Ανακοινώσεις

21-10-2019
Παρουσιάστηκε σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου το EUCOTTON, από την «EUROPEAN COTTON ALLIANCE», την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος.  Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του Εμπορικού Σήματος Ευρωπαϊκού Βάμβακος («EUCOTTON»), που προσδίδει ταυτότητα στο προϊόν που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την παρουσίαση του «EUCOTTON», έκανε ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος» Αντώνης Σιάρκος. Από φέτος το σήμα «EUCOTTON» συνοδεύει τα παραγόμενα σε εκκοκκιστήρια της Ε.Ε. ... (συνέχεια)
16-10-2019
H FARMA-CHEM S.A υποστηρίζει για άλλη μία φορά έμπρακτα τέτοιες δράσεις, συμμετέχοντας ως Χρυσός Χορηγός. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, ομάδα γεωπόνων και στελεχών της εταιρείας θα δώσει ενεργά το παρόν στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής. Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο διοργανώνεται από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος (Hellenic Entomological Society) σε συνεργασία με Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στις 15-18 Οκτωβρίου 2019, στο Μέγαρο Μ... (συνέχεια)
15-10-2019
Με τις γυναίκες αγρότισσες και κτηνοτρόφους, που καθημερινά παλεύουν στο χωράφι, στην κτηνοτροφική μονάδα, στην ύπαιθρο, στο σπίτι, στην οικογένεια μιλά το neapaseges.gr.  Στις γυναίκες, τις αφανείς, πολλές φορές, ηρωίδες, την αγρότισσα, που συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία, είναι αφιερωμένη η 15η Οκτώβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, για να θυμίζει και να υπενθυμίζει σε όλους τον πολύτιμο ρόλο τους. Για να θυμίζει την αδιάκοπη συνεισφορά του... (συνέχεια)
14-10-2019
Ως µια καλή εναλλακτική για τις εκτάσεις που καλλιεργούνται µε σκληρό σιτάρι ή ηλίανθο, όσον αφορά το εισόδηµα του παραγωγού παρουσιάζεται η ελαιοκράµβη, µε θετικά αποτελέσµατα και στην εναλλαγή ετησίως των καλλιεργειών αυτών µε το ενεργειακό φυτό. Φέτος, πολλοί παραγωγοί παρακολουθούν την πορεία των βροχών για να αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν την καλλιέργειά της ελαιοκράµβης σε περισσότερα στρέµµατα. Την περασµένη χρονιά 30.000 στρέµµατα ελαιοκράµβης καλλιεργήθηκαν στην Ξάνθη και περίπου άλλα ... (συνέχεια)
12-10-2019
4ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Καρδίτσας και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου.  Οι οδηγίες του παρόντος δελτίου αφορούν μετασυλλεκτικές πρακτικές στα βαμβακοχώραφα για ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για τις απαραίτητες καλλιεργητικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού. Διαπιστώσεις Οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Στις ... (συνέχεια)
11-10-2019
Τρεις είναι οι υποψήφιοι μισθωτές των δύο εργοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Νίκος Παπαϊωάννου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης. Οι τρεις υποψήφιοι είναι η «Innovation Brain» του Λούκας Φέκερ, η «Royal Sugar» του Χρήστου Καραθανάση και η κοινοπραξία «Royal Sugar και Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας». Η εκμίσθωση θα αφο... (συνέχεια)
10-10-2019
Μερικοί παραγωγοί φυλλοβόλων δένδρων μετά την συγκομιδή «μαζεύουν» τα ψεκαστικά τους και θεωρούν ότι θα κάνουν οικονομία αν δεν ψεκάσουν μετά την συγκομιδή ή στην πτώση των φύλλων. Από την ουλή όμως που αφήνουν π.χ. τα φύλλα όταν πέφτουν μπορεί να γίνει μόλυνση από βακτήρια και από μύκητες ξύλου. Τα συμπτώματα θα φανούν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού και τότε ο τοπικός γεωπόνος θα καλεστεί να κάνει το «μάγο» για να σώσει όχι απλώς την παραγωγή αλλά τα δένδρα. Χρειάζεται προ... (συνέχεια)
09-10-2019
Στις περιοχές που υπάρχουν συμπτώματα προσβολών συστήνονται καλλιεργητικά μετρα για προληπτικούς λόγους και όπου είναι απαραίτητο και ψεκασμοί των οπωρώνων στην αρχή και στο τέλος της πτώσης των φύλλων με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο χαλκούχο σκεύασμα. ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙΑ Ο παθογόνοι μύκητες διαχειμάζουν μέσα στα πεσμένα φύλλα, όπου σχηματίζουν περιθήκια. Από αυτά την άνοιξη απελευθερώνονται ασκοσπόρια, τα οποία προκαλούν τις πρωτογενείς μολύνσεις στην τρυφερή βλάστηση. Για τον δραστικό περ... (συνέχεια)
08-10-2019
Η Bayer καλωσόρισε αγρότες, ακαδημαϊκούς, κορυφαίους ειδικούς της διεθνούς βιομηχανίας και άλλους εμπλεκόμενους στη φετινή διοργάνωση “Future of Farming Dialogue 2019”, μια ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας. Η Γεωργία αποτελεί πυλώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Για το λόγo αυτό, η Bayer επενδύει περισσότερα από 25 δισ. Ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη της γεωργίας για τα επόμενα 10 χρόνια. Παράδειγμα αποτελεί η κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα “FieldView” που θα χ... (συνέχεια)
07-10-2019
Ο Ιός της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας, μια νέα ασθένεια που απειλεί τις καλλιέργειες τομάτας και πιπεριάς στην Ελλάδα!! Ο Ιός της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας για πρώτη φορά διαπιστώθηκε στο Ισραήλ το 2014. Έκτοτε διαπιστώθηκε και στην Ιορδανία, Γερμανία, Ιταλία, Καλιφόρνια, των ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Μεξικό. Τον Σεπτέμβριο του 2019 διαπιστώθηκε στη Ελλάδα σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας στην Κρήτη. Αίτιο: Ο Ιός ToBRFV ανήκει στο γένος Tobamovi... (συνέχεια)