Ανακοινώσεις

11-06-2018
Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση των νομοθετικών προτάσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο 2021-2027 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI), Τάσος Χανιώτης, ο οποίος έδωσε το στίγμα των μελλοντικών προτεραιοτήτων για την ΚΑΠ. Παρουσιάζοντας την έκτη -και τελευταία-, όπως χαρακτηριστικά τόνισ... (συνέχεια)
09-06-2018
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Προγράμματος Θρέψης της Agrology σε καλλιέργεια κερασιού, αφού με τα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης πετύχανε αύξηση μεγέθους, αύξηση βάρους, καθώς και αύξηση συνεκτικότητας της σάρκας των καρπών! Σκοπός Αποδεικτικού Άλλη μια κερδοφόρα επένδυση για τους παραγωγούς ήρθε μέσω της συνεργασίας της Agrology με την επιχείρηση εμπορίας γεωργικών εφοδίων του κ. Πίττα Βασίλειου, η οποί... (συνέχεια)
08-06-2018
Το πεπόνι, (Cucumis melo, Σικύος ο πέπων) είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών. Συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και την καρπουζιά. Πού ευδοκιμεί το φυτό της πεπονιάς; Το φυτό της πεπονιάς είναι ένα φυτό θερμών περιοχών, είναι απαιτητικό σε θερμότητα και ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ειδικά κατά την περίοδο ωρίμανσης των καρπών της πεπονιάς, απαραίτητη ... (συνέχεια)
07-06-2018
Διαπιστώθηκε η παρουσία των τετρανύχων στις καλλιέργειες µε αµυγδαλιές στους νοµούς Μαγνησίας και Λάρισας και αναµένεται στους Νοµούς Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Τρικάλων ΑΚΑΡΕΑ-ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΙ (Τetranychus telarious) Είναι πολύ µικρά αραχνίδια κιτρινοκόκκινα ή κόκκινα τα οποία εγκαθίστανται στην επιφάνεια των φύλλων. Οι τετράνυχοι αποµυζούν τους χυµούς από τα φύλλα µε αποτέλεσµα αυτά να παίρνουν χρώµα κίτρινο - αργότερα κιτρινοκαστανό - τελικά ξηραίνονται και πέφτουν. Οι καιρικές ... (συνέχεια)
06-06-2018
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η ημέρα που παγκοσμίως γίνονται ενέργειες προς ενημέρωση και υπενθύμιση του κοινού για τα περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας .  Ο ετήσιος εορτασμός της μας δίνει τη  δυνατότητα να τονίσουμε τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τη ζωή στον πλανήτη αλλά και την ανάγκη προστασίας του. Η προστασία του πλανήτη μας επιβάλλεται σήμερα να γίνει ο ... (συνέχεια)
05-06-2018
Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Θεσσαλονίκης από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Αμπέλι (05.06.18) Πηγή: ΥΠΑΑΤ  (συνέχεια)
04-06-2018
Για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, η Επιτροπή προτείνει τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).   Με τις προτάσεις αυτές, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 365 δις ευρώ, εξασφαλίζεται ότι η ΚΑΠ παραμένει μακρόπνοη πολιτική, εξακολουθεί να στηρίζει τους γεωργούς και τις αγροτικές κοινότητες, καθοδηγεί τη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στην ΕΕ και αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της ΕΕ γι... (συνέχεια)
02-06-2018
Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 16 που αφορά στις μειώσεις φόρου που ισχύουν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε φορολογούμενου, ο αγρότης που ασκεί ατομική επαγγελματική δραστηριότητα, δικαιούται μείωσης φόρου. Πότε θεωρείται κάποιος κατ’ επάγγελμα αγρότης Κατ’ επάγγελμα αγρότες θεωρούνται όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, με δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, υπό την προϋπόθεση... (συνέχεια)
31-05-2018
Κατά το 2017 στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε πειραματική εφαρμογή σε αγρό έκτασης 104 στρ. ο οποίος χωρίστηκε για τις ανάγκες του πειράματος σε 2 τμήματα των 52 στρ. αντίστοιχα. Η ποικιλία η οποία σπάρθηκε είναι η Fiona της Bayer. Οι καλλιεργητικές εφαρμογές παρέμειναν ίδιες και στα 2 τμήματα, ενώ στο ένα εκ των δύο πραγματοποιήθηκαν 3 επιπλέον εφαρμογές με  Amino16®, οι οποίες τοποθετήθηκαν χρονικά ως εξής: Στον όγδοο κόμβο Κατά την εμφάνιση των πρώτων λουλουδιών Κατ... (συνέχεια)