Ανακοινώσεις

25-10-2011
Υπέρ της διατήρησης των ειδικών χαρακτηριστικών του αγροτικού τομέα της χώρας μας ώστε να ωφεληθούν μειονότητες παραγωγών που οι καλλιέργειες τους έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι παραγωγοί καπνού ποικιλίας «Μπασμά», τάχθηκε με έγγραφο του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός στόχος είναι επίσης να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα πα... (συνέχεια)
24-10-2011
Με έναν σταθερό και πρωτότυπο τρόπο συνεχίζουν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών να επισημαίνουν την απουσία Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στις Σέρρες.     Την τελευταία φορά οργάνωσαν στον χώρο του πάρκινγ του ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στις όχθες του χειμάρρου της Ορεινής, στην πόλη των Σερρών, Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων, την Κυριακή 23 Οκτ 2011, από τις 11.00 έως τις 17.00.    Λίγο δύσκολα προσβάσιμος ο χώρος, αλλά με ευχάριστη έκπληξη συναντήσαμε τον καθ. Αλέξη Μητρόπουλο (ερ... (συνέχεια)
22-10-2011
Αύξηση της τάξης 16,92% παρουσιάζουν οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγουμένου έτους. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται από το τμήμα στατιστικής του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), κατά την διάρκεια του πρώτου επταμήνου του 2011 έχουν εξαχθεί από την χώρα μας 52.590,33 τόνοι του προϊόντος, αξίας 132.756,9 χιλιάδων ευρώ, έναντι 43.752,52 τόνων παρθένου ελαιολάδου που εξήχθησαν το πρώτο επ... (συνέχεια)
21-10-2011
Κόντρα στην κρίση και στην πρακτική που θέλει οι ελληνικές επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα, πέντε Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στην Ελλάδα υλοποιώντας μια νέα σημαντική επένδυση στη Δράμα. Το επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν και πλέον αποκτά σάρκα και οστά με τη φιλοδοξία των δημιουργών του να δώσουν νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών και να ενισχύσουν την ελληνική και τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα, μία ομάδα επιχειρηματιών που αποτε... (συνέχεια)
20-10-2011
Για τις 26 Οκτωβρίου 2011 ήταν να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών η προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011, αλλά η 4ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ (17-20 Οκτωβρίου)  ενδέχεται να πάει λίγο πίσω την πληρωμή, ενώ η εξόφληση του άλλου 50% θα γίνει το διάστημα 15-20 Δεκεμβρίου 2011.   Παράλληλα, σύμφωνα με το αν. μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργο Θεοδωρόπουλο, ο Οργανισμός, όπως και πέρυσι τον Οκτώβριο, προχώρησε σε προγραμμα... (συνέχεια)
19-10-2011
Σε επαγγελματίες αγρότες, νέους έως 35 ετών, άνεργους εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ ή  νέους αγρότες ηλικίας έως 35 ετών πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) δίνει τη δυνατότητα απευθείας μίσθωσης διαθέσιμου ή κοινόχρηστου αγροτεμαχίου η νέα απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Με την εν λόγω απόφαση , οι ενδιαφερόμενοι θα δεσμεύονται ότι το υπό μίσθωση αγροτεμάχιο θα καλλιεργηθεί με σκοπό την παραγωγή τροφίμων ή ζωοτροφών ή θα χρησιμοπ... (συνέχεια)
18-10-2011
Ποιό είναι το φυτό που προβλέπεται ότι θα διαδραματίσει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων και, παρότι είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, δεν έχει θερμίδες; Πρόκειται για τη στέβια, το θαμνοειδές βότανο ύψους έως ενός μέτρου με φύλλα χρώματος ανοιχτού πράσινου, που ανακαλύφθηκε το 1887 στην Παραγουάη και αρχικά καλλιεργούνταν για να καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών φυλών των Ινδιάνων. Πλέον η χρήση του έχει διαδοθεί και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφή... (συνέχεια)
17-10-2011
Την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στις 11.00, στην αίθουσα Ορφέας του Νέου Σκοπού (του Δήμου Εμμ. Παππά Σερρών) ο Δήμος Εμμ. Παππά με την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Τοπική Αγροτοδιατροφική Αυτάρκεια.        Ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Καρακώστας είπε: ο Δήμος επιθυμεί να τονίσει για μια ακόμα φορά την σημαντικότητα του αγροδιατροφικού τομέα στην τοπική ανάπτυξη και αξιοποίησε την ευκαιρία με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτ) για να προσεγγίσει... (συνέχεια)
15-10-2011
Στην μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα οδηγούν οι προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2013. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, αναπροσαρμόζεται το κατ’ έτος εθνικό ανώτατο όριο για κάθε κράτος μέλος (συνολική αξία όλων των χορηγούμενων δικαιωμάτων ενίσχυσης, εθνικό απόθεμα και ανώτατα όρια προσθέτων ενισχύσεων) ως προς κάθε κράτος μέλος, το οποίο για την Ελλάδα ορίζεται στα ακόλουθα επίπεδα: Για το έτος 2014 ορίζεται στα 2.099.920.000 ευρώ, για το 201... (συνέχεια)
13-10-2011
Την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα δέχεται αιτήσεις μίσθωσης για τα τρέχοντα αναρτημένα αγροτεμάχια μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των κατάλληλων επιλογών, να μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους και να βλέπουν τα μόριά τους για τα διαθέσιμα αγροτεμάχια στην περιοχή ... (συνέχεια)