Ανακοινώσεις

26-07-2011
Δέσμια των στρεβλώσεων παραμένει η αγορά βιοκαυσίμων, που για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται ενώπιον σημαντικών προβλημάτων: αφενός παρατηρείται ξανά καθυστέρηση στην κατανομή της νέας χρονιάς και μόλις τον περασμένο μήνα εκδόθηκε η πρόσκληση της νέας κατανομής, αφετέρου ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος των ποσοτήτων της περασμένης χρονιάς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κυρώσεις σε εκείνους που πέρυσι είχαν «φουσκώσει» -εσκεμμένα ή μη- τις δηλώσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι σύ... (συνέχεια)
25-07-2011
Νέα υπηρεσία για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης λόγω γήρατος εγκαινίασε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Στην υπηρεσία Υπολογισμός Σύνταξης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, να υπολογίσουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης αλλά και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης.   Πληροφορίες: www.oga.gr   (συνέχεια)
25-07-2011
Η ελαιοκαλλιέργεια ασχολείται µε ένα «φυσικό δέντρο» µε τεράστια ιστορική, οικονοµική και περιβαλλοντική σηµασία, γι’ αυτό και είναι βαθιά ριζωµένο στις παραδοσιακές συνήθειες κάθε παραγωγού. Είναι άριστα δεµένο µε την περιβαλλοντική πολιτική για αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας. Επιπλέον ενισχύει τον πολυδιάστατο ρόλο της γεωργίας, προσφέροντας προϊόντα των οποίων η αξία της παραγωγής δεν υπολογίζεται µόνο σε χρήµα. Αντίθετα, το ελαιόδεντρο εκτιµάται όλο και περισσότερο για την ιστορι... (συνέχεια)
22-07-2011
Στo πλαίσιo υλοποίησης της 17ης Γεωργικής – Κτηνοτροφικής έκθεσης (γιορτή Βαμβακιού) η οποία θα γίνει στις 26, 27 και 28 Αύγουστου στο Φωτολίβος Δράμας θα δώσει ισχυρό παρόν και η επιχείρηση ¨ΑγροΦυλλίδα¨. Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει σε  Περιφερειακό επίπεδο μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα. Οι εκθέτες θα είναι περίπου 70 και όχι μόνο από την Δράμα αλλά από ολόκληρη την Περιφέρεια και άλλα σημεία της χώρας.   Το τριήμερο αυτό... (συνέχεια)
21-07-2011
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης στον τομέα του βαμβακιού, του σχετικού κοινοτικού κανονισμού, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου βαμβακιού και την προστασία του περιβάλλοντος, δηλαδή του προγράμματος για συμμετοχή γεωργών στο αναγνωρισμένο καθεστώς ποιότητας ΑGRΟ 2, το οποίο αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση του βαμβακιού, καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1422/Β/16 – 7 – 2011. Αναλυτικότερα, πρόκ... (συνέχεια)
20-07-2011
Ελαφρά πτώση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου του 2011 οι τιμές των δημητριακών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Συμβούλιο των Δημητριακών (IGC). Επίσης, στην έκθεση του IGC τονίζεται ότι παρά το γεγονός πως υπάρχει μια εκτίμηση για αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών, τα αποθέματα αναμένεται να μειωθούν και συνεπώς η αγορά των δημητριακών θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και την περίοδο 2011/2012. Έτσι σύμφωνα με το IGC, οι τιμές... (συνέχεια)
20-07-2011
Σε πολύ πιο στέρεες βάσεις στήνεται η διάδοχη κατάσταση στον ελληνικό αγροτικό τομέα. Οι τάσεις δείχνουν ότι στα επόμενα χρόνια αλλάζει η σύνθεση του αγροτικού πληθυσμού, καθώς μπορεί να έχουμε λιγότερους αγρότες, αλλά το «μείγμα» των ηλικιών βελτιώνεται προς όφελος των νέων απασχολούμενων. Εξάλλου, πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. των 27 βρίσκεται το ποσοστό των νέων αγροτών στη χώρα μας, δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας και του επαγγέλματος, παρά τα όσα εκφράζονταν ... (συνέχεια)
20-07-2011
Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η διοίκηση της ELFE - Ελληνικά Λιπάσματα, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων - ΒΦΛ Α.Ε.) σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο εκ των μεγαλομετόχων Μιχάλης Κυριακίδης. Στην ίδια συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακοίνωσε και την αποχώρηση του επί σειρά ετών διευθυντή του εργοστασίου της Καβάλας Νίκου Σίμογλου. Ο κ. Κυριακίδης στη δι... (συνέχεια)
20-07-2011
Η στήριξη των επενδύσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ΑΠΕ στις αγροτικές περιοχές, αναμένεται να είναι το κύριο θέμα στη συζήτηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Πολωνικής προεδρίας της ΕΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Το συμβούλιο των υπουργών θα ασχοληθεί επίσης με την μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με τις επιπτώσεις της κρίσης του E-coli στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και με τι... (συνέχεια)
19-07-2011
Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους στις εκδηλώσεις του τριημέρου Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011, στις 20.30, στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Σιδηροκάστρου και την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011, στις 20.30, στην αίθουσα του Δήμου Νιγρίτας.   Οι συμμετέχοντες στην πρώτη παρουσίαση, την Δευτέρα, 18/7/2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ζίχνης απόλαυσαν τις τεκμηριωμένες και μελετημένες προτάσεις αξιοποίησης βιομάζας γι... (συνέχεια)