Ανακοινώσεις

30-01-2012
Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας του ρεβιθιού και της φακής, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Ρεβίθια, φακές. Δυο «ξεχασμένες» καλλιέργειες με προοπτική, θα διεξαχθεί  την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις  10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας ... (συνέχεια)
28-01-2012
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η ολοένα και πιο μειωμένη προσέλευση κόσμου στα μαγαζιά, ανάγκασε μερικούς εμπόρους να σκαρφιστούν κάποιους.ιδιαίτερους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους. Όπως αναφέρει το aigialeianews.gr  στο Αίγιο, επιχειρηματίας προτρέπει τον κόσμο να πάει να ψωνίσει στο κατάστημα ρούχων που έχει χωρίς χρήματα, ανταλλάσοντας τον ρουχισμό με αγροτικά προϊόντα!   Συγκεκριμένα μεταξύ των αγροτικών προϊόντων που δέχεται το κατάσ... (συνέχεια)
28-01-2012
Σχέδιο «διχοτόμησης» της ΑΤΕbank και, εν συνεχεία, απορρόφησής της από τον όμιλο της Εθνικής έχει «στα σκαριά» η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Agrotica 2012: Οι διαχρονικές αξίες της αγροτικής παραγωγής και οι ευκαιρίες της κρίσης. Το σενάριο προβλέπει διαχωρισμό του δανειακού χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ σε δυο κομμάτια, ένα «υγιές» κι ένα «τοξικό». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερί... (συνέχεια)
27-01-2012
Το δικό του "Γογλοθά" τραβά ο πρωτογενής τομέας, βλέποντας οι αγρότες την παραγωγή του κόπου τους να σαπίζει από τη μη διαθεσιμότητα και τις χαμηλές τιμές, την ίδια στιγμή που όλα γύρω αυξάνονται, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το να είναι κάποιος αγρότης. Το ράλι των τιμών από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, όπου μεσολαβεί μία σειρά μεσαζόντων, έχει μετατρέψει την ελληνική αγορά τροφίμων σε "παράδεισο" εισαγόμενων προϊόντων, ακόμη και κάποιων που η Ελλάδα παράγει σε... (συνέχεια)
26-01-2012
Πλεονασματικός εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ για το οικονομικό έτος 2012, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο diavgeia. Το πλεόνασμα αγγίζει τα 15.175,00 ευρώ, με τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού να έχουν ως εξής: ΕΣΟΔΑ 242.067.400,00 ευρώ ΕΞΟΔΑ 242.052.225,00 ευρώ.  (συνέχεια)
25-01-2012
Μεγάλες αναταράξεις στην αγορά της γης κινδυνεύει να φέρει η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπως αποκαλύπτει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Agrenda. Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα ΚΑΠ, στο τέλος του 2013 καταργούνται όλα τα ιστορικά δικαιώματα που λαμβάνονταν υπόψη για τις άμεσες ενισχύσεις και ως έτος αναφοράς πλέον θα λαμβάνεται το 2014. Καταλήξαμε στην ιδέα να λάβουμε το 2014 ως έτος αναφοράς ώστε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, λέει ο Επίτροπος Γεωρ... (συνέχεια)
21-01-2012
Να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών του Κ.Νευροκοπίου από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ζητά από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στην περιοχή προκαλούν ζημιές στις αδιάθετες ποσότητες πατάτας. Υπολογίζεται ότι περίπου 55.000 τόνοι βρίσκονται αδιάθετοι στις αποθήκες και τα χωράφια των παραγωγών, περίπου η μίση παραγωγή πατάτας της περιοχής.  (συνέχεια)
20-01-2012
Ένα μίνι ανοδικό ράλι πραγματοποιούν οι τιμές του βαμβακιού στην αγορά της Νέας Υόρκης τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Οι πρόσφατες εκτιμήσεις της εθνικής Κινεζικής επιτροπής κάνουν λόγο για μείωση των φυτεύσεων κατά 10,5% στην Κίνα για το 2012, τη στιγμή που οι προηγούμενες προβλέψεις υπολόγιζαν μείωση κατά 8,2%. Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν τις προσδοκίες για το διεθνές εμπόριο και έχουν φέρει τις τιμές στα 96,74 σεντς ανά λίμπρα.  (συνέχεια)
19-01-2012
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την επικαιροποίηση της εφαρμογής «Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαίωσης Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη» μέσα από την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη για το έτος 2012 (χρονικό διάστημα ισχύος από 1/1/2012 έως 31/1/2013) και η οποία δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από ήδη επικυρωμένα στοιχεία του ΥπΑΑΤ. Επισημαίνεται ότι η χορήγηση της βεβαίωσης δεν απαλλάσσει τον παραγωγό από την υποχρέωση της εγγ... (συνέχεια)