Ανακοινώσεις

20-07-2011
Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η διοίκηση της ELFE - Ελληνικά Λιπάσματα, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων - ΒΦΛ Α.Ε.) σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο εκ των μεγαλομετόχων Μιχάλης Κυριακίδης. Στην ίδια συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακοίνωσε και την αποχώρηση του επί σειρά ετών διευθυντή του εργοστασίου της Καβάλας Νίκου Σίμογλου. Ο κ. Κυριακίδης στη δι... (συνέχεια)
20-07-2011
Η στήριξη των επενδύσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ΑΠΕ στις αγροτικές περιοχές, αναμένεται να είναι το κύριο θέμα στη συζήτηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Πολωνικής προεδρίας της ΕΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Το συμβούλιο των υπουργών θα ασχοληθεί επίσης με την μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με τις επιπτώσεις της κρίσης του E-coli στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και με τι... (συνέχεια)
19-07-2011
Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους στις εκδηλώσεις του τριημέρου Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011, στις 20.30, στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Σιδηροκάστρου και την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011, στις 20.30, στην αίθουσα του Δήμου Νιγρίτας.   Οι συμμετέχοντες στην πρώτη παρουσίαση, την Δευτέρα, 18/7/2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ζίχνης απόλαυσαν τις τεκμηριωμένες και μελετημένες προτάσεις αξιοποίησης βιομάζας γι... (συνέχεια)
19-07-2011
Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες ανάμειξης που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων. Μετά την εισαγωγή ενός προϊόντος στο βυτίο περιμένετε να ολοκληρωθεί πλήρως η ανάμειξη και διασπορά του σε αυτό.   Ακολουθείστε την παρακάτω σειρά ανάμειξης σε περίπτωση που δεv παρέχονται συγκεκριμένες οδηγίες: 1. Υδατοδιαλυτοί φάκελοι (Water-soluble bags) 2. Βρέξιμοι / Διαλυτοί κόκκοι (WG, DF, SG) 3. Βρέξιμες / Διαλυτές σκόνες (WP, SP, WSP) 4. Υδατικά διαλύματα (WSC, SL) 5. Συμπυκνωμένα αιωρ... (συνέχεια)
18-07-2011
Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πληρωθούν προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο, μετά από αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο και έγινε δεκτό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο να δίνονται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ το συνολικό ... (συνέχεια)
18-07-2011
Τον τελευταίο καιρό ακούμε διαρκώς ειδήσεις αρνητικές. Η χώρα μας υποβαθμίζεται στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τα πράγματα φαίνονται (ή τουλάχιστον κάποιοι τα κάνουν να φαίνονται) πως πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και τα οικονομικά μισθωτών και συνταξιούχων, όλο και περισσότερο συρρικνώνονται με τα νέα οικονομικά – φοροεισπρακτικά μέτρα που ανακοινώνονται κάθε μέρα..       Μέσα σε αυτό τον «Τυφώνα» αρνητικών εξελίξεων έν... (συνέχεια)
15-07-2011
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου του 2011, πρόκειται να καταβληθούν 160 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα μέχρι 20/7/2011 θα χορηγηθούν συνολικά 43 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος και Νέων Δικαιωμάτων Άρθρου 68 του έτους 2011. Μέχρι 12/8/2011 θα καταβληθούν 42 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του υπολοίπου 30% της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2010. Μέχρι 31/7/2011 θα καταβληθο... (συνέχεια)
14-07-2011
Η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Επιστημονική στήριξη Νέων Αγροτών» οργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Στην Νέα Ζίχνη οργανώνεται η πρώτη παρουσίαση που θα γίνει την Δευτέρα, στις 18-7-2011, στις 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ζίχνης. Πληροφορίες κ. Γεώργιος Μαρθάρης (6934412322). Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει στο Σιδηρόκαστρο, την Τρίτη, στις 19-7-2011, 20.30, στο Κέτρο ΔΗΜΗΤΡΑ Σιδη... (συνέχεια)
13-07-2011
Σάρκα και οστά παίρνουν τα δύο γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα που ενισχύουν πρώην και νυν καπνοπαραγωγούς. Όσοι πρώην καπνοκαλλιεργητές έχουν ποτιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις βαμβακιού, καλαμποκιού ή μηδικής μπορούν να εφαρμόσουν αμειψισπορά με ξηρική καλλιέργεια και να λάβουν 60 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ όσοι εφαρμόσουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης θα λαμβάνουν 96,3 ευρώ το στρέμμα κάθε χρόνο. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση βγήκε σε διαβούλευση για δεύτερη φορά και τελευταία μέχρι τις ... (συνέχεια)
12-07-2011
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών οι οποίοι παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις (για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις) ακόμα δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μέχρι τέλος Ιουλίου, ο ΕΛΓΑ θα έχει ολοκληρώσει τις εξατομικεύσεις και θα είναι σε θέση να πληρώσει για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις όσων οι καλλιέργειες επλήγησαν πέρσι από... (συνέχεια)