Ανακοινώσεις

11-08-2011
Έτοιμο είναι σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για την διάθεση αγροτικής γης του δημοσίου σε νέους αγρότες. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο έχει πραγματοποιηθεί η απαραίτητη καταγραφή σε όλους τους νομούς της χώρας και η αγροτική γη που είναι “καθαρή” φτάνει τα 3 εκατ. στρέμματα. “Πιλοτικά” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δριβελέγκας, τα πρώτα χωράφια που θα δοθούν σε αγρότες είν... (συνέχεια)
10-08-2011
«Την Τρίτη 9.8.2011 έγινε η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, σε 58.170 δικαιούχους καταβλήθηκε το ποσό των 56.212.867,59 €. Η πληρωμή αφορούσε πληρωμή των νέων δικαιωμάτων που κατανεμήθηκαν για το 2010 (Εθνικό Απόθεμα και Άρθρο 68) καθώς και εκκρεμοτήτων από σφάλματα κατά την υποβολή των αιτήσεων της ίδιας χρονιάς», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ. «Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ποσά πληρωμής τους από σήμερα 10.8.2011 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η π... (συνέχεια)
10-08-2011
Την ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας στις δραστικές ουσίες της ομάδας κυρίως των πυρεθροειδών αλλά και των οργανοφωσφορικών κατά την καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού στην καλλιέργεια του βαμβακιού επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας στους βαμβακοκαλλιεργητές.Για την τεκμηρίωση αυτού του γεγονότος υπάρχουν βιβλιογραφικές αναφορές και εργασίες με εργαστηριακά δεδομένα και μακροσκοπικές ενδείξεις από παρατηρήσεις αγρού. Αυτή η ανθεκτικότητα... (συνέχεια)
10-08-2011
Λόγω των δυσμενών κλιματικών συνθηκών αλλά και άλλων προβλημάτων στην αγροτική παραγωγή, η Κομισιόν δέχτηκε το αίτημα των κρατών μελών, οι άμεσες ενισχύσεις φέτος να προκαταβληθούν, από τις 16 Οκτωβρίου του 2011. Αυτό επιβεβαιώνεται από εκτελεστικό κανονισμό που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 6 Αυγούστου. Σε αυτό το κλίμα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για τις συγχωνεύσεις Οργανισμών, που έδωσε στις 4 Αυγού... (συνέχεια)
10-08-2011
Θα μας τρελάνει απο ότι φαίνεται ο καιρός.     Σήμερα αμέσως μετά τον μεσημεριάτικο καύσωνα θα έχουμε απο το απόγευμα και μετά, έντονα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με βροχές , καταιγίδες , χαλάζι & μπουρίνια. ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-8-2011 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11-8-2011 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: α) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Τ... (συνέχεια)
09-08-2011
Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι οι σπόροι σας είναι βιολογικοί και αισθάνεστε έτοιμοι για να ανεβείτε μια κατηγορία στην κηπουρική κατάταξη, τότε ξεκινήστε την συλλογή σπόρων από τα φυτά που ήδη καλλιεργείτε. Ιδιαίτερα, αν οι σπόροι που φυτέψατε προέρχονται από τοπικές, μη εμπορικές ποικιλίες, τότε η διατήρησή τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο είναι επιβεβλημένη. Για την τομάτα, η διαδικασία έχει ως εξής: *Επιλέξτε ώριμους κόκκινους καρπούς, αλλά όχι εκείνους που έχουν μπει ... (συνέχεια)
09-08-2011
Σε μια προσπάθεια να μειώσει την επιβάρυνση που υφίστανται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ακριβές ζωοτροφές και τα λιπάσματα το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τα εντάξει από Σεπτέμβρη στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Το αίτημα του ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε καλό δρόμο, κάτι που επιβεβαίωσε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στον Αστέριο Ροντούλη: «είμαστε σε σ... (συνέχεια)
09-08-2011
Περί τα τέλη Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο – σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες – το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αγροτικές εκτάσεις του Δημοσίου οι οποίες παραχωρηθούν με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή με την καλλιέργεια προϊόντων με ζήτηση, όπως αυτά που εντάσσονται στα αγροτικά καλάθια. Προτεραιότητα θα έχουν οι νέοι αγρότες κάτω των 30 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι στο θέμα είχ... (συνέχεια)
08-08-2011
Τα Ελληνικά Πετρέλαια δρομολογούν πράσινη επένδυση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θερμότητας από βιομάζα ισχύος 4,6 MW στο Σουφλί του Έβρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο energypress.gr, η μελέτη των ΕΛΠΕ για την επένδυση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και εκτιμάται ότι θα λάβει τη σχετική έγκριση εντός εξαμήνου. Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά από δύο χρόνια, το 2013, που θεωρείτα κομβική χρονιά για τη βιομάζα δε... (συνέχεια)
06-08-2011
Την Τρίτη 9 Αυγούστου, ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 4.500.000 εκατ. ευρώ περίπου. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες : Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλ... (συνέχεια)