Ανακοινώσεις

06-10-2011
Οι μικρές ανεμογεννήτριεςσυγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μετά τον σχετικό κορεσμό στα φωτοβολταϊκά, αλλά και χάρη στα κίνητρα που δίνει ο νέος νόμος 3851, ο οποίος διαμορφώνει ειδικό ενιαίο τιμολόγιο για τα νησιά και το ηπειρωτικό σύστημα, 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα και διευκολύνει την αδειοδοτική διαδικασία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Θανάση Γεωργακόπουλος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) κατά την παρουσίαση που έκα... (συνέχεια)
04-10-2011
Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν στα κατά τόπους καταστήματα του ΕΛΓΑ τη δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής για το 2011 όσοι παραγωγοί για διάφορους λόγους δεν την κατέθεσαν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν είναι: 1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής), όπου θα αναγράφονται: α) τα στοιχεία του αγροτεμαχίου (τοποθεσία, είδος καλλιέργειας και έκταση) β) τα στοιχεία του κατόχου του αγροτεμαχίου (ονοματεπώνυ... (συνέχεια)
03-10-2011
Κάποτε ένας γεωργός αρρώστησε βαριά. Κάθε μέρα που περνούσε όλο και χειροτέρευε. Τότε κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος του και κάλεσε κοντά του τους δύο γιους του, που ήταν δυνατά και γεροδεμένα παλικάρια  αλλά είχαν ένα μεγάλο ελάττωμα: την τεμπελιά. Έτσι με αδύνατη και κουρασμένη φωνή τους είπε: - Παιδιά μου εγώ τώρα φεύγω απ' αυτόν τον κόσμο και αφήνω στα χέρια σας ότι έχω. Εγώ δούλεψα όσο μπορούσα. Τώρα είναι η σειρά σας να δουλέψετε για να μη χαθούν όλα αυτά που θα σας αφήσω.... (συνέχεια)
02-10-2011
Εντόπισαν 5.000 οιονεί αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 29.000 στρεμμάτων στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και ήδη οργανώνεται η διανομή –ενοικίασή τους με σύσταση τοπικών επιτροπών σε αγρότες έναντι συμβολικού τιμήματος με στόχο την αύξηση της παραγωγής. Αυτό προκύπτει από τη σύσκεψη που οργανώθηκε στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με θέμα τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος μίσθωσης αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του ΥΠΑΑΤ για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιε... (συνέχεια)
30-09-2011
Δεύτερη ευκαιρία σε όσους πρώην και νυν καπνοπαραγωγούς δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο περιβόητο Μέτρο 144 δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για τη δράση που επιστρέφει έως και 9.000 ευρώ στους γεωργούς που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού του έτους 2009 και από την πρώτη του προκήρυξη εγκρίθηκαν 41.400 δικαιούχοι, στους οποίους έχει πληρωθεί το ποσό της α’ δόσης (93.786.133,28 ευρώ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 27 Οκτωβρίου και σύμφων... (συνέχεια)
30-09-2011
Η υποχρέωση καθημερινής ανάρτησης από τα εκκοκκιστήρια της ισχύουσας διεθνούς τιμής του βαμβακιού και της τιμής αγοράς του σύσπορου βαμβακιού ισχύει και για φέτος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, με έγγραφο που διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (ΟΠΕΚΕΠΕ, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), σχετικά με τις διαδικασίες παραλαβής και εκκόκκισης του σύσπορου βαμβακιού εσοδείας 2011 από τα... (συνέχεια)
29-09-2011
Παράπλευρες ωφέλειες από τις βροχοπτώσεις, που κατ' άλλα ζημίωσαν τις σοδειές, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορούν να καταγραφούν στην αγορά καλαμποκιού. Οι "μπόρες" που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα, αλλά συνέβαλαν στη "συγκράτηση" των τιμών παραγωγού σε επίπεδα περί τα 20 λεπτά το κιλό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγωγών καλαμποκιού αλλά και γεωπόνων, οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές τις χώρ... (συνέχεια)
27-09-2011
Εισφορά ακόμη και τις επιδοτήσεις που πληρώνει στους αγρότες η Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός, έβαλε η κυβέρνηση που κατελήφθη από “φορολογικό αμόκ“, μοιράζοντας αδιακρίτως χαράτσια σε όλους όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.           Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αγρότες -και μάλιστα χαμηλού εισοδήματος- οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στο εισόδημα επί του οποίου επιβάλλεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζονται και οι επι... (συνέχεια)
27-09-2011
Την αναθεώρηση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές θα βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους φορείς της αγοράς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ παράλληλα αναζητεί τρόπους επίλυσης του προβλήματος χρηματοδότησης των επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.   Oπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για ν... (συνέχεια)