Ανακοινώσεις

21-01-2020
Τα καλλιεργητικά μέτρα και οι ψεκασμοί που προτείνονται κατά την περίοδο του ληθάργου των δένδρων έχουν σκοπό να μειώσουν τους αρχικούς πληθυσμούς των εχθρών (έντομα, ακάρεα) καθώς και τα αρχικά μολύσματα των ασθενειών (μυκητολογικές, βακτηριολογικές), με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών κατά την επερχόμενη βλαστική περίοδο. ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ - ΚΕΡΑΣΙΑ - ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν οπωρώνες που παρουσίασαν προσβολές κατά την προηγούμενη καλλ... (συνέχεια)
14-01-2020
Η Bayer και η Atomwise, ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) που χρησιμοποιείται την ανακάλυψη φαρμάκων, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την ανάπτυξη δύο προγραμμάτων φυτοπροστασίας. Οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αύξηση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων, των εντόμων και των μυκήτων στα υπάρχοντα προϊόντα στην αγορά, συνεπώς απαιτούνται νέοι μηχανισμοί δράσης για αποτελεσματική, ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών. Ανάλογα με την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων, η ... (συνέχεια)
13-01-2020
«Η γη και το έδαφος στην Ευρώπη. Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτούς τους ζωτικής σημασίας πεπερασμένους πόρους κατά τρόπο βιώσιμο» είναι ο τίτλος μελέτης που εκπόνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ).  Χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στη συνειδητοποίησή μας -με απλές πληροφορίες- για τη σημασία των εδαφών και της γης στη ζωή μας, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε σε ποια κρίσιμη καμπή έχουμε φέρει τη Γη και τι ακριβώς διακυβεύεται. «Δεν μπορούμε να ζήσου... (συνέχεια)
10-01-2020
Το νομοθετικό προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα αλλά και τον απολογισμό των πεπραγμένων παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.  Μία σειρά δεσμεύσεων για τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες περιλαμβάνουν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών, την οργάνωση της αγοράς, την δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, την Τριτοβάθμια εκπροσώπηση των αγροτών, τον αγροτικό συνδικαλισμό, τις ελληνοποιήσεις κ.ά. παρουσίασε σήμερα ο... (συνέχεια)
09-01-2020
Ένα εµπορικό µείγµα που αφήνει περιθώρια για µέσες τιµές µε θετικό πρόσηµο ξεδιπλώνεται µέσα στο 2020 για βασικές εκτατικές καλλιέργειες, µε τη ζήτηση για ζωοτροφές να ανακάµπτει, όσο παράλληλα η προσφορά περιορίζεται. Το ανοδικό µοµέντουµ ενισχύεται αφενός και από την περαιτέρω αύξηση του πληθυσµού του πλανήτη, αλλά και αφετέρου από το κράτηµα της παγκόσµιας οικονοµίας σε αναπτυξιακούς ρυθµούς Ανοδικό µοµέντουµ φαίνεται ότι διαµορφώνεται το 2020 σε βασικές εκτατικές καλλιέργειες, µε συντελεσ... (συνέχεια)
08-01-2020
Στόχος της Bayer τη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε, είναι να ελαχιστοποιήσει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις επιχειρησιακές της λειτουργίες. Μεταξύ των άλλων φιλόδοξων στόχων της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη μέχρι το 2030, ξεχωρίζουν η προσβασιμότητα στην υγεία και τη διατροφή σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και σε ευπαθείς ομάδες. Μια νέα δεκαετία ξεκινά και μαζί της η Bayer αναλαμβάνει δράση ώστε να υλοποιήσει μια σειρά μέτρων και δεσμεύσεων βιωσιμότητας. Σε συμφωνία μ... (συνέχεια)
07-01-2020
Η ChemChina ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να εισφέρει το 100% των μετοχών της εταιρείας φυτοπροστασίας και σπόρων, Syngenta A.G. και το 74,02% των μετοχών της ADAMA Ltd στο νεοσυσταθέν σχήμα της Syngenta Group, ενώ παράλληλα η μητρική εταιρεία ChemChina αναμένεται να προχωρήσει στην εξασφάλιση μιας σειράς σημαντικών αγροτικών δραστηριοτήτων από τον όμιλο Sinochem. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ChemChina, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης των κινεζικών ... (συνέχεια)
03-01-2020
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ! (συνέχεια)
21-12-2019
Με διάκριση για τη συμμετοχή της στο διάλογο BRAVO Sustainability dialogue & awards 2019 με την πρωτοβουλία «Πρόγραμμα Certified Sustainable FiberMax®: Παραγωγή βαμβακιού με βιώσιμες πρακτικές – από το σπόρο στο ρούχο» βραβεύτηκε η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, στην ετήσια εκδήλωση BRAVO 2019 την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής. «Είμαστε υπερήφανοι γιατί, σήμερα, επιβραβεύεται το πρόγραμμα μας Certified Sustainable FiberMax® (CSF), το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία επώνυμου, υψηλής προ... (συνέχεια)
20-12-2019
Το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Δεκεμβρίου 2019, καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άμεσες ενισχύσεις για τις αιτήσεις (ΟΣΔΕ) 2019, συνολικού ποσού 876.600.573,87 ευρώ. Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού: Υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης ύψους 331.387.079.73 ευρώ σε 594.827 δικαιούχους. Μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους ανέρχεται στο ποσό των 1.017.436.867,4... (συνέχεια)