Ανακοινώσεις

04-08-2018
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για βαμβάκι τον Αύγουστο του 2018. Αυτό επισημαίνει η ∆ιεθνής Συµβουλευτική Επιτροπή Βάµβακος (ICAC). Όπως εκτιμά η διεθνής κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με πέρσι (ποσοστό 4%) και να ξεπεράσει το επίπεδο των 27,5 εκατ. τόνων την περίοδο 2018/2019. όσον αφορά τις διεθνείς τιμές, παρά την μικρή υποχώρηση που παρουσίασαν στις αρχές Ιουλίου (92 σεντς ανά λίβρα), παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου. Η παγκόσμια παραγωγή για την περίοδο 2018/2... (συνέχεια)
03-08-2018
Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι, ύστερα από αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας, υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης. Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής: α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 30/8/2018. β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 1... (συνέχεια)
02-08-2018
Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση των σχετικών εντύπων και κανονισμών που αφορούν στην απονομή ελληνικού σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές.   Με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι στο εξής θα δέχεται Αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες ανάλογα με την δραστηριότητα τους και την κατηγορία των προϊόντων τους θα υποβάλουν: Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση-Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετ... (συνέχεια)
01-08-2018
Να γίνει άμεσα συνδιαστικός ψεκασμός στους αμυγδαλεώνες όπου διαπιστώνεται προσβολή από τους τετράνυχους και άκουλους. ΑΚΑΡΕΑ-ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΙ (Τetranychus telarious) Διαπιστώσεις: Συνεχίζεται η παρουσία των τετρανύχων στην αμυγδαλιά στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Τρικάλων Είναι πολύ μικρά αραχνίδια κιτρινοκόκκινα ή κόκκινα τα οποία εγκαθίστανται στην επιφάνεια των φύλλων. Οι τετράνυχοι απομυζούν τους χυμούς από τα φύλλα με αποτέλεσμα αυτά να παίρνο... (συνέχεια)
30-07-2018
Με τις προσκλήσεις για τα ιδιωτικά έργα να υπολογίζονται για το Σεπτέµβρη, αξίζει να σηµειωθεί εδώ ότι όλα τα έργα µεταποίησης γεωργικών προϊόντων προϋπολογισµού ως 600.000 ευρώ θα προκηρυχθούν µέσω των Leader όµως η αυξηµένη ενίσχυση του 65% έχει προβλεφθεί µόνο για έργα κάτω των 300.000 ευρώ.   Παρακάτω µετά από αίτηµα αναγνωστών, αναλύεται η τοπική προσέγγιση των προκηρύξεων του Leader Ηρακλείου, το οποίο διαθέτει και τον µεγαλύτερο προϋπολογισµό από όλα τα προγράµµατα, ήτοι ... (συνέχεια)
27-07-2018
Το μαρούλι, (Lactuca sativa, Λακτούκη η ήμερος) είναι ετήσιο, ποώδες φυτό γρήγορης ανάπτυξης της οικογένειας των σύνθετων (Compositae). Πού ευδοκιμεί το φυτό του μαρουλιού; Το φυτό του μαρουλιού ευδοκιμεί καλύτερα την περίοδο του Φθινοπώρου μέχρι και την Άνοιξη. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες (<-5 οC), ενώ υπό θερμές συνθήκες έχει την τάση να αναπτύσσει πρώιμα ανθοφόρο βλαστό κάτι που οδηγεί σε αποτυχία της καλλιέργειας. Όσον αφορά στις εδαφικές απαιτή... (συνέχεια)
26-07-2018
Η υπηρεσία ΔΑΟΚ Σερρών σε συνεργασία με παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην περιοχή Λεκάνης, εγκατέστησε για το έτος 2018, πέντε (5) σημεία φερομονικές παγίδες με αντιπροσωπευτικά σημεία της περιοχής για την παρακολούθηση της πτήσης του εντόμου. Η εγκατάσταση έγινε στις 25 Μαΐου 2018. Ζημιές που προκαλεί Οι προνύμφες του εντόμου ορύσσουν στοές στους κονδύλους, στα φύλλα, στους μίσχους και στους βλαστούς της πατάτας. Οι ζημιές από το έντομο, εκτός από τον αγρό... (συνέχεια)
25-07-2018
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με τον τίτλο «Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» που διοργάνωσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος ToCulter και του προγράμματος κατάρτισης«Restaurant and Service Techniques».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Λουτρών Σιδηροκάστρου, σε συνεργασία με την Διοίκηση των Λουτρών. Οι 20 καταρτιζόμενοι του τμήματος ,υπό την καθοδήγηση του πάντα δημιουργικ... (συνέχεια)
24-07-2018
Σύμφωνα με αξιόπιστους και αντικειμενικούς γνώστες των αγορών, οι πρώτες προβλέψεις για την επερχόμενη παραγωγή εσοδείας 2018/19 είναι οι παρακάτω.   Η Ελλάδα προβλέπει 230-250 χιλ. τόνους, δηλαδή σημαντική μείωση σε σύγκριση με την 2017/18 (346.000 τόνους) . Επίσης ανησυχία για κατά τόπους σοβαρά προβλήματα ποιότητας αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φόβοι έντονης δακοπροσβολής αλλά και γλοιοσπόριου. Η Ισπανία με σοβαρή άνοδο στους 1.450-1.550 χιλ. σε σχέση με τ... (συνέχεια)
23-07-2018
Αγώνας δρόμου ξεκινά για τουλάχιστον 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στην εταιρική τους ταυτότητα ή στα προϊόντα του τον όρο «Μακεδονία», καθώς πρέπει να σπεύσουν να τον κατοχυρώσουν, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μέχρι σήμερα, μόλις 24 ελληνικές εταιρείες με ονομασία προέλευσης ή επωνυμία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» βρίσκονται καταχωρημένες στο ευρωπαϊκό μητρώο του Αλικάντε στην Ι... (συνέχεια)