Ανακοινώσεις

06-03-2020
Εγκεκριμένες Δραστικές Ουσίες (μυκητοκτόνα) για την καλλιέργεια της ελιάς. * Η δραστική ουσία Μανκοζέμπ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στις ποικιλίες Καλαμών και Κορωνέϊκη. Ο πίνακας είναι ενδεικτικός και υπόκειται σε τροποποιήσεις (οδηγία 91/414/Ε.Ε) Διαβάζετε την ετικέτα συσκευασίας. Εφαρμόζετε σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης. Χρησιμοποιείτε με σύνεση τα φυτοφάρμακα.  ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (συνέχεια)
18-02-2020
O ΣΠΕΛ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ανάδειξη του ρόλου της θρέψης των καλλιεργειών στην αύξηση των αποδόσεων και της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, μαζί με την Τεχνική Ομάδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, δημοσίευσε το «Ημερολόγιο Θρέψης/ Χειμώνας 2020», δίνοντας βασικές κατευθύνσεις για τις ανάγκες θρέψης των Σιτηρών, της Ελιάς, της Πατάτας και των Γιγαντόκαρπων (Μηλιά-Αχλαδιά-Κυδωνιά). ΣΙΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα σιτηρά αποτελούν από τ... (συνέχεια)
15-02-2020
Όπως κάθε χρόνο από το 2005, έτσι και φέτος η Bayer τοποθετείται από το CDP σε κορυφαία θέση. Ο κος Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG δήλωσε σχετικά «Ως κορυφαία εταιρία καινοτομίας, θα προωθήσουμε τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα εργασιών μας». Πολλοί επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους τις αξιολογήσεις CDP στις επενδυτικές τους αποφάσεις. Ο αναγνωρισμένος οργανισμός αξιολόγησης CDP (πρώην "Project Carbon Disclosure Project") ανακοίνωσ... (συνέχεια)
13-02-2020
Οι ελαιοκαλλιεργητές αυτή την εποχή θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που σε συνδυασμό με την εφαρμογή του κλαδέματος θα βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των επιβλαβών εχθρών και ασθενειών κατά την βλαστική περίοδο που ακολουθεί. Το κλάδεμα της ελιάς πρέπει να εφαρμόζεται το χειμώνα μετά τη συγκομιδή και πάντα πριν την έναρξη της ανθοφορίας. Σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος παγετού το χειμώνα πρέπει να γίνεται αργότερα, όταν τα δένδρα εισέρχονται στην βλαστι... (συνέχεια)
08-02-2020
Το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% κατά την περίοδο 2019/20, φθάνοντας τα 9,4 εκατομμύρια τόνους.  Σύμφωνα με την ICAC η Κίνα θα πρέπει να παραμείνει ο κορυφαίος εισαγωγέας στον κόσμο σε 1,8 εκατομμύρια τόνους, αν και ο αριθμός αυτός θα αντιπροσωπεύει ετήσια πτώση 14%. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί σε μερικές μεγάλες χώρες παραγωγής, με την Τουρκία να αναθεωρείται προς τα κάτω σε 815.000 τόνους και το Πακιστάν σε 1.35 εκατομμύρια τόνους. Ως αποτέλεσμ... (συνέχεια)
07-02-2020
H Bayer επενδύει σε καινοτομία και βιώσιμη γεωργία για να είναι εφικτή η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας τροφής υψηλής ποιότητας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους πιο αποτελεσματικά και πιο υπεύθυνα. – Την δέσμευσή της στην καινοτομία, τη βιώσιμη γεωργία αλλά και τον Έλληνα παραγωγό είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Bayer σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της φετινής 28ης Agrotica. Πιο αναλυτικά, στην εκδήλωση που διεξήχθη την Παρασκευή 31/1 στο Nikopolis Hotel... (συνέχεια)
05-02-2020
Από επιτόπιους ελέγχους σε καλλιέργειες κριθαριού και από εξετάσεις δειγμάτων που έχουν προσκομισθεί στην Υπηρεσία μας έχουν διαπιστωθεί μολύνσεις από Ελμινθοσποριάσεις και Ωίδιο. Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα σε περιοχές όπου συνηθίζεται η μονοκαλλιέργεια σιτηρών. Οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται και να παρατηρούν τα κτήματά τους και σε περίπτωση σοβαρής προσβολής να προβούν άμεσα σε ψεκασμό με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο. Η απόφαση για ψεκασμό θα πρέπει πάντα να παίρνεται σε... (συνέχεια)
04-02-2020
Μετά από ψηφοφορία το Δ.Σ. του ΣΠΕΛ για την επόμενη διετία συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Στη Θεσσαλονίκη, στις 1/02/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, συνήλθαν σε πρώτη σύσκεψη τα εκλεγέντα μέλη από τις αρχαιρεσίες της ίδιας ημερομηνίας, με θέμα την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από ψηφοφορία το Δ.Σ. του ΣΠΕΛ για την επόμενη διετία συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROCHEM AGRO ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ... (συνέχεια)
30-01-2020
Σας περιμένουμε με μεγάλες προσφορές στο Περίπτερο 2 Stand Νο 14‼️ (συνέχεια)