Ανακοινώσεις

17-09-2011
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Σερρών με την υποστήριξη του κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Σερρών οργανώνουν ημερίδα με θέμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & Νέοι Αγρότες, την Κυριακή, 25 Σεπ 2011, στις 11.00,στο πρώην ΚΕΓΕ (διασταύρωση περιφερειακού Σερρών με οδο προς Νιγρίτα). Τα τελευταία χρόνια ο Νέοι Αγρότες παρατηρούν έκπληκτοι να «φουντώνουν» κάποια θέματα, όπως κατά καιρούς η καλλιέργεια των βατόμουρων, μετά οι φάρμες στρουθοκαμήλων, αργότερα το μανιτάρι τρούφα, το ρόδι, το ιπποφα... (συνέχεια)
16-09-2011
Μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων – Αγροτικές Μισθώσεις», βάσει του οποίου θα μπορούν να παραχωρούν οι περιφερειάρχες, με απόφασή τους, δωρεάν εκτάσεις σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν διαθέτουν γη.   Θυμίζουμε πως το εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε ... (συνέχεια)
15-09-2011
Για να βρει κάποιος την ειδική εισφορά εφαρμόζει τον τύπο :   ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ = Τετραγωνικά μέτρα ακινήτου (όπως αναγράφονται στη ΔΕΗ) * Συντελεστής Τιμής ζώνης * Συντελεστής Παλαιότητας   Πιο αναλυτικά:   Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.) και Τιμή ζώνης   Την τιμή ζώνης μπορεί όποιος θέλει να την βρει σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, στη περιοχή που αναγράφεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.   Παρακάτω αναγράφεται η τιμή της εισφορ... (συνέχεια)
13-09-2011
Σήμερα Τρίτη 13/09/2011 έγινε πληρωμή Ειδικής Eνίσχυσης για Βαμβάκι έτους 2007, 1.280 παραγωγών, σύμφωνα με τον αρμόδιο οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνολικά οι πληρωμές αφορούν ποσό 1.447.527,71 ευρώ.  (συνέχεια)
12-09-2011
Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το μέτρο αφορά και τα αγροτικά κτίσματα, αποθήκες ή θερμοκήπια που ηλεκτροδοτούνται. Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ... (συνέχεια)
10-09-2011
Η βιομηχανική χρήση για την παραγωγή αιθανόλης θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά το σημείο κλειδί για την πορεία των τιμών στην αγορά του καλαμποκιού. Η Goldman Sachs προβλέπει αύξηση στην κατανάλωση καλαμποκιού από τις ΗΠΑ κατά 50-100 εκατ. μπούσελ, ενώ η Rabobank επισημαίνει μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 130 εκατ. μπούσελ. Την ίδια ώρα, στην τελευταία έκθεση του το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC) κάνει λόγο για μηδενική αύξηση στην κατανάλωση εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων στη... (συνέχεια)
09-09-2011
H επιστημονική εταιρεία Mediterranean Group of Pesticide Research (MGPR) σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων, διοργανώνουν το 7th MGPR International Symposium “PAOLO CABRAS” που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ από 9 έως 11 Νοεμβρίου, 2011. Το συνέδριο έχει τίτλο Pesticides in food and the environment in Mediterranean Countries, και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται και εργάζοντα... (συνέχεια)
08-09-2011
Η αποφύλλωση του βαμβακιού είναι μια απαραίτητη επέμβαση προκειμένου να επιταχύνουμε το άνοιγμα, να πετύχουμε καλή συγκομιδή και καλή ποιότητα σύσπορου βαμβακιού. Επίσης, μόνο το αποφυλλωμένο βαμβάκι (και στεγνό) μπορεί να αποθηκευτεί. ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τα αποφυλλωτικά σκευάσματα πρέπει να ψεκάζονται όταν έχει ανοίξει τουλάχιστον το 50% των καρυδιών. Πρόωρη αποφύλλωση βλάπτει την ποιότητα του βαμβακιού και πολλές φορές και το ίδιο το άνοιγμα (παρατηρείται μισοάνοιγμα των καρυδιών και καραμελο... (συνέχεια)
07-09-2011
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ, ο ασφαλιστικός Οργανισμός στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων του και εκτιμώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δημιουργεί ένα νέο, εύκολο και γρήγορο τρόπο ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, καταργώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ίσχυαν έως τώρα. Ο νέος ευέλικτος τρόπος ρύθμισης των εισφορών δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους από 115.000 ασφαλισμένους να ενταχθούν εύκολα στη νέα ρύθμιση χωρίς να χρειάζεται να υ... (συνέχεια)