Ανακοινώσεις

27-09-2016
Κατά 17% έχει μειωθεί η χρήση λιπασμάτων από τους Έλληνες αγρότες σε σύγκριση με την καλλιεργητική περίοδο 2010-11, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν μείνει σχεδόν σταθερές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΠΕΛ, -«Στην τελευταία καλλιεργητική περίοδο Ιούλιος 2015-Ιούλιος 2016 η συνολική κατανάλωση μειώθηκε στους 730.992 τόνους, 6% χαμηλότερη από ... (συνέχεια)
26-09-2016
Καλώς ήλθατε στη γεωργία του μέλλοντος…. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις περισσότερων από 90 γεωπόνων συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ από όλη την Ελλάδα στο Κέντρο Τεχνολογίας DEKALB από 05 έως 15/09/2016. Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης των βασικών συνεργατών πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την εταιρεία ΜΟΝΣΑΝΤΟ Ελλάς για: o Την φιλοσοφία της ΜΟΝΣΑΝΤΟ στον τομέα της Αειφορικής Γεωργίας, των Λύσεων και των Συνεργασιών για την αντι... (συνέχεια)
24-09-2016
Σε είδος πολυτελείας φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τα λεμόνια. Ιδίως κατά τους θερινούς μήνες και έως τον Οκτώβριο, οπότε δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά, καθώς τα εισαγόμενα Αργεντινής κοστίζουν ως και 3,30 ευρώ/κιλό, ενώ αυτά της Ισπανίας κυμαίνονται πέριξ των 3 ευρώ/κιλό επίσης.   «Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή λεμονιού», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναιγιάλειου... (συνέχεια)
23-09-2016
Πλησιάζει η συγκομιδή της Ελιάς και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου εξέδωσε Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την σωστή φυτοπροστασία και αντιμετώπιση των ασθενειών της (Κυκλοκόνιο- Κερκόσπορα - Βούλα - Γλοιοσπόριο - Καρκίνωση - Φυματίωση).   ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ (Spilocaea oleagina συν. Cycloconium oleaginum)   Συµπτώµατα: Ο μύκητας αυτή την εποχή προσβάλει κυρίως τα φύλλα, τους μίσχου... (συνέχεια)
21-09-2016
Ήρθε επιτέλους η ώρα το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος να αναλάβει πραγματικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, προκειμένου ο «λευκός χρυσός» της δεκαετίας του ’80 να επανακτήσει στην Ελλάδα τη χαμένη του αίγλη και να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές με την άριστη ποιότητά του, η οποία αυτή τη φορά θα είναι παγκόσμιο trademark (σήμα κατατεθέν), αφοπλίζοντας πλήρως τους επίδοξους Έλληνες, ή ξένους αμφισβητίες του! Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Αγρ... (συνέχεια)
20-09-2016
Ερευνητές στη Στουτγκάρδη ανέπτυξαν εξοπλισμό που ανακτά το φώσφορο.   Η ζήτηση για λιπάσματα που έχουν ως βάση το φώσφορο αυξάνεται συνεχώς στη γεωργία, όταν την ίδια στιγμή οι πηγές μειώνονται, με αποτέλεσμα η εξαγωγή και η προετοιμασία του φωσφόρου να γίνεται πιο ακριβή και δύσκολη διαδικασία. Επιπλέον, η Ευρώπη βασίζεται για εισαγωγές φωσφόρου από χώρες, όπως το Μαρόκο και η Ρωσία. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Fraunhofer for Interfacial Engineering and Biotechnology IGB στη Στου... (συνέχεια)
19-09-2016
Κρίσιμα δεδομένα, που εγείρουν πιεστικά ερωτήματα, προκύπτουν από την έρευνα της «ΔιαΝΕΟσις» για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.   Τα αποτελέσματα σοκ, τα οποία περιγράφουν ένα δυστοπικό πολύ κοντινό μέλλον, δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Το 2050 ο πληθυσμός τη Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2.500.000 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα. Η Ελλάδα, το 2050, απειλείται να είναι χώρα μεσηλίκων και γερόντων,... (συνέχεια)
16-09-2016
Η ΔΑΟΚ ΠΕ Πιερίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εξέδωσε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με στόχο την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για τις απαραίτητες μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές επεμβάσεις στα βαμβακοχώραφα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του Πράσινου και του Ρόδινου σκουληκιού. Ο βαμβακοπαραγωγός οφείλει να εφαρμόζει τις σωστές γεωργικές πρακτικές όλο το χρόνο. Διαπιστώσεις 1. Η καλλιέργεια βρίσκεται στο στά... (συνέχεια)
15-09-2016
Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για τους σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δις δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της. Εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer... ΥΨΟΥΣ 66 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (σ.σ.: από τη Bayer) ένα ποσό 2 δ... (συνέχεια)