Ανακοινώσεις

04-06-2020
Η Bayer, πιστή στο όραμά της «Health for All, Hunger for None» για τη βελτίωση και διατήρηση της παγκόσμιας υγείας και διατροφής, προχώρησε με σειρά ενεργειών, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει τα δύο πολυτιμότερα αγαθά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια της πρόσφατης κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.   Bayer Ελλάς: Το όραμά μας «Υγεία και Διατροφή για Όλους», κίνητρο για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. H Bayer ένωσε τις δυνάμεις της με την επιστημον... (συνέχεια)
22-05-2020
Η μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ), που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2018, εισάγει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση βάσει επιδόσεων και αποτελεσμάτων που λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τις ανάγκες, αυξάνοντας παράλληλα τις φιλοδοξίες σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά τη βιωσιμότητα.   Με βάση αυτήν την προσέγγιση και συμπληρώνεται από νέα εργαλεία της ΚΑΠ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πρόταση μεταρρύθμισης της ΚΑΠ είναι συμβατή με τις φιλοδοξίες της... (συνέχεια)
20-05-2020
Δεν υπάρχει περίπτωση οριζόντιας μείωσης τιμών στα συμβόλαια του βυνοποιήσιμου κριθαριού κι ενώ πανευρωπαϊκά υπάρχει πρόβλημα με την ξηρασία που θα επηρεάσει σίγουρα τις αποδόσεις προς τα κάτω. Κακά... προηγούμενα και στην αγορά αγροτικών προϊόντων φαίνεται πως πάει να προκαλέσει ο κορονοϊός, καθώς οι απώλειες από την κατανάλωση μπύρας, για την παρασκευή της οποίας χρησιμοποιείται το βυνοποιήσιμο κριθάρι, δημιουργούν θέμα από το... πουθενά για χιλιάδες παραγωγούς. Κι αυτό, γιατί αν και απ... (συνέχεια)
06-05-2020
Αλυσιδωτές επιπτώσεις στα έξοδα παραγωγής και στα κόστη λειτουργίας των εκμεταλλεύσεων αναμένεται να έχει η ιστορικών διαστάσεων κρίση, στην οποία έχει βυθιστεί η αγορά ενέργειας.   Πέρα από το προφανές, δηλαδή τη μείωση της τιμής του ντίζελ κίνησης στα πρατήρια καυσίμων, η βουτιά του πετρελαίου σε επίπεδα αδιανόητα μερικούς μήνες πριν και, από κοντά, η πτώση του φυσικού αερίου αναπόφευκτα προοιωνίζονται αντίστοιχες μεταβολές στις τιμές των αγροτικών εφοδίων, με πρώτα και κύρια ... (συνέχεια)
01-05-2020
Ο Μάης φτιάχνει τα σπαρτά κι ο Μάης τα χαλάει. (συνέχεια)
26-04-2020
Μεγάλη αύξηση της ζήτησης έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε προϊόντα όπως το σκληρό σιτάρι, το ρύζι και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να έχουν αυξηθεί ακόμη και στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Κιλτίδη, «τα προϊόντα αυτά έχουν πραγματικά "απογειωθεί", ενώ η ζήτηση "εκτόξευσε" την τιμή για το σκληρό σιτάρι. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα κατά... (συνέχεια)
21-04-2020
Οι βασικές έννοιες του προγράμματος Signed by Nature για την αειφόρο ανάπτυξη και την βιώσιμη παραγωγή κρέατος μέσα από ένα animation για παιδιά.  Ποιοί είναι οι κηπουροί της φύσης; Ποιοί βοηθούν στην πρόληψη των πυρκαγιών; Μπορεί η παραγωγή κρέατος να προστατεύει το περιβάλλον; Σε αυτά και πολύ περισσότερα ερωτήματα δίνει απαντήσεις το βίντεο της ΕΔΟΚ για την αειφόρο αιγοτροφία και προβατοτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Signed by Nature. Το εκπαιδευτικό βίντεο απευθύνεται σ... (συνέχεια)
17-04-2020
Όλοι εμείς οι άνθρωποι της ΑγροΦυλλίδας σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!  Με τον καιρό να' ναι κόντρα είναι τιμή να πετάς γράφει ο Ελύτης! (συνέχεια)
15-04-2020
Οι κατεργασίες του εδάφους είναι απ' τις σημαντικότερες καλλιεργητικές επεμβάσεις. Πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, όταν το χώμα είναι στο ρώγο του. Είναι καλύτερα, πολλές φορές, να αποφύγουμε κάποια κατεργασία, παρά να γίνει σε υγρό χωράφι και να ζυμωθεί το χώμα. Η ζημιά που προκαλείται στην δομή του εδάφους, ιδίως από υγρό όργωμα, μπορεί να ακολουθεί την καλλιέργεια όλο το καλοκαίρι (καχεξία -κιτρινάδα των φυτών, κ.λ.π.). Πολύ ωφέλιμο είναι το εδαφοσχίσιμο (σε πραγματικό βάθος κατερ... (συνέχεια)
14-04-2020
1. Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η επιτυχημένη εγκατάσταση της φυτείας του βαμβακιού; H επιτυχημένη εγκατάσταση της φυτείας του βαμβακιού, δεδομένης της καλής ποιότητας του σπόρου, εξαρτάται από: ►  Την κατάλληλη θερμοκρασία εδάφους. ► Την ύπαρξη επαρκούς εδαφικής υγρασίας. ► Την καλή επαφή του σπόρου με το έδαφος. 2. Ποια είναι η ελάχιστη θερμοκρασία εδάφους για μια ασφαλή σπορά βαμβακιού; Η θερμοκρασία εδάφους να είναι πάνω από 16οC σε βάθος 10εκ. σ... (συνέχεια)