Ανακοινώσεις

19-08-2011
Σε μια καλή χρονιά, δείχνει να εξελίσσεται η φετινή για τους Έλληνες σιτοκαλλιεργητές, με τις τιμές για το σκληρό σιτάρι να παραμένουν σταθερά εδώ και δύο μήνες πάνω από τα 25 λεπτά το κιλό (σχεδόν διπλάσιες από την τιμή εκκίνησης της περασμένης χρονιάς) και με το μαλακό σιτάρι να παρακολουθεί, έστω και από κάποια απόσταση (3-4 λεπτά χαμηλότερα) την εξέλιξη της αγοράς. Σε μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια παραγωγή σκληρού σίτου, με τα διεθνή αποθέματα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αποφ... (συνέχεια)
19-08-2011
Πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά «ελληνικού γιαουρτιού» κατέχει η εταιρία «chobani» του Τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.   Τα συγκεκριμένα γιαούρτια (φωτό) έχουν αφήσει πίσω τους μεγάλες βιομηχανίες όπως η Danone και αυτό είναι μια προσωπική επιτυχία του 39χρονου επιχειρηματία, καθώς η στρατηγική του έφερε τις πωλήσεις στον αριθμό των 257,3 εκ δολαρίων το 2010. Βεβαίως το γιαούρτι είναι ελληνικό μόνο στο όνομα, αφού παράγεται και παρασκευάζεται στην Τουρκία. &nbs... (συνέχεια)
18-08-2011
Τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους, θα ξεπεράσει ο πληθυσμός του πλανήτη το 2011, ενώ σε έναν αιώνα θα σταθεροποιηθεί στα 9 – 10 δισεκατομμύρια κατοίκους. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους το 2011, ενώ ακόμη και εάν η δημογραφική αύξηση επιβραδυνθεί, η Αφρική δεν θα ακολουθήσει την εν λόγω επιβράδυνση, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (INED). Το όριο των 6 δις κατοίκων, έχει ήδη ξεπεραστεί από το 1999. Χρειάστηκε να περάσο... (συνέχεια)
17-08-2011
Πολυεθνικές αγγλικών, γαλλικών και ρωσικών συμφερόντων, καθώς και οι γερμανικές βιομηχανίες ζάχαρης Nordzucker και Suedzucker φαίνεται ότι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους προκειμένου να αποκτήσουν το 82,33% των μετοχών που διαθέτει η ΑΤΕBank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), με τον διαγωνισμό που ανακοίνωσε. Ισχυρό δέλεαρ για τους υποψήφιους «μνηστήρες» φαίνεται ότι αποτελούν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας στη Σερβία, αλλά και η «περιουσία» της ΕΒΖ σε Λάρισα και Πλατύ, λόγω των μόνιμων... (συνέχεια)
17-08-2011
Ενεργοποιούνται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δύο μέτρα - εργαλεία- του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και τον περιορισμό των δαπανών των Ταμείων. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, η εφαρμογή του "εργόσημου". Το "εργόσημο", θα αποτελεί στο εξής το μόνο τρόπο καταβολής των αμοιβώ... (συνέχεια)
17-08-2011
Πνίγεται στα «φέσια» η αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές που φθάνουν το 1,5 δις ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ από την αρχή του χρόνου έχουν σφραγιστεί 111.290 ακάλυπτες επιταγές ύψους 1,381δισ ευρώ και 86.257 ήταν οι απλήρωτες συναλλαγματικές, ύψους 134,47εκ ευρώ. Τον Ιούλιο σφραγίστηκαν 15.598 επιταγές συνολικού ποσού 392,9εκ ευρώ, ποσό που εμφανίζει άνοδο της τάξης του 136,26%, σε σχέση με τον Ιούλιο 2010. Ακόμα διευκρινίζεται πως το 53% του ποσού (δηλα... (συνέχεια)
16-08-2011
Η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των ειδών διατροφής που φθάνουν σήμερα σε ύψη ρεκόρ απειλεί τους πιο φτωχούς πληθυσμούς, κυρίως στο Κέρας της Αφρικής, προειδοποίησε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα. Τον Ιούλιο οι τιμές των ειδών διατροφής σε παγκόσμια κλίμακα αυξήθηκαν κατά 33% σε ένα χρόνο, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 45% όπως και οι τιμές του λιπάσματος, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσινγκτον. "Οτι εξακολουθούν να παρατηρούνται υψηλές τιμές στα είδη δια... (συνέχεια)
15-08-2011
Αν ετοιμάζεστε για διακοπές και σκέφτεστε τι να θα κάνετε με το πότισμα των φυτών, υπάρχει λύση και διαρκεί για 7 χρόνια! Το προϊόν Καλλύδωρ είναι μια αδρανής, μη τοξική σκόνη από μικροσκοπικούς δικτυωτούς κόκκους πολυμερούς που λειτουργούν σαν βιολογικές αποθήκες νερού.  Οι κόκκοι αυτοί έχουν την ικανότητα να απορροφούν ποσότητα νερού 100πλάσια του βάρους τους και να το αποδεσμεύουν σταδιακά στο χώμα όταν οι ρίζες το έχουν ανάγκη. Αναμιγνύοντας τη σκόνη με το χώμα ή το υπόστρωμ... (συνέχεια)
13-08-2011
Περιθώριο έως το 2019 φαίνεται ότι θα έχουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να ολοκληρωθεί η σταδιακή μετάβαση από τις ενισχύσεις που βασίζονται στα ιστορικά επίπεδα αναφοράς, στο νέο μοντέλο των στρεμματικών ενισχύσεων που θα υπολογίζονται σε εθνική ή σε περιφερειακή βάση. Αυτό αναφέρει έγγραφο της Κομισιόν το οποίο διέρρευσε στον ξένο Τύπο και αναφέρει ότι η Ε.Ε. προτείνει την 1η Ιανουαρίου 2019 ως προθεσμία για το τέλος του ισχύοντος καθεστώτος των άμεσων ενισχύσεων. Αξίζει να σημει... (συνέχεια)
12-08-2011
Στην εξόφληση του υπολοίπου 30% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2010, για 70.017 δικαιούχους προχώρησε την Παρασκευή 12 Αυγούστου ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού καταβλήθηκε το ποσό των 40.900.261,27 ευρώ. Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους δεν παρουσίασαν ευρήματα στους επιτόπιους και διοικητικούς ελέγχους. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ποσά πληρωμής τους άμεσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr). Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιού... (συνέχεια)