπαίους μελισσοκόμους να παράγουν 200.000 τόνους ετησίως. Για να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι να ενισχυθούν και να προστατευθούν από των εξωτερικό ανταγωνισμό και την θνησιμότητα των μελισσών.   Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο Μάρτη ψήφισμα με το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Εθνικές Κυβερνήσεις να λάβουν σειρά μέτρων που θ... (συνέχεια)
28-08-2018
Στην κρισιμότερη γενιά κτηματογράφησης, προβλέπεται να μπει εντός του Φθινοπώρου το Εθνικό Κτηματολόγιο, κηρύσσοντας την έναρξη της τελευταίας φάσης του μεγάλου έργου που περιλαμβάνει την συλλογή δηλώσεων για πάνω από το μισό της ελληνικής επικράτειας, το οποίο αντιστοιχεί στο 67,5% της έκτασης της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο κομμάτι κτηματογράφησης (18,5 εκατομμύρια δικαιώματα) καθώς βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές και αυτό δυσχεραίνει τα αποδεικτικά στοιχεία... (συνέχεια)